Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ένας Σαμαράς που τον έλεγαν Τσίπρα



 Το άνευ προηγουμένου ξεπούλημα συντελέστηκε. Το Ελληνικό με τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και με τις… αντιπολιτευτικές ψήφους των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ/Λεβέντης πέρασε στα χέρια του ομίλου Λάτση. 
    Αξίζει να θυμηθούμε για μια ακόμα φορά με ποια μάσκα κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος αυτοί που ηγήθηκαν του ξεπουλήματος.

   Όσα ακολουθούν ο κ.Τσίπρας τα έλεγε στις 28 Φλεβάρη 2014 σε εκδήλωση στην Αργυρούπολη με τίτλο «Το Ελληνικό ΔΕΝ πωλείται»:



-«Κατάθεση ψυχής», λοιπόν, το Ελληνικό. Αλλά το ξεπουλήσανε…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ




Γυναίκες του Ωραιοκάστρου.

‘Ολες μας γνωρίζουμε ότι αποτέλεσμα της πολιτικής και των επεμβάσεων στη Συρία και όχι μόνο των Η.Π.Α. - Ε.Ε., είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων κατατρεγμένων στη χώρα μας, κυρίως στα νησιά, όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
 
Οι ίδιες οι αποφάσεις της Ε.Ε., για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, διευκολύνουν ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία να ρίξουν το δηλητήριό τους. Να οργανώνουν σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας εκδηλώσεις μίσους, σε βάρος προσφύγων αλλά και ελλήνων. Να σπέρνουν ψεύδη και μαύρη προπαγάνδα.
 
Τα στοιχεία αυτά, στη προσπάθειά τους να αναδειχθούν, τα βάζουν με τα αδύνατα θύματα και όχι με τους πραγματικούς υπεύθυνους. Στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, καμιά φορά, από άγνοια ή φόβο, συνεργάζονται και άλλοι. Πέφτουν στη παγίδα της καλλιέργειας του πανικού και του ατομικισμού.

Συλλαλητήριο και απεργίες ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

 

Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 6 μ.μ., καλεί την Τρίτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

 
 
 
Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, «Κτιριακές Υποδομές», «Αττικό Μετρό», ΕΛΒΟ και το 34% της ΔΕΗ) που εντάσσονται στο νέο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της πρώτης «αξιολόγησης», που θα ψηφιστεί μεθαύριο, Τρίτη, στη Βουλή.

Τη μέρα εκείνη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «σήμερα έρχεται ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Όλα τα βασικά αγαθά, όπως είναι το νερό στην περίπτωση της ΕΥΑΘ, παραδίδονται ολοκληρωτικά στα μονοπώλια από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Να απαντήσουμε με ένα μεγάλο ΟΧΙ στις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Να οργανώσουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε με διεκδικητικό πνεύμα σε αυτά που μας ετοιμάζουν, να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα και την ίδια ώρα να προστατεύονται και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».