Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «ματς» για την πρώτη θέση είναι όντως προβλέψιμο. Το «ματς» για την αυτοδυναμία είναι βαρετό σαν τα φιλικά. Το μεγάλο «ματς», στο οποίο κανείς δεν πρέπει να μείνει θεατής, είναι αυτό για την ενίσχυση του ΚΚΕ


Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής»
Κυριακή 30/06/2019 - 16:21
O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» την οποία και παραθέτουμε:
«- Ο Αλ. Τσίπρας σας καταλόγισε ευθύνες ότι ήσασταν μεταξύ εκείνων που έψαχναν αφορμή για να αποφύγουν το ντιμπέιτ. Πώς το σχολιάζετε;
- Τότε γιατί μεταθέσαμε δύο φορές την κεντρική μας συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθεί λύση; Και εκείνος που υποτίθεται ήθελε το ντιμπέιτ να ακυρώνει τη συμφωνημένη διεξαγωγή του για την 1η Ιούλη που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, μπορούσε να παραβρεθεί. Η πραγματικότητα είναι, ότι ο κ. Τσίπρας, επιθυμούσε μια συζήτηση μόνο με τον εύκολο αντίπαλο, τη ΝΔ, χωρίς την παρουσία του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων. Μάλλον ξέχασε τι έλεγε για αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική όταν την εφάρμοζαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, θα μου πείτε, δεν είναι και το μόνο που ξέχασε.

TI ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ?!!


 
Με τυμπανοκρουσίες, που είχαν και άρωμα εκλογών, αλλά και πολλούς «υψηλούς προσκεκλημένους», με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ, υπογράφηκαν την περασμένη Πέμπτη οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης».
Πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ. χλμ. και 19.868,37 τετρ. χλμ. αντίστοιχα, οι οποίες προκηρύχθηκαν το 2017, ύστερα από ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ίδιες οι εταιρείες. Στην ανάδοχο κοινοπραξία μετέχουν η γαλλική «Total» (40%), η αμερικανική «ExxonMobil» (40%) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (20%).
Η τελετή υπογραφής των συμβάσεων έδωσε βήμα στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει προεκλογικά όλο το «αναπτυξιακό» της όραμα για λογαριασμό του κεφαλαίου, μέσα από την ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο,που θα την καταστήσει πόλο έλξης μεγάλων ξένων επενδύσεων. Σ' αυτόν το στόχο συμπράττει βέβαια και η ΝΔ, η οποία παραλαμβάνει στρωμένο το έδαφος και σ' αυτόν τον τομέα, για να πάει ένα βήμα πιο πέρα, ως η επόμενη κυβέρνηση.
Οπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση, η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης σηματοδοτεί «μια άλλη αναπτυξιακή οικονομική προοπτική στην Ελλάδα (...) για τις επόμενες γενιές, για τη δυνατότητα η χώρα μας να είναι μια χώρα ισχυρή και ο λαός μας να ζει σε ευημερία».

ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ....ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ !!! [ video ]


Προεκλογικό σποτ που κυκλοφόρησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει τον κόσμο σαν τενεκέ έτοιμο να γεμίσει από τις υποσχέσεις, τα ψέματα και τις απάτες του οποιουδήποτε.

Σποτ του ΠΑΣΟΚ παριστάνει τον λαό ως τενεκέ 
Έτσι το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τους τενεκέδες – ψηφοφόρους, να αδειάσουν από τα ψέματα, τις απάτες και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να γεμίσουν με τις υποσχέσεις (και τα ψέματα) του ΠΑΣΟΚ!

Μαχητικά προετοιμάζεται η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση


Τη Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στόχος είναι αυτή η προεκλογική συγκέντρωση να σηματοδοτήσει την απόφαση του λαού να δώσει τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Οι Τομεακές Οργανώσεις της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού προσυγκέντρωσης από τις 7.30 μ.μ., στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Παραλία.

Μιλώντας για την προετοιμασία και την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης, η Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Με ενθουσιασμό και πείσμα τα μέλη του Κόμματος διακινούν όλες αυτές τις μέρες το Κάλεσμα, εξορμούν σε γειτονιές και χώρους δουλειάς με την αφίσα, την ντουντούκα, διακινούν τα ψηφοδέλτια που ήδη έχουν παραλάβει οι Οργανώσεις, πραγματοποιώντας ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα. Από κοντά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, που βάζουν τη δική τους ξεχωριστή νεανική σφραγίδα στη μάχη αυτή, "οργώνοντας" κάθε νεανικό στέκι, με πολλές συζητήσεις και πρωτοβουλίες που οργανώνουν όλες αυτές τις μέρες στο εκλογικό περίπτερο στην Παραλία. Αλλά και οι εκατοντάδες φίλοι του Κόμματος, που χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο, κάνουν τη νύχτα μέρα για να μπει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Η μάσκα των τεχνητών παραδείσων



Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές μέσα σ' έναν πολτό από υποσχέσεις, ταξίματα, απειλές, διαγκωνισμούς, φαιδρά έντεχνες προσωπικές ιστορίες και παλαβές πολιτικές και ιδεολογικές πορείες. Και μέσα σ' αυτό το σκηνικό, όπου τα σπουδαία και τα μεγάλα ζητήματα χάνονται στις επικοινωνιακές εκστρατείες, αναρωτιέμαι σύντροφοι πόσο δύσκολο είναι να αποτιμηθεί η ψήφος στο ΚΚΕ εκτός των άλλων και ως βαθιά και ειλικρινά πατριωτική.
 
Κι αυτό γιατί, αν το μέλλον ενός τόπου όπως και το παρόν και το παρελθόν του είναι ο λαός και τα παιδιά του, μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται πραγματικά γι' αυτά. Ειδικά για τα παιδιά και τους νέους, την ώρα που όλα τ' άλλα κόμματα ανεξαιρέτως κόβουν τιμολόγια για το κόστος τους (!), εμείς παλεύουμε για κείνη, την άλλη πολιτική, που θεωρεί αυτονόητο καθήκον και υποχρέωση να μην κοστολογείται το παιδί ως μέλλον και να δικαιούται απ' την πατρίδα τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα σημαίνει τροφή, παιδεία, πνευματική καλλιέργεια, δουλειά, τέχνη, πολιτισμός, υγεία σωματική και πνευματική, αθλητισμός, αγωνιστικότητα και ό,τι καλό έχει παράξει η εξέλιξη του ανθρώπου, ο κόπος και η διάνοια του εργαζόμενου ανθρώπου, ανεξάρτητα απ' την «τύχη», τη «ράτσα» και όλα εκείνα που χρησιμοποιούνται ως όπλα και άλλοθι για να παραλύει η ταξική συνείδηση και να μυξοκλαίνε οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης.

"Προοδευτικό Μέτωπο" ενάντια στο... ΚΚΕ...


Ο Πάνος και στις Ευρωεκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ!
Ο Πάνος είναι απο τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 πιστεύοντας στο ''πρώτη φορά αριστερά'' και η δύναμη του κόμματος από το 8,5 % πήγε στο 4,5 %. 
Ο Πάνος προχθές συμμετείχε σε μια σύσκεψη μαζί με άλλους πρώην ψηφοφόρους του ΚΚΕ που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αποφάσισαν να επιστρέψουν στο ΚΚΕ!
Έχει αξία να μεταφέρω μερικά από αυτά που είπε ο Πάνος στην σύσκεψη:

  • Πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά να δοκιμάσω τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση από αριστερούς μέσα στο αστικό πολιτικό σύστημα και επειδή το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετέχει ποτέ σε αστική κυβέρνηση. 
  • Μας έφεραν τον Παυλόπουλο για πρόεδρο το δέχτηκα με βαριά καρδιά...
  • Έκαναν το Οχι Ναι και το κατάπια για να μην γίνουμε αριστερή παρένθεση!
  • Γίναμε οι καλύτεροι εταίροι του Τραμπ και το δέχτηκα κι αυτό για να πιέσουμε την ΕΕ όπως μας έλεγαν.
  • Έφεραν για χατήρι των Αμερικανών την συμφωνία των Πρεσπων την δέχτηκα μπας και μας βοηθήσουν και βγούμε απο τα μνημόνια βλέποντας καθαρά πως για τους Αμερικανους χάνουμε την κυβέρνηση!
  • Ψήφισα και στις Ευρωεκλογές μόνο και μόνο για να μην έρθει η ΝΔ! Το αποτέλεσμα γνωστό! Η ΝΔ στην πόρτα της κυβέρνησης. 

Πολλές εξελίξεις...


Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό διαδέχονται η μία την άλλη και ενώ δείχνουν αντιφατικές μεταξύ τους, στην πραγματικότητα σπρώχνουν τα πράγματα προς μια κοινή συνισταμένη, υπηρετούν δηλαδή τον ίδιο αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην περιοχή. Για παράδειγμα, την ίδια ώρα που η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και αμφισβητεί ξανά τη Συνθήκη της Λοζάνης από τη Θράκη μέχρι τα νότια θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη διαπραγμάτευση για τα ΜΟΕ, κάτω από την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπου τίθενται προς συζήτηση από τη γείτονα χώρα όλα τα «ανοιχτά» και «γκρίζα» ζητήματα στο Αιγαίο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Κυπριακό: Την ώρα που οι παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η κυπριακή κυβέρνηση ζητάει επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, δίνοντας διέξοδο στην Τουρκία να επιστρέψει στο παζάρι, με όλη την γκάμα των διχοτομικών λύσεων που έχουν συζητηθεί έως τώρα. Θυμίζουμε ότι κεντρικό στοιχείο στον προηγούμενο κύκλο των συνομιλιών ήταν η ανάληψη από το ΝΑΤΟ του «συστήματος ασφαλείας» στην Κύπρο την επομένη της διευθέτησης. Είχε προηγηθεί το νομοσχέδιο των ΗΠΑ που αναβαθμίζει τη συμμαχία ΗΠΑ - Κύπρου και λειτουργεί ως μέσο πίεσης, αλλά και ως «κράχτης» για την Τουρκία να συμμετέχει στο διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου, μέσα από τις «πολυμερείς συνεργασίες» με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα, που στήνονται από τις ΗΠΑ στην περιοχή.