Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Το πρώην στρατόπεδο Π. Μελά να καλύψει λαϊκές ανάγκες όχι τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρηματιών

 

ΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΚΕ


Από το στρατόπεδο του Π. Μελά 
Από το στρατόπεδο του Π. Μελά
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Τα πανηγύρια που συνόδευσαν τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά  για την εξέλιξη και τον χαρακτήρα που θα αποκτήσει το Μητροπολιτικό Πάρκο, δεν μπορούν να κρύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στη χρηματοδότηση τόσο της μελετητικής όσο και της κατασκευαστικής δαπάνης. Αυτό  αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ με  προσθέτοντας πως η όποια χρηματοδότηση έχει προχωρήσει, σκοντάφτει στις μεγάλες καθυστερήσεις των διαδικασιών δημοπράτησης και της υπογραφής των εργολαβικών συμβάσεων.

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αναφέρει ακόμα πως «Κρύβουν το πόρισμα της Μελέτης Οικονομικής Βιωσιμότητας του έργου που αναφέρει ότι για να ολοκληρωθεί το έργο στο χρονοδιάγραμμά του, χρειάζεται να εξασφαλιστεί το 60% μέχρι και φέτος, τη στιγμή που έχει εξασφαλιστεί μόλις το 40% της συνολικής χρηματοδότησης για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 65 εκ. ευρώ.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

 

 


 
 
Ορόσημο στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου - ΕΕ, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Συνασπισμού
 

Στις 7/2/1992 υπογραφόταν η ομώνυμη Συνθήκη, η οποία τον Ιούλη της ίδιας χρονιάς επικυρώθηκε στη Βουλή, με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του ΚΚΕ

 

Η υπογραφή της Συνθήκης από τους ηγέτες των κρατών της τότε ΕΟΚ
Η υπογραφή της Συνθήκης από τους ηγέτες των κρατών της τότε ΕΟΚ
 
Οι σημερινοί τριαντάρηδες, οι άνθρωποι που η Συνθήκη του Μάαστριχτ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους, ήταν αγέννητοι όταν στις 7 Φλεβάρη 1992, στην ολλανδική κωμόπολη Μάαστριχτ, υπογραφόταν η ομώνυμη Συνθήκη.

Το αντιλαϊκό της περιεχόμενο, που δεν άργησε να αποκαλυφθεί, παρά τους τόνους μελάνι που χύθηκαν για την υπεράσπιση και τον εξωραϊσμό της, κατέστησε τη Συνθήκη συνώνυμο της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαών της Ευρώπης.

Ενα σύντομο ιστορικό της υπογραφής της Συνθήκης: Τον Δεκέμβρη του 1991 συναντήθηκαν στο Μάαστριχτ οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ), στην οποία τότε ανήκαν Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Εκεί υπέγραψαν τη Συνθήκη μετεξέλιξης της ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Η ΕΟΚ των «12» έγινε ΕΕ των «15», μετά την προσχώρηση της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλη του 1992, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κων. Μητσοτάκη φέρνει εσπευσμένα για κύρωση στην ελληνική Βουλή τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Στις 29 Ιούλη, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, η Συνθήκη επικυρώνεται.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 5 - 6 Φλεβάρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Φλεβάρη.

 

  • Με τα τρακτέρ στα μπλόκα οι βιοπαλαιστές αγρότες. Δίνουν μάχη επιβίωσης. Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους!
  • Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απαντούν στα κυβερνητικά τελεσίγραφα. Ομόφωνο - μαζικό «ΟΧΙ» στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα.
  • Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Σύνταγμα. Στις 26 Φλεβάρη όλοι στους δρόμους, διαδηλώνουμε για ακρίβεια, πανδημία και λαϊκό εισόδημα.
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Πάνω από 80 φορείς καλούν στο συλλαλητήριο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 5/2 στις 5 μ.μ., στην πλατεία.
  • Αφιέρωμα. 30 χρόνια από την Συνθήκη του Μάαστριχτ.
  • ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον «Αναπτυξιακό νόμο». Κουίζ για...δυνατούς λύτες οι διαφορές τους πίσω από την κοκορομαχία.
  • Άρθρο. Επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της καθοδήγησης.
  • Ένας χρόνος χωρίς τον Μάκη Μαϊλη. Η συμβολή ενός κομμουνιστή, ενός στελέχους του ΚΚΕ δεν τελειώνει με τον θάνατο.
  • Ουκρανία - Ανατολική Ευρώπη. «Πρόβες πολέμου» συνοδεύουν τα παζάρια ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Ο ... ταπεινός ιστορικός Ρατσένκο και η κοπριά στα λάχανα


Ο λογαριασμός του Ρατσένκο στο Twitter, με τις σχετικές ...αποκαλύψεις του
Ο λογαριασμός του Ρατσένκο στο Twitter, με τις σχετικές ...αποκαλύψεις του
«Αλίμονο, οι άνθρωποι σύντομα θα ανακαλύψουν πως αντί να είμαι ο μεγάλος αντικομμουνιστής ήρωας ή κακός, είμαι απλώς ένας ιστορικός που περνά κάθε μέρα βαθμολογώντας δοκίμια και διαβάζοντας αρχειακά έγγραφα που κανείς άλλος εκτός από εμένα δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να διαβάσει».

Αυτά έγραφε στο Twitter ο ...ταπεινός ιστορικός Σεργκέι Ρατσένκο, απαντώντας σε σχόλια αναγνωστών του για τις «αποκαλύψεις» αποχαρακτηρισμένων εγγράφων που έκανε πρόσφατα και αφορούν τις σχέσεις ΚΚΕ - ΚΚΣΕ την περίοδο του αγώνα του ΔΣΕ.

Χωρίς να κομίζουν κάτι καινούργιο, τα έγγραφα αυτά αξιοποιήθηκαν για να χυθεί μπόλικο αντικομμουνιστικό μελάνι περί «ξενοκίνητου» και «αντεθνικού» ΚΚΕ, από γνωστές γραφίδες στον αστικό Τύπο και στο διαδίκτυο. Σ' αυτά όμως θα επανέλθουμε πιο κάτω...

Οταν λοιπόν ο «ιστορικός» πιάστηκε στα πράσα και οι «αποκαλύψεις» του έπαψαν να είναι τόσο ...αποκαλυπτικές, προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ...θύμα άδικης επίθεσης από το ΚΚΕ, καταλογίζοντάς του μάλιστα ότι «πολιτικοποιεί» και «εργαλειοποιεί» την Ιστορία, ενώ ο ίδιος τη μελετά με αντικειμενικότητα.

Αυτά μέχρι την περασμένη βδομάδα. Γιατί πριν από λίγες μέρες, σε μια έκρηξη από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ρατσένκο αποφάσισε να ξανασυστηθεί στους διαδικτυακούς συνομιλητές του.

Τέρμα τα άρθρα, σειρά σας τώρα

 


Του Μιχάλη Λεάνη

Δέχθηκα αμέτρητα μηνύματα μετά την δολοφονία του Άλκη. Μιχάλη γράψε κάτι, Μιχάλη εσύ που είσαι απ’ εδώ και γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις, που έχεις γνώση από πότε ξεκίνησαν όλα αυτά, εσύ ξέρεις!

Όχι δεν ξέρω τίποτα! Το μόνο που ξέρω και το υπογράφω αν θέλετε είναι ότι δυστυχώς ο Άλκης δεν θα είναι το τελευταίο αίμα!

Γι’ αυτό δεν θέλω να γράψω πλέον τίποτα. Αδυνατώ! Με αφορμή το τραγικό περιστατικό έψαξα στο αρχείο μου και το ψάξιμο αποδείχθηκε μια επώδυνη καταβύθιση στο παρελθόν.

Ένα σωρό άρθρα για την βία με την υπογραφή μου αλλά και την υπογραφή άλλων φίλων και συναδέλφων, για την εγκληματική συμπεριφορά συμμοριών που λιμαίνουν τον χώρο που ποδοσφαίρου, τραμπούκοι, έμμισθοι φονιάδες μια κινούμενη άμμος που αργά αργά μας παρασέρνει στον βυθό του βούρκου.

Ένα σωρό καταγγελτικά , οργισμένα άρθρα για ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν , οι πίσω μου σελίδες με κοιτάζουν με ύφος απλανές θαρρείς και είναι βαλσαμωμένες , ίδιες και απαράλλαχτες με την βαλσαμωμένη πλέον συμπεριφορά μας.

Ακόμη ένα άρθρο τι; Ακόμη ένα άρθρο γιατί; Για ποιο λόγο;