Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ Μεταμνημονιακό «δωράκι» το κλείσιμο 16 τμημάτων των ΕΠΑΛ Χίου




Ανακοίνωση για το κλείσιμο 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ Χίου εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Όπως επισημαίνει, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης γκρεμίζει την προπαγάνδα, αλλά και την κακόγουστη εκστρατεία της περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «ξέφωτου» για το λαό. 

Μόνος δρόμος, όπως σημειώνει, είναι μέσα από τους συλλόγους να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Οπως η προηγούμενη


«Καλωσορίζοντας» την «επόμενη μέρα» των μνημονίων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται την Κυριακή 26 Αυγούστου να αποστείλει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, τα οποία, πέρα από την επιβάρυνση που προκαλούν στο ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, για πολλούς θα είναι και φουσκωμένα σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας των αναπροσαρμογών των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που σάρωσαν και λαϊκές συνοικίες, κυρίως της Αττικής. Δεκαπέντε περίπου μέρες αργότερα, στις 10 Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να γιορτάσει το «τέλος της εποπτείας» υποδεχόμενη τους εκπροσώπους της ΕΕ, που θα ξεσκονίσουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού και θα διαπραγματευτούν το επόμενο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, για την επίτευξη των στόχων των μνημονίων που ...μόλις τελείωσαν. Κάπου στο ενδιάμεσο, στις 8 και 9 Σεπτέμβρη, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει από τη ΔΕΘ να ξαναζεστάνει το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» και της «νέας εποχής», η οποία, όπως φαίνεται και από τα παραδείγματα που αναφέραμε, ξεκίνησε για το κεφάλαιο, αλλά όχι για το λαό, αφού η «επόμενη μέρα» έχει τους ίδιους φόρους, τα μέτρα και την εποπτεία της προηγούμενης, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να τον πείσει για το αντίθετο με καραμπινάτα ψέματα και απάτες.

"Το μέλλον της ανθρωπότητας σε μια φωτογραφία! "


 
Ο χρήστης Μαρία Παπαγιάννη κοινοποίησε μια δημοσίευση.






Dimitris Nikolaos Pastelakos

"Το μέλλον της ανθρωπότητας σε μια φωτογραφία! "

Τουρκία Κωνσταντινούπολη (Istambul ) 25/8/18 !


*****


Via Litsa Frydas :


Μητέρες του Σαββάτου

Σε εξέλιξη και πάρα την καταστολή και τις συλλήψεις 12 ατόμων βρίσκεται για 700η εβδομάδα η ειρηνική διαδήλωση μητέρων εξαφανισθέντων στο Γαλατασαράϊ στην Κωνσταντινούπολη. Οι μητέρες αυτές διαδηλώνουν κάθε Σάββατο ζητώντας να μάθουν για την τύχη των παιδιών ή κοντινών τους προσώπων που "εξαφανίστηκαν" κατά τη διάρκεια προσαγωγής τους ή υπήρξαν θύματα ανεξιχνίαστων δολοφονιών.

Προτιμώ να γ…έστε παρά να είστε κομμουνιστές


Θέλει να υπογράψουν δηλαδή, αυτό είναι. Όταν γίνει, είναι ελεύθερος ο δηλωσίας από αγγαρείες και υποχρεώσεις και αν τον βοηθήσει κιόλας… να πάρει, ας πούμε, άλλη μια δήλωση, μπορεί να του κάμει και καμιά καλή πρόταση στο υπουργείο γι’ απόλυση ή το λιγότερο για μεταγωγή.


Απόσπασμα από το συγκλονιστικό ημερολόγιο της φυλακής του Ανδρέα Νενεδάκη με τίτλο “Απαγορεύεται” (Εκδ. Σύγχρονη Εποχή) που περιγράφει τις κακουχίες και τα βασανιστήρια που υφίσταντο οι κομμουνιστές και οι άλλοι κρατούμενοι στο κολαστήριο της Γιούρας.

Η «νέα εποχή» για το λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του


Σε αναβαθμισμένη φάση έχει εισέλθει η κυβερνητική προπαγάνδα, ειδικά μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, με επίκεντρο τη «νέα εποχή» που δήθεν ξημερώνει για τη χώρα. Το τυπικό «τέλος των μνημονίων», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συνδυάζεται με την ένταση της κοροϊδίας προς τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών, αλλά και με τα σαφή καλέσματα να ξεχάσουν κάθε σκέψη για επαναφορά δικαιωμάτων και ανάκτηση απωλειών της περιόδου πριν από την κρίση.
 Η «νέα εποχή», λοιπόν, για το κεφάλαιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι βαρύς χειμώνας για τους εργαζόμενους. Γι' αυτό και το εργατικό κίνημα πρέπει στη νέα αυτή φάση να μπει με το δικό του σχεδιασμό, που θα σηματοδοτήσει την κλιμάκωση της προσπάθειας ανασύνταξης που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια.

Κανένας συμβιβασμός με τη διαιώνιση της φτώχειας
 
Γιατί «νέα εποχή» και «κανονικότητα» για το λαό δεν μπορεί να είναι ο συμβιβασμός με τη διαιώνιση της φτώχειας. «Κανονικότητα» για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα πρέπει να σημαίνει αποφασιστική οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και γειτονιά, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα: Από το μεροκάματο και την απληρωσιά μέχρι τη Συλλογική Σύμβαση, και από την προστασία των ανέργων μέχρι τη διεκδίκηση π.χ. δημόσιων και δωρεάν παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά, τη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλλιέργεια κάλπικων προσδοκιών για να «χρυσωθεί» η αντεργατική κλιμάκωση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, δηλώσεις και «διαρροές» από τα κυβερνητικά στελέχη για την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών...
Eurokinissi
Αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, δηλώσεις και «διαρροές» από τα κυβερνητικά στελέχη για την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών...
Σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο που περνούσε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας και «εμπλουτίζοντας» το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της, σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που αντιμετωπίζουν και την πολιτική που την ενισχύει, τα στελέχη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας πιπίλιζαν μονότονα την ίδια καραμέλα: «Υπομονή και όλα θα λυθούν μετά την 21η Αυγούστου»....
 Την ίδια ακριβώς απάτη προσπαθούν να λανσάρουν και σήμερα, μετά το περιβόητο «τέλος των μνημονίων», μέσα από συνεντεύξεις, δηλώσεις και «διαρροές», με ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα στα Εργασιακά και τις συντάξεις. Με την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών επιχειρούν να κρύψουν το κύριο: Το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο υπέρ του κεφαλαίου, που διαμορφώθηκε από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο μένει και θα μείνει απείραχτο και μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά θα ενισχύεται διαρκώς, ακριβώς γιατί αυτό αποτελεί «προαπαιτούμενο» για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα κυβερνητικά στελέχη ξεθάβουν τα χρεοκοπημένα κλισέ περί «αριστερού προσήμου» που θα φανεί τώρα, λέει, στα Εργασιακά, για να κρύψουν το γεγονός ότι καμία ανάκτηση απωλειών, κανένα θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και το λαό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και την πολιτική που το υπηρετεί!