Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Θα καταγραφείτε στην Ιστορία ως «σφαγείς» των δικαιωμάτων του λαού (VIDEO)


ΒΟΥΛΗ
Κυριακή 08/05/2016
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Θα καταγραφείτε στην Ιστορία ως «σφαγείς» των δικαιωμάτων του λαού (VIDEO)



Την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων γιατί έτσι εξυπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.
Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε εκ μέρους του ΚΚΕ τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που διαδηλώνουν για τρίτη συνεχή μέρα στην Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε το λαό με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μερικές μητέρες που δε γιορτάζουν σήμερα





Παγκόσμια ημέρα της μητέρας σήμερα και είπαμε στο μπλογκ να κάνουμε ένα κάπως διαφορετικό αφιέρωμα. Είπαμε να ασχοληθούμε με μερικές μητέρες που μάλλον δε γιορτάζουν σήμερα. Κάποιες μητέρες που θα μπορούσαν να ήταν οι δικές μας μητέρες αν είχαν την “ατυχία” να γεννηθούν μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μερικά χρόνια μετά, αλλά και μερικές που ζουν την καταπίεση και την αβεβαιότητα στις μέρες μας και στον τόπο μας.
Θα μπορούσαν ας πούμε, οι μητέρες μας να είχαν γεννηθεί στο Αφγανιστάν, σαν κι αυτή τη γυναίκα που έχασε το γιο της σε μια σειρά εκρήξεων στη Herat.

1

Θα μπορούσε η μητέρα μας να ήταν μια Κούρδη που θα έχανε το παιδί της, από ένα αιμοσταγές καθεστώς, που έχει βαλθεί να σβήσει αυτή και το λαό της από το χάρτη.

2

Ή θα μπορούσε η μητέρα μας να μας γεννούσε μέσα σε μια σκηνή, σε έναν ξεχασμένο τόπο κάπου στην Ελλάδα, ενώ περίμενε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, όπως προστάζει ακόμα και αυτό το χιλιομπαλωμένο και κατακρεουργημένο, διεθνές δίκαιο.