Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Long κίνδυνοι

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι ασθενείς με long covid στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις λοιμοξιωλόγων. Πρόκειται για ανθρώπους που για πολύ καιρό μετά τη νόσησή τους ταλαιπωρούνται από συμπτώματα όπως υψηλή πίεση, ταχυκαρδίες, μέχρι πυρετό, διάρροιες κ.λπ. Με τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας να αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια, κι αυτό υποτιμημένο λόγω της ανύπαρκτης επιδημιολογικής επιτήρησης, είναι φανεροί οι κίνδυνοι από την απουσία ολοκληρωμένης φροντίδας με ευθύνη του κράτους για την ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση όσων νόσησαν με Covid και συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, όπως στα μικρά παιδιά, η νόσηση μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διαβήτη σε βάθος χρόνου, όπως προκύπτει από επιστημονικές μελέτες, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να παρακολουθείται προληπτικά η υγεία του. Αντ' αυτού, η όποια πρόληψη, παρακολούθηση και αποκατάσταση όσων νόσησαν, γίνονται αποκλειστικά ατομική υπόθεση, όπως συνολικά η υγεία του λαού, ανεξάρτητα από πάθηση. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαφημίσεις επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας που προσφέρουν «υπηρεσίες αποκατάστασης» από τον κορονοϊό με το αζημίωτο, μετατρέποντας άλλη μια ζωτική ανάγκη σε πανάκριβο εμπόρευμα. Η «συνεργασία» με τον ιδιωτικό τομέα στα ...καλύτερά της λοιπόν, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση, με τον λαό να προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα στους κινδύνους που πολλαπλασιάζονται για την υγεία του και το στράγγισμα της τσέπης του από το εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σύστημα, όπου τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται.

Φοροληστεία 35 δισ. ευρώ το πρώτο 8μηνο του 2022


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, που το πρώτο 8μηνο του 2022 ξεπέρασε τα 35 δισ. ευρώ από τους άμεσους και έμμεσους φόρους! Το μέγεθος της οικονομικής αιμορραγίας φαίνεται από το γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 1,45 δισ. ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί στον προϋπολογισμού του 2022, λόγω της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού, και οι άμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 3 δισ. ευρώ (αφορούν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ).

Συνολικά, τα φορολογικά έσοδα στο 8μηνο Γενάρη - Αυγούστου καταγράφονται αυξημένα κατά 5,5 δισ. ευρώ έναντι των στόχων του προϋπολογισμού. Μαζί με όλα αυτά, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στη χώρα μας σημειώνει ιστορικά ρεκόρ, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και με τον χειμώνα να αναμένεται δύσκολος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η φοροαφαίμαξη των νοικοκυριών οφείλεται:

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Ζητάει και τα ρέστα μετά την απόρριψη της αγωγής της σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

 

Καταθέτει νέα αγωγή - καρμπόν, απαιτώντας τη φυλάκιση του δημοσιογράφου και 70.000 ευρώ (!) για τις αναφορές του στις γιορτές μίσους που οργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι και στον Γράμμο | Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Από τις γιορτές μίσους που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι
Από τις γιορτές μίσους που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Βίτσι
Εναν χρόνο σχεδόν μετά την εκδίκαση και απόρριψη της προηγούμενης κατάπτυστης αγωγής σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού επανέρχεται και «ζητάει και τα ρέστα» για το αντικομμουνιστικό της ντελίριο στις γιορτές μίσους που διοργανώνει κάθε Αύγουστο στο Βίτσι και στον Γράμμο, για το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στον ΔΣΕ και τον Εθνικό στρατό.

Με νέα αγωγή - καρμπόν, η Ενωση ζητάει από τον δημοσιογράφο να της καταβάλει 70.000 ευρώ συν τους τόκους για «ηθική βλάβη», ενώ αξιώνει και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Η προηγούμενη αγωγή, που απορρίφθηκε, είχε εκδικαστεί στις 21 Οκτώβρη 2021, ενώ η νέα έχει οριστεί να συζητηθεί στις 27 Οκτώβρη 2022.

Το ...έγκλημα του δημοσιογράφου είναι ότι σχολίασε σε αρθρογραφία («Οι "κομμουνιστοσυμμορίτες", οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ») και στη ραδιοφωνική του εκπομπή («Real FM») τη γιορτή μίσους που έγινε τον Αύγουστο του 2020 στο Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 - 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Ενώση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού - Παράρτημα Σερρών.

Αντιλαϊκές συντεταγμένες

 

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων της Αττικής στο υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα 
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των σωματείων της Αττικής στο υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα

 

Την ώρα που η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία κάνουν «υποδείξεις» στον λαό να προσαρμοστεί στον «δύσκολο χειμώνα» που του ετοιμάζουν, «κόβουν αζιμούθιο» για να βγάλουν το κεφάλαιο «άβρεχτο» από τη νέα καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών. Τις αντιλαϊκές «συντεταγμένες» μπορεί να τις βρει κανείς στη συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Το πέρασμα σε «πρωτογενές πλεόνασμα» το 2023 σηματοδοτεί την ένταση της φοροληστείας και της «υπεραπόδοσης» των φορολογικών εσόδων, ώστε να τροφοδοτούνται με περισσότερο κρατικό χρήμα οι «πράσινες» μπίζνες και να θωρακίζεται η καπιταλιστική κερδοφορία.

Υπάρχει άλλωστε τεχνογνωσία κι από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με τα υπερπλεονάσματα «χτίστηκαν» τα δημοσιονομικά «μαξιλαράκια», για τα οποία κομπάζει σήμερα απέναντι στη ΝΔ.

Για δες ποιος μιλάει

 

  Πηγή: Associated Press

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία ήδη έχει πυροδοτήσει άπειρες συζητήσεις στη χώρα μας, με προεκτάσεις πολύ πέρα από έναν γενικόλογο σχολιασμό ενός εκλογικού αποτελέσματος. Έτσι γίνεται πάντα.

Για παράδειγμα σεσημασμένοι δημοσιολόγοι δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την εκλογή μιας... γυναίκας (ακροδεξιάς) στη γειτονική χώρα. Κάπως έτσι μας τα εξήγησε όμορφα πρωί-πρωί ο Αρ. Πορτοσάλτε και διάφοροι του σιναφιού του.

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι εμβρόντητη με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ιταλία, ενώ και οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι κι αυτοί δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη. Εμβρόντητο και το ΠΑΣΟΚ... έξω φρενών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πει κανείς...