Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Για όσους μπέρδεψαν.

Το “παλιό” κρασί, με τον “παλιό πολιτικάντη”.
Το πρώτο με τον καιρό γίνετε καλύτερο, οι δεύτεροι ξινίζουν και βρωμάνε.   
Την Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για την αξιολόγηση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος και την επικαιροποίηση του μνημονίου από κοινού με τις ελληνικές αρχές, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.


Την Δευτέρα επιστρέφει η τρόικα

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, αναμένεται και η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που δεν είχε δοθεί μαζί με την προηγούμενη δόση του δανείου. Από τα χρήματα αυτά, σημειώνεται ότι τα 900 εκατ. ευρώ θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), καθώς αποτελεί τη συνεισφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Τόσο ο Γιούνκερ όσο και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, χαιρέτησαν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά και δήλωσαν ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά για την ισχυρή θέληση να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Οπως διευκρίνησε στις δηλώσεις της η κ.Λαγκάρντ η τρόικα θα αξιολογήσει την μέχρι τώρα εφαρμογή των προβλέψεων του ελληνικού προγράμματος "τί έχει γίνει, τί δεν έχει γίνει και τί πρέπει να γίνει" όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν έγινε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Η σημειώσεις δικές μου.Και δεν πρόλαβαν να ορκιστούν. Βοήθεια μας.