Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

 


Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου στο Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού, αντιδρώντας στα σχέδια που διαρρέονται για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και παραχώρηση του κτιρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Στο πλευρό των εργαζομένων, υγειονομικών, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΚΕΠΑ που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο βρέθηκαν το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ και εκ του αποτελέσματος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των εργαζομένων. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα αναζητήσει μέχρι το τέλος του χρόνου έναν συμπληρωματικό χώρο για να στεγαστούν υπηρεσίες των Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται παραμένει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Κατήγγειλε τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών στο υπ. Άμυνας για συνεργασία με το ΝΑΤΟ (VIDEO)





Στην τροπολογία που αποσπά τη Διεύθυνση Πληροφοριών από την ΕΥΠ και τη μεταφέρει στο υπ. Εθνικής Άμυνας για την εναρμόνιση με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργείται για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το οποίο θα συνεργάζεται και θα αποτελεί υπηρεσία του. Υπενθύμισε ότι αυτή είναι απόφαση του ΝΑΤΟ από το 2016, την οποία μάλιστα είχε στηρίξει η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά στελέχη του οποίου δήλωναν ότι η «Ελλάδα θα συνεργαστεί με όλες τις χώρες προκειμένου να ενισχυθεί η απόφαση του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία μιας Υπηρεσίας Πληροφοριών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ». «Αυτό έρχεται και κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ «Κουνάει το δάχτυλο» στο λαό και αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό Facebook logo


  Πηγή: Eurokinissi

Στην ατομική ευθύνη συνεχίζει να ρίχνει η κυβέρνηση το «μπαλάκι» για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, προκειμένου να κρύψει τις δικές τις τεράστιες ευθύνες για τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα οποία προχώρησε στο «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μάλιστα, την ώρα που προκλητικά «κουνάει το δάχτυλο» στο λαό, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες, έστω και τώρα που η αύξηση των κρουσμάτων χτυπάει νέο «καμπανάκι».

Περαστικά σας



Η μοντέρνα προπαγάνδα της αειφόρου επιδίωξης της αστικής τάξης να χειραγωγεί την εργατική περιλαμβάνει στο στάδιο προετοιμασίας της, εκτός από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, και την άμεση κατασκευή και εκμετάλλευση «ευκαιριών». 

Η μοντέρνα προπαγάνδα της αειφόρου επιδίωξης της αστικής τάξης να χειραγωγεί την εργατική περιλαμβάνει στο στάδιο προετοιμασίας της, εκτός από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, και την άμεση κατασκευή και εκμετάλλευση «ευκαιριών». Αυτός ο εξουσιαστικός οπορτουνισμός αποκαλύφθηκε κατάπτυστα και περήφανα πάνω στην πανδημία. Μέσα σ ένα τρίμηνο μερικού και γενικού εγκλεισμού λόγω κορονοϊού, με παβλοφικό ραντεβού επιστημονικής ενημέρωσης κάθε απόγευμα στις 6, οι μάζες εν πολλοίς συναινέσαμε, λογικά και ενσυνείδητα, στον αυτοπεριορισμό και στα άθλια εργασιακά, κοινωνικά και ψυχολογικά παρεπόμενά του. Ο θρίαμβος του αναγκαίου διαβολικά καλού – κακού.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Όχι άλλα δανεικά, αρκετά πληρώσαμε


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Του Θόδωρου Κοντογεωργίου, στελέχους του ΚΚΕ, μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για μέτρα «ενίσχυσης» των μικρών επιχειρήσεων σε συνθήκες νέας βαθιάς κρίσης, η οποία επιταχύνθηκε στο έδαφος της πανδημίας. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν νέα αδιέξοδα, οι υποχρεώσεις τους πιέζουν ασφυκτικά και οι τζίροι στις επιχειρήσεις τους μικραίνουν δραματικά σε συνθήκες πανδημίας και σοβαρής οικονομικής αδυναμίας του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προβάλει τα «νέα χρηματοδοτικά εργαλεία» ως δήθεν λύση και διέξοδο στα τεράστια προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων, με το »πλαίσιο χορήγησης χρηματοδοτήσεων» να αποτελεί το τελευταίο πολυδιαφημισμένο πακέτο.