Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τα πράγματα στη θέση τους


Και αφού το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έκανε το καθήκον του πριν από μερικές μέρες να βγάλει ανακοίνωση, για να «επιπλήξει» τη γαλλική κυβέρνηση για το έκτρωμα «Ελ Κομρί», χτες, ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με το συνεταιράκι της ΑΝΕΛ) να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ετσι, ο Οδικός Χάρτης για τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας - Ελλάδας, που Τσίπρας και Βαλς υπέγραψαν σημειώνει: «Η Γαλλία, ως "εταίρος για τις μεταρρυθμίσεις", συντάσσεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών και διοίκησης και τις στηρίζει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που διενεργούν, στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε συνάφεια με το πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές τόνισαν ότι «συμφωνούν ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας των οικονομιών τους, προϋποθέσεις απαραίτητες για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και τη σταθερότητα της Ζώνης του Ευρώ». Με λίγα λόγια: Η ελληνική συγκυβέρνηση συμφώνησε πως όλα όσα κάνει η γαλλική είναι όχι μόνο σωστά αλλά χρειάζεται και να μεταλαμπαδευτούν ως γνώση και εμπειρία.

Σχιζοφρένεια; Διπλοπροσωπία; Αστατος χαρακτήρας; Οχι. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί κανείς να προσάψει στον ΣΥΡΙΖΑ, τον άξιο υπηρέτη του ελληνικού κεφαλαίου. Μπορεί όμως να τον παινέψει για την ικανότητά του, από τη μια, να προωθεί με σταθερότητα τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και, από την άλλη, να κοροϊδεύει το λαό. Αυτό είναι, άλλωστε, που εκτιμούν τόσο οι εκπρόσωποι του ελληνικού κεφαλαίου όσο και των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών και τους στηρίζουν.

Λάτσης, τρόικα, ΣΥΡΙΖΑ και πίτσες μπλε



ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΑΤΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Λάτσης, τρόικα, ΣΥΡΙΖΑ και πίτσες μπλε


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 3 Ιουνιου 2016

Τίνος μαγαζί είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Τίνος μαγαζιά είναι οι τρόικες; Τίνος μαγαζιά είναι οι κυβερνήσεις;  Αρκεί μια και μόνο υπόθεση για να γίνει αντιληπτό: Το ξεπούλημα του Ελληνικού. 

Παραθέτουμε ηχητικό απόσπασμα – σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Real fm.