Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πολύ ευρύχωρη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

-Στο εξώφυλλο της «Αυγής», στις 30 Ιανουαρίου, ενημερωθήκαμε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού αντικομμουνιστή Ν. Μαραντζίδη. Μάλιστα την ίδια ήμερα, σε ένα άλλο εξώφυλλο, αυτό της «Καθημερινής», μάθαμε πώς επίσης έχει άρθρο του Ν. Μαραντζίδη, με αφορμή τις δήθεν αποκαλύψεις του αντικομμουνιστή Σ. Ρατσένκο.

- Στις 14 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης «δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ», στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ.

- Μόλις χτες, 17 Φεβρουαρίου, ο Γ. Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος σχετικά σε συνέντευξη στον ρ/σ «Παραπολιτικά» αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της ΝΔ, απάντησε: «Ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. (...) Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη.

Το «δέντρο»... και το δάσος

 

«Ρεκόρ» τουριστών, «νωρίτερα από ποτέ το άνοιγμα», προβλέψεις για τζίρους που ζαλίζουν, είναι μερικά από όσα διαφημίζει η κυβέρνηση για το επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού. Και βέβαια δεν λείπει το παραμύθι που έλεγε τις προάλλες ο πρωθυπουργός για το «δέντρο της ανάπτυξης», απ' το οποίο θα ωφεληθούν τάχα όλοι. Την ίδια ώρα σβήνουν την πανδημία απ' τον χάρτη ως ανύπαρκτη (!), για να μην αποθαρρύνονται οι τουρίστες και πειραχτούν τα κέρδη των τουριστικών ομίλων, αρνούνται να πάρουν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, υποβαθμίζουν κι άλλο την επιδημιολογική επιτήρηση, καλύπτουν την εργοδοσία που ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς. Οι νεκροί, όμως, που ξεπέρασαν τις 25.000, οι χιλιάδες που συνεχίζουν να νοσούν καθημερινά και οι δεκάδες που πεθαίνουν δείχνουν ότι η πανδημία είναι εδώ. Το ίδιο δείχνει και η πείρα από τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια της πανδημίας, όπου το άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας έθεσε σε κίνδυνο τουρίστες και κατοίκους και διαμόρφωσε το έδαφος για αναζωπύρωση μεταλλάξεων του ιού.

Πέρα απ' αυτά, τα πανηγύρια τους για τα προσδοκώμενα ρεκόρ είναι προκλητικά και για έναν ακόμα λόγο: Την ώρα που τα λαϊκά στρώματα μετράνε τα «ψιλά» μπας και βγάλουν τον μήνα, με την ακρίβεια να σαρώνει, αυτοί μετράνε τα νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, που φτιάχνονται με άφθονο κρατικό χρήμα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από την «εξωστρέφεια» του Τουρισμού.

Η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ – Έργα και ημέρες της δολοφονικής συμμαχίας

 

18 Φεβρουαρίου 1952

   Σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου του 1952, η ελληνική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. H ένταξη στο ΝΑΤΟ επικυρώθηκε επί κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα. Αρνητικά ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΕΔΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχ. Κύρκος.

   Τρια χρόνια νωρίτερα, στις 4 του Απρίλη 1949, είχε υπογραφεί συνθήκη δημιουργίας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.  ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία ήταν τα αρχικά κράτη που έγιναν μέλη στο ΝΑΤΟ.

   Το ΝΑΤΟ είχε ξεκάθαρο στόχο και ρόλο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, ήταν μια βασική επιθετική κίνηση που οργάνωσαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, κατά της Σοβιετικής Ένωσης, μετά το Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 50 χρόνια μετά την ίδρυση του το ΝΑΤΟ, πάλι στην Ουάσιγκτον, στις 23 Απριλίου 1999 οι ηγέτες των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ – κι ενώ βομβάρδιζαν τη Γιουγκλοσλαβία, υπέγραφαν τη λεγόμενη συμφωνία για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, διατηρώντας κι επεκτείνοντας τα βασικά του χαρακτηριστικά: μια δολοφονική συμμαχία, ένας παγκόσμιος χωροφύλακας, που υπερασπίζεται συγκεκριμένα συμφέροντα οικονομικά και γεωπολιτικά, μια συμμαχία δολοφόνος των λαών. 

Για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ακόμα 4 δισ. ευρώ φορτώνει στην πλάτη του λαού το εξοπλιστικό πρόγραμμα με τις γαλλικές φρεγάτες και τα αεροσκάφη, την ώρα που τα νοσοκομεία ρημάζουν, στα σχολεία πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών και το λαϊκό εισόδημα χτυπιέται από παντού, κυρίως από τη μεγάλη ακρίβεια. Η Ελλάδα διεκδικεί επάξια για άλλη μια χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή στις εξοπλιστικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, πιο πάνω κι από τις ΗΠΑ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι οι θηριώδεις εξοπλισμοί έχουν για προτεραιότητα την άμυνα της χώρας πέφτει στο κενό. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις διασυνδέονται ολοένα και περισσότερο με τις «συμμαχικές» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με κοινά στρατηγεία, ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και στρατιωτικές αποστολές. Αυτά καθορίζουν τις προτεραιότητες των εξοπλισμών, που δεν είναι άλλες από την υπεράσπιση των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Η επικίνδυνη εμπλοκή στον επιθετικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, με στρατιωτικές υποδομές, μέσα και έμψυχο υλικό, αποτυπώνεται στον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, μετατρέπει τη χώρα σε θύτη και τον λαό σε θύμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Φιλόξενη αγκαλιά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο ισχυρισμός του Μπογδάνου ότι βρέθηκε στη φασιστοσύναξη στην πλατεία Βικτωρίας το 2020 παρέα με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική για τις - όχι και τόσο άγνωστες - διαδρομές μέσα από τις οποίες τροφοδοτούνται τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα και η δράση τους, όπως και για τους δεσμούς τους με κρατικούς μηχανισμούς, κυβερνήσεις και βέβαια αυτήν της ΝΔ.

Αποκαλυπτικό είναι όμως εξίσου και το γεγονός ότι ο ακροδεξιός Μπογδάνος - μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ - δεν περιορίστηκε στο παραπάνω γεγονός, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να εξιστορήσει και από το βήμα της Βουλής, αλλά επεκτάθηκε στις γνωστές ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις του, στις ανιστόρητες μπαρούφες περί «δύο άκρων» κι «αντεθνικού ΚΚΕ», βρίσκοντας φιλόξενο βήμα για όλα αυτά όχι όπου κι όπου, αλλά σε εκπομπή που παρουσιάζει δημοσιογράφος, πρώην συντάκτρια της «Αυγής» και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευθύντρια σύνταξης σήμερα του καναλιού όπου εργάζεται!

ΠΑΤΡΑ : ΦΕΣΙ 1.700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....''ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ'' !!! [ video ]

 


 
Ενώ κόβουν το ρεύμα σε νοικοκυριά για 200 ευρώ οφειλή - Μόνο στο δήμο Πατρέων χρωστάνε για το 2021 πάνω από 1,7 εκ.
 
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τις εταιρείες ηλεκτροδότησης να έχουν βάλει φέσι 1 δις στους δήμους και αυτή η απάτη να γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης.
 
Ως γνωστόν, τα δημοτικά τέλη εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτή εισπράττει το συνολικό ποσό των χρεώσεων και μετά αποδίδει στον κάθε δήμο τα ποσά που αντιστοιχούν για τα δημοτικά τέλη. 
 
Κι ενώ με τη ΔΕΗ δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τηρούνται οι όροι της σύμβασης, δε συμβαίνει το ίδιο με τους παρόχους ρεύματος, οι οποίοι εισπράττουν τα τέλη, αλλά δεν τα αποδίδουν.
 
Πρωτάκουστο μεν, γεγονός δε.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μέχρι τα μπούνια στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό...

 

...που φουντώνει την τουρκική επιθετικότητα

 

INTIME NEWS

Βουτηγμένη μέχρι τα μπούνια στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην Ουκρανία και ευρύτερα είναι η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ και με ανυπολόγιστους κινδύνους για τον λαό.

Μετέχοντας χτες στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ (βλ. αναλυτικά σελ. 5), ο Ελληνας υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και ότι η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια «συμμετείχε ενεργά στις συλλογικές προσπάθειες της Συμμαχίας για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της δημοκρατίας», με το περιεχόμενο που οι ιμπεριαλιστές δίνουν στις έννοιες αυτές.

Ως προς το Ουκρανικό υποστήριξε ότι «η διπλωματική οδός αποτελεί τη μόνη εφικτή λύση για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ουκρανία, αλλά η αποκλιμάκωση παραμένει προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου».

Επεσήμανε επίσης ότι «αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβερνήσεως η ασφάλεια της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητος, η οποία αριθμεί περισσότερους από 100.000 ομογενείς, ιδιαίτερα όσων κατοικούν στην περιοχή της Οδησσού και της Μαριούπολης». Θυμίζουμε ότι έχουν διαρρεύσει σχέδια για εκκένωση του πληθυσμού αυτού με ενέργειες των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Ναυτιλίας.