Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Αθήνα






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907


Αθήνα 8.1.2020


Δελτίο τύπου της ΣΕΑ

Κάλεσμα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 10.1.2020 των συνταξιούχων της Αττικής ώρα 09.30 στην πλ. Εθν. Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).  

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ)  καλεί όλους τους συνταξιούχους της Αττικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10.1.20 στην πλ. Εθν. Αντίστασης ώρα 09.30 πμ.

θα ακολουθήσει πορεία προς το ΣτΕ και στο Υπουργείο εργασίας.

Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας και απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας, των αβάστακτων περικοπών που έχουν γίνει στις συντάξιμες αποδοχές μας, κύριες - επικουρικές συντάξεις, την 13η και 14η σύνταξή μας, και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων,την καταβολή όλων των παράνομων παρακρατήσεων χωρίς δίκες δικαστήρια και με την συμμετοχή των χρυσοκάνθαρων δικηγορικών γραφείων. Ό,τι μας έχει αφαιρεθεί έγινε με πολιτικές αποφάσεις και με πολιτική απόφαση να αποδοθούν. Δεν κυβερνούν τα Δικαστήρια αλλά οι Κυβερνήσεις. Να σταματήσουν ορισμένοι που θέλουν να εμφανίζονται ως συνδικαλιστές να στηρίζουν τους υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση και να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα».  Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση που έρχεται να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση επ’ ωφελεία των μεγάλων εμπορευματικών ομίλων.  

Ευρωπαϊκή Ένωση – Ανεργία, φτώχεια και ακριβή στέγη για εκατομμύρια ανθρώπους



Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – τρεις από τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρωζώνης – συγκεντρώνουν πάνω από τους μισούς ανέργους στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. που δείχνει πως «παρά την ανάκαμψη» η ανεργία, οι «επισφαλείς» εργασιακές σχέσεις και η φτώχεια πλήττουν όλο και περισσότερους.

Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – τρεις από τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρωζώνης – συγκεντρώνουν πάνω από τους μισούς ανέργους στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Αν και η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία του 2018, η κατάσταση – σημειώνεται – παραμένει η ίδια έως και τον περασμένο Οκτώβρη. Οι απασχολούμενοι στην ΕΕ ανέρχονταν τότε σε 241,5 εκατ., θριαμβολογώντας πως πρόκειται για «το υψηλότερο επίπεδο που έχουμε επιτύχει ποτέ», την ώρα που η μερική απασχόληση και άλλες ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν «εκτοξευτεί». Στον όρο «απασχολούμενοι» συγκαταλέγονται και όσοι έχουν εργαστεί λίγες ώρες τη βδομάδα.

Ρήτρα...


Ως κάτι καινούργιο και «καινοτόμο» παρουσίασε η κυβέρνηση τη «ρήτρα ασφάλειας» που περιλαμβάνεται στη συμφωνία για τον αγωγό «East Med», την οποία υπέγραψε με το Ισραήλ και την Κύπρο. Πηγές της κυβέρνησης εστιάζουν μάλιστα στο άρθρο 10 της συμφωνίας, που αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευτεί το «έργο», προβλέποντας «διμερείς ή πολυμερείς συνεργασίες» στα «ζητήματα ασφάλειας» για την κατασκευή του αγωγού. Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφημίζει αυτήν την προσθήκη ως μια ακόμα «ασπίδα» προστασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τις τουρκικές αμφισβητήσεις, εκθειάζοντας το ρόλο του Ισραήλ, με το οποίο έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία. Τα πράγματα, βέβαια, μόνο έτσι δεν είναι...

... ανασφάλειας
 
Η υπογραφή της συμφωνίας για τον «East Med» περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κατάσταση στην περιοχή, με την Τουρκία να διαμηνύει ότι κανένα ενεργειακό σχέδιο δεν έχει μέλλον στην Ανατ. Μεσόγειο χωρίς τη δική της συμμετοχή. Σ' αυτό συμφωνούν όμως και οι ΗΠΑ, οι οποίες να σημειωθεί ότι έχουν την «εποπτεία» στο σχεδιασμό του «East Med», με σκοπό να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την ανταγωνίστρια Ρωσία. Θυμίζουμε επίσης ότι κεντρικός στόχος της στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή είναι να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο κι αυτήν την επιδίωξη μοιράζονται με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ και το Ισραήλ συζητάει με την Τουρκία το ενδεχόμενο διοχέτευσης του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγών από το έδαφός της. Ο λαός επομένως έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να επαγρυπνεί, ιδιαίτερα μπροστά στο ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί ο αγωγός ως «όχημα» για διευθετήσεις με την Τουρκία στη λογική της συνεκμετάλλευσης, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων...

Εκτός αν εμείς δεν είμαστε άνθρωποι…



Σμίγουν στον ουρανό μας οι καπνοί του πολέμου που σηκώνονται από τη Μέση Ανατολή, με την κάπνα της απανθρακωμένης φύσης της Αυστραλίας. Οι εικόνες ταράζουν, τρομάζει το μέγεθος της καταστροφής τούτης που συντελείται μπροστά μας και εκείνης που έρχεται. Δεν πρόλαβε να πάρει αναπνοή το 2020, με κάπνα μπήκε στις ζωές του κόσμου, φαίνεται, πως με κάπνα θα βγει όταν έρθει η ώρα.

Και εδώ, στα πιο δικά μας, στα πιο κοντινά μας, μια μάνα ενός παιδιού ΑμΕΑ κόβει το νήμα της δικής της ζωής, που ήταν ένα με το νήμα της ζωής της θυγατέρας της. Προσωπικές ιστορίες, θα πει ο βιαστικός, μα δεν είναι προσωπικές. Δεν είναι η πρώτη φορά, που μια μάνα ενός παιδιού με αναπηρία πνίγεται στην απελπισία μιας κοινωνίας που επιμένει να μην υποστηρίζει όλα της τα μέλη, όπως και όσο χρειάζεται. Ακούσαμε τον γδούπο της πτώσης της από την ταράτσα, μα δεν ακούμε τους ήχους εκείνων που γκρεμίζονται στους καιάδες πολλές φορές πριν βρεθούν στις ταράτσες ή στα γεφύρια (όπως μια άλλη μάνα πριν από χρόνια, που πήρε κι εκείνη μαζί τον γιο της).

Γιατί αρματώνεται η ΕΛ.ΑΣ;



Του Αεροπεζοναύτη

Μετά τις κάμερες στις στολές των ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να «πορεύονται» στις διαδηλώσεις, να δίνουν άδεια πως θα γίνει η διαδήλωση, το μέτωπο των μέτρων της κρατικής καταστολής διευρύνεται. Η σιγή «νεκροταφείου» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης διευρύνεται. Σε θέση μάχης, η κυβέρνηση οργανώνει και θωρακίζει τους μηχανισμούς της.

Τι περιμένει; Προς τι αυτή η πρεμούρα;

Το σίγουρο είναι ότι οι λαϊκές αντιδράσεις, για το νέο Ασφαλιστικό, η ένταση της ανεργίας, η διεύρυνση της εμπλοκής της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, θα προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το «Νόμος και Τάξη» του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται, ως «Νόμος και Τάξη» και από τη ΝΔ κατ' εντολή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Τιμητική παρουσία τόνωσης και επιβράβευσης της καταστολής μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση της Νέας Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ, που έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο στο Μαρκόπουλο. Εκεί εκπαιδεύτηκαν 1.350 ειδικοί φρουροί που θα ενισχύουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ομάδα «Δράση», ενώ 150 θα ενταχθούν στις πεζές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στις δυνάμεις φύλαξης σημαντικών σημείων της Αθήνας. Περίπου 920 ένστολοι θα αναλάβουν καθήκοντα στις 17 Γενάρη, ενώ άλλοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και συμμετέχουν σε επιχειρήσεις.

«Αγωγός» επικίνδυνων εξελίξεων



Περίπου ως το σύγχρονο ...«Τάμα του Εθνους» παρουσιάζει η κυβέρνηση τον αγωγό φυσικού αερίου «East Med», με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να διεκδικούν μερτικό από τη «δόξα» του αγωγού, που στηρίζεται από τμήμα της αστικής τάξης των ΗΠΑ και προβάλλεται ως ένας από τους βασικούς ενεργειακούς άξονες για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ο συγκεκριμένος αγωγός ενσαρκώνει το «όραμα» της ελληνικής αστικής τάξης για ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο. Πολύ περισσότερο που η γειτονική Τουρκία προηγείται κατά πολύ σε υποδομές και δίκτυα διανομής, διεκδικώντας αυτή τον πρώτο λόγο στη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Ανατ. Μεσόγειο στις αγορές της Ευρώπης, σχέδιο που «σκοντάφτει» για την ώρα στις τεταμένες σχέσεις της με το ΝΑΤΟ και στις «εκκρεμότητες» που παραμένουν με την Ελλάδα και την Κύπρο. Οπως και να 'χει, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου στοιχίζονται στο στόχο της κατασκευής του αγωγού, τον οποίο παρουσιάζουν μάλιστα ως «ασπίδα» στην τουρκική επιθετικότητα και ως «εγγύηση» τάχα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή.

Χρεοκοπία


  Πηγή: Eurokinissi

Πλήρως και επισήμως. Ετσι χρεοκόπησε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο την Τρίτη το παραμύθι ότι η πολιτική της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που αποτελεί το «ιερό και όσιο» της κυβέρνησης και όλων των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, αποτελεί τάχα την εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία του λαού μας και των λαών της περιοχής.

Η εικόνα άλλωστε με τον πρωθυπουργό να στέκεται ανάμεσα στις πολεμικές σημαίες των ΗΠΑ, ως μέρος του «ντεκόρ» για τις νέες πολεμικές απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ κατά του Ιράν, μιλάει από μόνη της. Ολα αυτά δημόσια, κι ενώ μεγάλο ερώτημα παραμένει το ποιες επιπλέον δεσμεύσεις και συγκεκριμένες «διευκολύνσεις», πέρα απ' όσες ήδη «τρέχουν», ανέλαβε η κυβέρνηση πίσω από τις κλειστές πόρτες, σε ό,τι αφορά τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, που κλιμακώνονται με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.