Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους




Η κατακλυσμιαία τρικυμία λόγω ημιμάθειας και αποσπασματικών ιστορικών πληροφοριών που βρίσκονται ατάκτως ειρημένες στο κοινωνικό υποσυνείδητο, συνταξιδεύοντας μαζί με διαφημίσεις για σερβιέτες, υβριδικά αυτοκίνητα, και βιταμίνες ανάτασης της μίζερης καθημερινότητας, δεν θα μπορούσε να είχε άλλο αποτέλεσμα από το πολιτικά πρωτόγονο διονυσιακό ξέσπασμα των μακεδονομάχων της πλατείας συντάγματος.
γράφει ο Χρήστος Μιάμης
Η εθνική υπερηφάνεια έχει διαχρονικά ένα ιδιάζων χαρακτηριστικό : ερεθίζεται εύκολα. Δεν χρειάζονται εμπνευσμένοι ομιλητές, ούτε στοιχειοθετημένος πολιτικός και ιστορικός λόγος. Αρκεί ένα σύνθημα , μια βοή, που να ενώνει την μάζα υπό το κίβδηλο καθεστώς μιας κατασκευασμένης ενότητας υπό την ψευδή ομοιομορφία της εθνικής συμπόρευσης, καταργώντας πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές. Όλα τότε μοιάζουν ίδια και ασάλευτα,  εντός των φρενηρών ρυθμών του καρουζέλ της πραγματικότητας.

Η Ελληνοφρένεια παίρνει την… Κατιούσα!




Η Ελληνοφρένεια παίρνει την… Κατιούσα!

«Η σάτιρα στα χρόνια του μνημονίου είναι δίκαια και την κάνουμε πράξη» Συνέντευξη του Θύμιου Καλαμούκη στην «Κατιούσα»

Για τον Κούλη, τα Συριζοτρόλ και την ανάγκη της σάτιρας μες στη σημερινή μαυρίλα. Για τη Λουκά, τον τσολιά και τη διακοπή της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας.

Για το χιούμορ του ΚΚΕ, τους συμβιβασμούς που (δεν) έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια και το αν θα υπάρχει Ελληνοφρένεια στο σοσιαλισμό.

Η Ελληνοφρένεια παίρνει την… Κατιούσα 
Ευχαριστούμε το Θύμιο για τις απαντήσεις του και ελπίζουμε να τις απολαύσετε, όσο κι εμείς…

ΗΠΑ: Τους σκοτώνουν τα σκουπιδιάρικα επειδή είναι άστεγοι!!!







Από herko
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ηνωμένες Πολιτείες . Όλο και περισσότεροι άστεγοι συνθλίβονται μέχρι θανάτου από τα απορριμματοφόρα σε πόλεις της Αμερικής. Ανακαλύφθηκε πριν μια εβδομάδα ακόμα και ένας νεκρός άστεγος άντρας σε ένα σκουπιδιάρικο κατά το άδειασμα, μετά από μια ΄εξόρμηση καθαριότητας’ στο Σαν Ντιέγκο. Είναι μία από τις πολλές ‘στρατηγικές’ που ακολουθούν οι Δήμοι για να εξαφανίσουν τους άστεγους από τους δρόμους σαρώνοντας ό, τι δεν πρέπει να είναι εκεί, όπως σκηνές, στρώματα και κουβέρτες. Η μέθοδος χρησιμοποιείται στο Σαν Ντιέγκο, όπου υπάρχουν πάνω από 5600 άστεγοι.

Το φάντασμα που τους τρομάζει ακόμα...



Συμβαίνει συχνά, ειδικά σε «στρογγυλές» επετείους που αφορούν σε στιγμές του επαναστατικού κινήματος, να εμφανίζονται και στον αστικό Τύπο σχετικά αφιερώματα. Οχι πάντα με μόνο κίνητρο την αύξηση της κυκλοφορίας. Και σίγουρα πάντα με κριτήριο την άμβλυνση των ιδεολογικών επιπτώσεων από την υπενθύμιση του γεγονότος που «γιορτάζεται». Το ίδιο συμβαίνει αυτές τις μέρες, με τα 170 χρόνια από την έκδοση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Είδαμε ολοσέλιδη διαφήμιση εφημερίδας, του κυβερνητικού μάλιστα Τύπου, για προσφορά στους αναγνώστες της μιας από τις εκδόσεις του «Μανιφέστου». Για τον αναγνώστη είναι ασφαλώς καταρχάς θετικό το γεγονός ότι του δίνεται η ευκαιρία να διαβάσει το πρώτο προγραμματικό ντοκουμέντο του κομμουνιστικού κινήματος, ένα κείμενο ταξικής αφύπνισης και προλεταριακού διεθνισμού. Κι εκεί σταματούν τα θετικά. Γιατί όσο καλό κι αν είναι η προσέλκυση αναγνωστών με το «τυράκι» ενός ντοκουμέντου, τόσο καλύτερο είναι και το «κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε».

Νovartis: Πουλάει θεραπεία για τη λευχαιμία 475.000 δολάρια. Τα έχεις;…





Νovartis: Πουλάει θεραπεία για τη λευχαιμία 475.000 δολάρια. Τα έχεις;… – της Σοφίας Χουδαλάκη

 

Όταν αρρωσταίνει ένα παιδί, αρρωσταίνει το αύριο του κόσμου. Όταν αυτό το παιδί το έχεις κρατήσει αγκαλιά, ξέρεις ότι στην ερώτηση «το παιδί σου ή τη ζωή σου» η απάντηση είναι αυθόρμητη «τη ζωή μου, αλλά μη μου αγγίξεις το παιδί». Αν η ερώτηση είναι «το παιδί σου ή 475.000$», η απάντηση ποια είναι;

Ένας ψίθυρος μόνο μπορεί να είναι η απάντηση, ένα βουβό μέτρημα. Αν είσαι από τους τυχερούς που ακόμα βγάζουν ένα χιλιάρικο τον μήνα,  χρειάζεσαι 475 μήνες για να αποταμιεύσεις αυτό το ποσό.  Οι 475 μήνες μεταφράζονται σε 39 χρόνια και 6 μήνες δουλειάς, χωρίς ούτε 1 ευρώ έξοδα. Χωρίς φαί, χωρίς νερό, χωρίς εφορία, χωρίς ζωή. Τα 39 χρόνια και 6 μήνες είναι ολόκληρος ο εργασιακός βίος ενός ανθρώπου, από την αρχή μέχρι τη σύνταξη. Το παιδί, όμως, έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Τα 39 χρόνια και οι 6 μήνες δεν υπάρχουν…

Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς - Όλοι στη συγκέντρωση στις 21 Φλεβάρη



Κάλεσμα στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση απευθύνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει:

«Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.