Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Με χρυσαυγίτικη παράταξη η …«αντιεμβολιαστική» κινητοποίηση (φωτό)


Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη των φερόμενων ως «αντιεμβολιαστών» ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο. Η δεύτερη κινητοποίηση μέσα σε λίγες μέρες ατόμων που εμφανίζονται να τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, απέδειξε ότι δίπλα στο ανεμομάζωμα διάφορων γραφικών, ρασοφόρων, «μακεδονομάχων» και «πιστών» με σταυρούς στα χέρια εμφανίστηκαν συντεταγμένα πολύ συγκεκριμένες ομάδες…

Νεοναζί, ακροδεξιοί, τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οπαδοί του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, μέλη της νεοναζιστικής Propartia και διάφορα φασιστοειδή παρατάχθηκαν σε «ουλαμούς» (που θύμιζαν εκπληκτικά τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής) ανάμεσα στο πλήθος. 

Αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γης η καλύτερη τιμή στη μνήμη όσων χάθηκαν

 

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

 

 

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σημειώνει:

«Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να μην παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που παραμένουν και προετοιμάζουν την επόμενη καταστροφή. Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι και τότε οι κυβερνώντες απέδωσαν την καταστροφή στην "ατομική ευθύνη των κατοίκων", λογική που και η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί για να φορτώσει στο λαό την εξέλιξη της πανδημίας.

Τρία χρόνια μετά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, τα προβλήματα των πληγέντων δεν έχουν αντιμετωπιστεί, οι ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές και μέσα αυξάνονται, ενώ η εμπορευματοποίηση της γης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, συνεχίζουν να γεννούν κινδύνους για νέες τραγωδίες.

Ο αγώνας για όλα αυτά αποτελεί την καλύτερη τιμή στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν σ’ αυτήν την καταστροφή».

902gr

Άκαιρη και επιζήμια

 

  Πηγή: Associated Press

 

Με την κατάθεση και ψήφιση χτες της τροπολογίας για την «υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών» από την κυβέρνηση, τροφοδοτείται σκόπιμα μια άκαιρη, άστοχη και επιζήμια για την ουσιαστική προστασία του λαού συζήτηση.

Η τροπολογία και η προπαγάνδα που τη συνοδεύει αξιοποιούνται για να κρυφτεί η εγκληματική έλλειψη μέτρων θωράκισης της δημόσιας Υγείας και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας, να μείνει όλη η συζήτηση μακριά από τις πραγματικές αιτίες του νέου κύματος, οι οποίες αναδεικνύουν και τις ευθύνες της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε χτες «απογειώνεται» η λογική της «ατομικής ευθύνης», που είναι η άλλη όψη της κρατικής ανευθυνότητας. Ετσι η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει στον λαό το φταίξιμο για το «μη χτίσιμο» του τείχους ανοσίας, την ίδια στιγμή που εδώ και εφτά μήνες το πρόγραμμα εμβολιασμού υπονομεύεται με κυβερνητική - κρατική ευθύνη. Το όλο «εμβολιαστικό πρόγραμμα» συνοψίζεται απλώς στην έκκληση:

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις... αναδίδεται η σαπίλα του καπιταλισμού


Με τον λαό απροστάτευτο, το προσδόκιμο ζωής στη μητρόπολη του καπιταλισμού μειώθηκε κατά 1,5 έτος μέσα σε ένα χρόνο (φωτ. από μαζικούς ανώνυμους τάφους στις ΗΠΑ)

Copyright 2020 The Associated

Με τον λαό απροστάτευτο, το προσδόκιμο ζωής στη μητρόπολη του καπιταλισμού μειώθηκε κατά 1,5 έτος μέσα σε ένα χρόνο (φωτ. από μαζικούς ανώνυμους τάφους στις ΗΠΑ)
-- Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στις ΗΠΑ, οι εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι από την πανδημία, αλλά και η αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά κατά τη διάρκειά της, οδήγησαν το 2020 στη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στο προσδόκιμο ζωής από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα...

-- Ο Αμερικανός Πρόεδρος προαναγγέλλει ότι σε περίπου ένα μήνα θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που χώρες στη «γειτονιά» τους, όπως η Ονδούρα ή η Αϊτή, εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων κατά του κορονοϊού, δεν έχουν εμβολιάσει ούτε το 1% του πληθυσμού...

-- Αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη Βρετανία απαιτούν από την κυβέρνηση να μη μπαίνουν σε καραντίνα εργαζόμενοι που είναι επαφές κρουσμάτων κορονοϊού, για να μη διαταράσσονται οι μπίζνες τους και για να μην προσλάβουν επαρκές προσωπικό...

-- Στο Περού, κύκλωμα χρέωνε 18.000 ευρώ για τη νοσηλεία σε κλίνες ΜΕΘ COVID σε δημόσιο νοσοκομείο, εκμεταλλευόμενο την κατάρρευση του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας στη χώρα που καταγράφει τους περισσότερους θανάτους από COVID-19 κατ' αναλογία προς τον πληθυσμό της σε όλο τον κόσμο...

Μέσα σε μόλις μια μέρα, σταχυολογώντας τη διεθνή ειδησεογραφία για την πανδημία, αποτυπώνεται για άλλη μια φορά η ίδια η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, που αφήνει τους λαούς εκτεθειμένους, αποτυπώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας από τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων.

ΗΠΑ Κλιμακώνουν την πολύμορφη ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Κούβας


Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά Κουβανών αξιωματούχων - «Είναι μόνο η αρχή», απειλεί ο Αμερικανός Πρόεδρος

 

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα που οργανώθηκε στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα που οργανώθηκε στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Κούβας και συγκεκριμένα εναντίον του υπουργού Αμυνας της Κούβας, Αλβαρο Λόπες Μιέρα, και μονάδας των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας (Brigada Especial Nacional) ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς κλιμακώνει το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, με στόχο την ανατροπή των κατακτήσεών του και της εξουσίας του.

Η σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναλαμβάνει τα περί «βίαιης καταστολής διαδηλωτών» και «εκφοβισμού», παραπέμποντας στην πρόσφατη προβοκάτσια με τις «διαμαρτυρίες» που στήθηκαν από ομάδες στο εσωτερικό της Κούβας, στο πλαίσιο μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας των ΗΠΑ να αξιοποιηθεί η ασφυκτική πίεση που δημιουργεί το πολύχρονο αμερικανικό εμπάργκο κατά της Κούβας, υπό το βάρος και των συνεπειών που μεγεθύνει η πανδημία.

Χαρακτηρίζει «ειρηνικές διαμαρτυρίες» τις προβοκάτσιες που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν βανδαλισμούς σπιτιών, επιθέσεις με πέτρες και μαχαίρια κ.ά., ενώ βαφτίζει «βίαιους όχλους» τους χιλιάδες Κουβανούς που βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Κουβανική Επανάσταση.

Σε ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δεσμεύτηκε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει το εγκληματικό εμπάργκο για να στηρίξει την «αναζήτηση του λαού για τη δημοκρατία» (!), ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Εντονες πιέσεις των ΗΠΑ σε άλλες χώρες για «κοινό ψήφισμα»

Απαντώντας στα παραπάνω, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, κατήγγειλε τις «αβάσιμες και συκοφαντικές κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», ενώ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις «στον εαυτό της για τις καθημερινές πράξεις καταστολής και αστυνομικής βίας που κόστισαν 1.021 ζωές το 2020».

Στο μεταξύ, ο Κουβανός ΥΠΕΞ κατήγγειλε από προχτές ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ασκεί έντονες πιέσεις στις κυβερνήσεις των κρατών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συνυπογράψουν «κοινό ψήφισμα» καταδίκης της Κούβας για τις υποτιθέμενες μαζικές συλλήψεις που έγιναν στην Κούβα στις 11 Ιούλη κατά τη διάρκεια των προβοκατόρικων γεγονότων.

Στο πλαίσιο των ίδιων μεθοδεύσεων, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφορες λίστες δήθεν «εξαφανισμένων ανθρώπων». Στη διάρκεια των πρόσφατων ενορχηστρωμένων «διαμαρτυριών», υπήρξαν συλλήψεις που αφορούσαν σε πλιάτσικο, βανδαλισμούς και βίαιες επιθέσεις. Από τότε ορισμένοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για άλλους ακολουθείται η προβλεπόμενη τυπική ποινική διαδικασία.

Την Τρίτη, ο συνταγματάρχης Βίκτορ Αλβαρες Βάγιε, αναπληρωτής επικεφαλής του Ειδικού Σώματος της Γενικής Διεύθυνσης Ποινικής Ερευνας του υπουργείου Εσωτερικών (Minint), δήλωσε όσον αφορά τις πρόσφατες συλλήψεις ότι «όλες οι οικογένειες γνωρίζουν πού βρίσκονται οι κρατούμενοι συγγενείς τους, έχουν παρευρεθεί στους χώρους, έχουν παραδώσει είδη προσωπικής υγιεινής ή συγκεκριμένα φάρμακα». Πρόσθεσε ότι «όπως οι εξαφανίσεις, έτσι και τα βασανιστήρια δεν αποτελούν πρακτική στην Κούβα. Η ιστορία της Επανάστασης το αποδεικνύει αυτό, και δεν είναι και δεν θα είναι η πρακτική των μαχητών του υπουργείου Εσωτερικών να χρησιμοποιούν βία κατά των κατηγορουμένων».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας

Στο μεταξύ, σε συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα και τον λαό της, στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν και φίλοι του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948, ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο Ακης Πούλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κύπρου του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες κατακτήσεις του κουβανικού λαού παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ, το οποίο για πολλές δεκαετίες έχει επιβληθεί και διατηρεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν. Τόνισε πως οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν στο νησί της Επανάστασης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έγινε και στη Σουηδία, με οργανωτή το ΚΚ Σουηδίας, στη Στοκχόλμη. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΚΚ Σουηδίας, Αντρέας Σόρενσεν, ενώ χαιρέτισε η πρέσβης της Κούβας στη Σουηδία, Αλμπα Σότο Πιμέντελ. Xαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Γιάννης Κωνστάντης, από την ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ.

Δωρεά με εκατομμύρια σύριγγες για εμβόλια από τον αμερικανικό λαό

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Κούβας, οργανώσεις και φορείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό.

Συγκεκριμένα, αμερικανικές οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα, μαζί με διάφορες οργανώσεις Κουβανών που ζουν στις ΗΠΑ και δεν ταυτίζονται με την αντικουβανική μαφία στο Μαϊάμι, συγκέντρωσαν και απέστειλαν στην Κούβα 2 εκατομμύρια σύριγγες, για να συμβάλουν στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κόντρα στις τεράστιες δυσκολίες που προκαλεί ο εγκληματικός αποκλεισμός από την αμερικανική κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την καμπάνια τους, στοχεύουν να συγκεντρώσουν συνολικά 6 εκατομμύρια σύριγγες, καθώς και άλλο φαρμακευτικό υλικό. Την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης εξέφρασε ο Κουβανός Πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και αρμονικά.

Ριζοσπάστης 

Απογείωση της «ατομικής ευθύνης» για να κουκουλωθούν οι εγκληματικές ελλείψεις στην Υγεία

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Καταψήφισε το ΚΚΕ το «συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων και δώρων στους επιχειρηματίες»

 

Eurokinissi

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της αποθέωσης της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα, με «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, η υποχρεωτικότητα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και τις μονάδες Υγείας ηλικιωμένων, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Ηδη στο αρχικό κείμενο της τροπολογίας η κυβέρνηση φέρνει ως ποινή για τους ανεμβολίαστους την αναστολή της εργασίας των εργαζομένων χωρίς πληρωμή μέχρι τον εμβολιασμό τους, χωρίς καν να διασφαλίζει έστω την επάνοδο του εργαζόμενου στη δουλειά, αφήνοντάς το στη «διακριτική ευχέρεια» του εργοδότη.

Τώρα με τη συμπληρωματική «νομοτεχνική βελτίωση» γίνεται καθαρό ότι η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο συνολικά στην εργοδοσία για απολύσεις, αναστολές, συνολικά την ένταση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον εμβολιασμό και στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας!