Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Λιάνα Κανέλλη: «Γιατί είναι αναβάθμιση, αν πας στο χειρουργείο το πρωί να είναι τζάμπα κι αν πας το απόγευμα, να πληρώνεις;» (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας ουσιαστικά μοιράζει την “πελατεία” στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει δηλαδή διά της πλαγίας οδού τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

«Στην πανδημία αναδείχθηκε πως ο ασθενής είναι πελάτης, που πρέπει να ανακατανεμηθεί», επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζοντας ότι στη διάρκεια της πανδημίας περίπου 200.000 χειρουργεία καθυστέρησαν και τώρα πρέπει να προχωρήσουν, τόνισε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ουσιαστικά «μοιράζει την “πελατεία” στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει δηλαδή διά της πλαγίας οδού τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».

Ο «ορισμός» της βαρβαρότητας: Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε Παλαιστίνιους που μετέφεραν το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου από ισραηλινά πυρά!

 

 

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σήμερα στη νεκρική αυτοκινητοπομπή της δολοφονημένης από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ,..

 

 

Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σήμερα στη νεκρική αυτοκινητοπομπή της δολοφονημένης από ισραηλινά πυρά δημοσιογράφου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετέφεραν το φέρετρο προς την εκκλησία όπου θα γινόταν η νεκρώσιμη ακολουθία!

Σε νέα επικίνδυνη φάση ο ανταγωνισμός με τη δρομολογούμενη νέα διεύρυνση του ΝΑΤΟ

 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

Η ηγεσία της Φινλανδίας τοποθετήθηκε υπέρ της ένταξης «χωρίς καθυστέρηση» στη λυκοσυμμαχία. Αντίστοιχες ανακοινώσεις αναμένονται από τη Σουηδία

 

Υπέρ μιας ένταξης «χωρίς καθυστέρηση» της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τάχθηκαν χτες δημόσια, με κοινή τους δήλωση, ο Πρόεδρος και η πρωθυπουργός της χώρας, μια κίνηση που - μαζί με τις αναμενόμενες αντίστοιχες δηλώσεις από τη Σουηδία - θέτει σε νέα, ακόμη πιο επικίνδυνη φάση τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Αμεσα απάντησε η Μόσχα, απειλώντας με «στρατιωτικο-τεχνικά αντίποινα».

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η πολεμική σύγκρουση που συνεχίζεται με πολύμορφη ΝΑΤΟική εμπλοκή, ως κορύφωση της μακρόχρονης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης συμφερόντων στην περιοχή, συσσωρεύει ακόμη περισσότερο «μπαρούτι» στην Ευρώπη, ενώ εντείνεται ο ανελέητος ανταγωνισμός για σφαίρες επιρροής, δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, με θύματα τους λαούς.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ «θα ενίσχυε την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε τη συμμαχία στο σύνολό της», αναφέρουν στη δήλωσή τους ο Πρόεδρος της χώρας Σ. Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, ενώ αναμένουν «ότι τα βήματα που χρειάζονται ακόμη σε εθνικό επίπεδο για να ληφθεί η απόφαση αυτή θα γίνουν γρήγορα εντός των αμέσως επόμενων ημερών».

Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ τάσσεται η ευρεία πλειοψηφία 200 βουλευτών στο φινλανδικό κοινοβούλιο, με μόνο περίπου 10 βουλευτές να αντιτίθενται. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μάριν αναμένεται να λάβει επίσημα θέση το Σάββατο, ενώ η επίσημη απόφαση για την ένταξη θα ληφθεί από το Συμβούλιο για την Ασφάλεια και την Εξωτερική Πολιτική, το οποίο απαρτίζουν ο αρχηγός του κράτους, η πρωθυπουργός και υπουργοί. Την Κυριακή θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις.

Οχι και τόσο «τέλος»

 

Το «τέλος της Ιστορίας» που διακήρυξε ο Φουκουγιάμα μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την παγκόσμια κυριαρχία της «φιλελεύθερης δημοκρατίας», όπως αποκαλούσε την παλινόρθωση του καπιταλισμού, αποδείχτηκε ...όχι και τόσο «τέλος». Γι' αυτό τώρα, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ υποχρεώθηκε να επανέλθει για διευκρινίσεις, υπό το φως των εξελίξεων που πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μας ενημερώνει, λοιπόν, από τις σελίδες της χτεσινής «Καθημερινής», πως «ένα από τα προβλήματα του τέλους της Ιστορίας είναι ότι προκάλεσε εφησυχασμό, αλλά χρειάζεται συνεχής εγρήγορση». Δηλαδή, «το τέλος της Ιστορίας» τελικά δεν ήρθε με την επικράτηση του καπιταλισμού σε όλη την υφήλιο, επειδή κάποιες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, ...ξέφυγαν από το ραντάρ των «φιλελεύθερων δημοκρατιών» και δημιούργησαν μια νέα απειλή! Χρειάζεται επομένως επαγρύπνηση απέναντί τους, γιατί αν επικρατήσουν στην αναμέτρηση με τη Δύση, τότε θα σημάνει «πράγματι το τέλος της Ιστορίας». Είναι εντυπωσιακό το πώς τέτοιες αντιδραστικές και ανιστόρητες θεωρίες γίνονται «ακορντεόν» ανάλογα με τις εξελίξεις, μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσουν και να δικαιολογήσουν την αμερικανοΝΑΤΟική πολιτική απέναντι στους ανταγωνιστές της και σε ό,τι απειλεί τα ευρωατλαντικά συμφέροντα. Αποδεικνύεται πάντως ότι η Ιστορία κάθε άλλο παρά τελείωσε, όσο κι αν κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για το πρόσκαιρο πισωγύρισμα που σήμανε η παλινόρθωση του καπιταλισμού. Το ζήτημα είναι να βγουν οι λαοί στο προσκήνιο και να την γράψουν με την πάλη τους, αφαιρώντας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς του οργανισμούς το προνόμιο να την γράφουν αυτοί στις πλάτες του, είτε σε καιρούς πολέμου είτε σε περίοδο ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Δ. Κουτσούμπας: «Πανσπουδαστική 1η δύναμη παντού» (ΦΩΤΟ)

 

 

«Πανσπουδαστική 1η δύναμη παντού!» να γίνει πράξη το σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του καλώντας τους φοιτητές με το ΚΚΕ «να ανοίξουμε μαζί έναν νέο δρόμο, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ανατροπής!».

Σημείωσε πως «ήδη, εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές, οι καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ, με τη μαχητική, αποφασιστική σας στάση αποδείξατε τη δύναμη που έχει ο οργανωμένος αγώνας! Κάνατε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση. Αντιμετωπίσατε τις προσπάθειες καταστολής του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και το άνοιγμα έγινε από την Άννα Μαρία Ηλιού, γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης ΚΝΕ.

Σκιαμαχίες σε ΝΑΤΟική γραμμή

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Περίσσεψαν χτες οι κορόνες περί «πατριωτισμού» και «εθνικής γραμμής» από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, στη συζήτηση επί της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. «Πατριωτικό καθήκον» βάφτισε ο Κυρ. Μητσοτάκης την ψήφιση της Συμφωνίας, «πατριωτική στάση» είναι η «διαπραγμάτευση μεγαλύτερων ανταλλαγμάτων από τις ΗΠΑ και εγγυήσεων για την ασφάλεια της χώρας», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με προκάλυμμα το «εθνικό συμφέρον», σκιαμαχούν για τους όρους της βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης, αποκλειστικά για τα δικά της συμφέροντα, σε βάρος του λαού.

Το συμφέρον της χώρας είναι «να είμαστε συνεπείς απέναντι στη συμμαχία», είπαν ο πρωθυπουργός και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, υπερθεματίζοντας στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ευρωατλαντισμού.