Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Η αβάσταχτη αλαζονεία του πρωθυπουργού ή όταν τα αμερικανικά ελικόπτερα “μετράνε” περισσότερο από 57 νεκρούς


Μπορεί  το πόρισμα της ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη να είναι αυτό το απαράδεκτο πόνημα ελεεινής και δόλιας συγκάλυψης..

 

 

Μπορεί  το πόρισμα της ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη να είναι αυτό το απαράδεκτο πόνημα ελεεινής και δόλιας συγκάλυψης ενός κρατικού εγκλήματος, μπορεί το πόρισμα που εξέδωσε η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής να είναι ντροπιαστικό και προσβλητικό για τη μνήμη των  νεκρών στα Τέμπη… αλλά ο πρωθυπουργός των άριστων φαίνεται πως αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ηθικής τάξης που απαιτεί ο θάνατος 57 ανθρώπων ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο. 

Η παρουσία του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής  θα είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα απέναντι σε ένα τραγικό γεγονός,  αν όχι και επικοινωνιακό, για να μιλήσουμε με τους όρους που “παίζει” το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Παιδοψυχιατρική Εταιρεία: Ανακοίνωση – κόλαφος για την υπόθεση στον Κολωνό και την προκλητική εισαγγελική πρόταση

 

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος με ανακοίνωση της ασκεί σφοδρή κριτική στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό..

 

 

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος με ανακοίνωση της ασκεί σφοδρή κριτική στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία.

Αναλυτικά:

Κόλαφος η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία για την υπόθεση του Κολωνού

«Η Εταιρεία μας παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού ειδικά ως προς τα ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανήλικων παιδιών από σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε ως ηθικά απορριπτέα όσο και επιστημονικά αβάσιμη, οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα μπορούσε να συναινέσει σε σεξουαλική πράξη με ενήλικα.

Ελπίζουμε ότι οι θεσμικά υπεύθυνοι θα προστατεύσουν τα κατεξοχήν θύματα της υποθέσεως του Κολωνού, δηλαδή τα παιδιά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστοχίες θα διορθωθούν πάραυτα.

Η προστασία των παιδιών είναι κατάκτηση της κοινωνίας μας και πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας».

Διαβάστε σχετικά: Υπόθεση Κολωνού: “Δεν μπορεί να υπάρχει θέμα επιλογής και συναίνεσης από ένα 12χρονο παιδί” – Συνέντευξη της Α.Ταραχοπούλου, συνηγόρου του κοριτσιού

Στρώνει... ράγες

 

Στο φόντο της συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα στα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν ως δήθεν «αντίπαλο δέος» την ΕΕ και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που ασχολείται με το θέμα, ενώ υιοθετούν και το αίτημα να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών... Η προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ είναι χυδαία και περισσότερο συμβάλλει στη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών και ενόχων, παρά στην αποκάλυψή τους. Θα ερευνήσει άραγε η Ευρωπαία εισαγγελέας τις Οδηγίες της ΕΕ που προβλέπουν ότι τρένα σαν αυτά που συγκρούστηκαν στα Τέμπη μπορούν να κυκλοφορούν με συστήματα ασφαλείας που εγκαταστάθηκαν και πιστοποιήθηκαν πριν 30 χρόνια; Θα σταθεί στο γεγονός ότι αυτές τις Οδηγίες τις ενσωμάτωσαν στο εθνικό Δίκαιο οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ερευνήσει ποιες εταιρείες και ποια λόμπι, μέσω της Κομισιόν, τοποθετούνταν στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ για να λειτουργούν ως ντίλερ συγκεκριμένων εταιρειών; Για λογαριασμό ποιανών έσπαγαν οι εργολαβίες, ώστε να μένουν όλοι ευχαριστημένοι, στο όνομα πάντα της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών; Ρητορικά ερωτήματα, που αποδεικνύουν όμως τη συνενοχή της ΕΕ για το σημερινό χάλι στον σιδηρόδρομο.

Οσο για το όψιμο «ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, θυμίζουμε ότι το 2019 αρνήθηκε τις αλλαγές που πρότεινε το ΚΚΕ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, όπως έκαναν εξάλλου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πού τους χάνεις, πού τους βρίσκεις, πάντα στην ίδια όχθη στέκονται τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, βάζοντας το καθένα το δικό του λιθαράκι για να μείνει στο σκοτάδι η εγκληματική πολιτική του κέρδους, που στρώνει ράγες προς την επόμενη μεγάλη τραγωδία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Οι κομμουνιστές παρουσιάστηκαν ως τρομοκράτες σε «αντιτρομοκρατικό σεμινάριο» σε επιβατικό πλοίο

 

 

Το απαράδεκτο και πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη στο πλοίο «Superfast 1» και επήλθε σε γνώση της από μέλη του πληρώματος, καταγγέλλει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Στα πλαίσια "αντιτρομοκρατικού σεμιναρίου" που διοργανώθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία επί του πλοίου, ο παραδίδων το σεμινάριο Wilfred Cooperberg της εταιρείας "JK Security", αναφερόμενος σε οργανώσεις τρομοκρατών και αποσταθεροποίησης, συμπεριέλαβε σε αυτές και τους κομμουνιστές. Σε αντίδραση γυναίκας, μέλους του πληρώματος στα λεγόμενα του, ο Wilfred Cooperberg ρωτούσε προκλητικά και με ασφαλίτικο ύφος "εσύ είσαι κομμουνίστρια;" και "Γιατί το ΚΚΕ τι είναι; Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;".

Στο βιογραφικό του ανωτέρω "ινστρούχτορα", αναφέρεται πως "ο κύριος Cooperberg έχει ως προϋπηρεσία 14 έτη εργαζόμενος ως υπεύθυνος ασφάλειας στη αεροπορική εταιρεία EL AL, επί 13 έτη υπεύθυνος ασφαλείας των ισραηλινών ναυτικών γραμμών ZIM και μέχρι το 2018 ήταν σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα ασφάλειας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Το ΚΚΕ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Τέμπη, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μην έχουμε ξανά τέτοιο έγκλημα (VIDEO)

 

 
 

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για να μην έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, ξεκαθάρισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. «Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Το έγκλημα δεν θα παραγραφεί, ούτε θα ξεχαστεί», τόνισε.

Όπως σημείωσε, όταν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθετε την πρόταση για συγκρότηση της Εξεταστικής, δεν είχε καμία αυταπάτη για τα όριά της, καθώς γνώριζε τι είχε συμβεί στο παρελθόν, παρά τα μεγάλα λόγια για άπλετο φως κ.λπ. Επίσης ήταν γνωστό ποιος είναι ο συσχετισμός, καθώς και το απαράδεκτο γεγονός ότι η απόλυτη πλειοψηφία του πρώτου κόμματος, που εξασφαλίζεται με το μπόνους των εδρών, μεταφέρεται στις Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τη συνολική προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω της μη κλήτευσης μαρτύρων, με τη συμπεριφορά του προέδρου της Εξεταστικής και τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις με τα άλλα κόμματα για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, το βίαιο κλείσιμο των διαδικασιών πριν έρθει η δικογραφία και πριν εξεταστεί η πυρκαγιά και η έκρηξη. Τα παραπάνω, σημείωσε, τα είδε όλος ο λαός που απαιτεί δικαιοσύνη και η κυβέρνηση είναι απολύτως υπόλογη απέναντι στους συγγενείς.

Μια καθόλου τυχαία εταιρεία...

 

«Αγροτική διαχείριση και διαχείριση κεφαλαίων από το 1879»
«Αγροτική διαχείριση και διαχείριση κεφαλαίων από το 1879»
Οι «Ολλανδοί», στους οποίους ανέθεσε η κυβέρνηση να καταρτίσουν το σχέδιο για την «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας, δεν είναι κάποιοι τυχαίοι, ούτε βέβαια κάποια «επιστημονική ομάδα» ή κρατική υπηρεσία με «τεχνογνωσία» γενικά και αόριστα επί των πλημμυρών, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Αντίθετα, η «HVA International» (Handelsvereniging Amsterdam - «Εμπορικός Σύλλογος Αμστερνταμ» η επί λέξει μετάφραση) είναι από τα μεγαλύτερα ολλανδικά μονοπώλια, «η παλαιότερη επιχειρησιακή εταιρεία γεωργικών συμβούλων και ανάπτυξης έργων στον κόσμο» και μια «παγκοσμίως αναγνωρίσιμη γεωργική εταιρεία και διαχειριστής κεφαλαίων με μακρά ιστορία στην ανάπτυξη αγροτικών σχεδίων σε τροπικές περιοχές, επικεντρωμένη κυρίως στην Αφρική και τη ΝΑ Ασία», όπως αυτοσυστήνεται.

Πρόκειται βέβαια για τις ίδιες περιοχές όπου «έλαμψε» η ολλανδική αποικιοκρατία, αφού το εν λόγω μονοπώλιο υπάρχει από το 1879 (στην ιστορία του μάλιστα σπεύδει να διευκρινίσει ότι ...δεν χρησιμοποίησε δούλους, μιας και η δουλεία είχε τυπικά καταργηθεί όταν ιδρύθηκε). Το 1928 η HVA ήταν μία από τις μεγαλύτερες αποικιακές εταιρείες στον κόσμο, με 36 «παραρτήματα» στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (το σημερινό αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας) και περίπου 200.000 εργαζόμενους!