Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Κ. Πελετίδης: Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ – Όλοι μαζί μπορούμε». Αλληλεγγύη προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας χωρίς “σπόνσορες” και χορηγούς

 


Η απόφασή προσβάλλει τους δημότες μας, προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γείτονές τους,  χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς. Η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι της χώρας, μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις δικές τους δυνάμεις και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου επιστολή, ζητώντας «αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στο θέμα της αλληλεγγύης προς τους λαούς που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, αναφέρει τα εξής:

Διαχωριστικές γραμμές... στο χιόνι

 

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Γιατί τόσος ντόρος με τον Καρανικόλα του ΠΑΣΟΚ που έγινε Καρανικόλας της ΝΔ;

Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που αφήνει το ένα (αστικό) κόμμα για να πάει στο άλλο; Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ τον τρολάρει, καταγράφοντας την ...περιπετειώδη διαδρομή του από κόμμα σε κόμμα.

Ούτε το τατουάζ «Κίνημα Αλλαγής» στο χέρι του στάθηκε ικανό να τον αποτρέψει. Σου λέει, δέκα ονόματα έχει αλλάξει το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, Ελιά κ.τ.λ.), ποιος θα θυμάται αύριο το «Κίνημα Αλλαγής». Μάλλον θα λέει πως ήταν σε κάποια ΜΚΟ...

Αν ψάξει πάντως κανείς να δει πόσοι Καρανικόλες υπάρχουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, θα εκπλαγεί με το ...πανόραμα του πολιτικού συστήματος. Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει στέγη το μισό πρώην ΠΑΣΟΚ!

Ετσι είναι τα σύνορα των αστικών κομμάτων: Αόρατα! Η σύμπλευση μέχρι ταύτισης στις προτεραιότητες του κεφαλαίου δεν ευνοεί απλά, αλλά επιβάλλει κιόλας την κινητικότητα μεταξύ τους...

* * *

«Μητσοτάκης ή Τσίπρας;», «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης;». «Ξυλάκι παγωτό ή παγωτό χωνάκι;».

Αστείρευτα τα «πραγματικά διλήμματα» των επίδοξων κυβερνητικών σωτήρων, για να κρύψουν τη σύμπλευση στα βασικά και τα κύρια, που φέρνουν νέα υπερμνημόνια και βάρη για τον λαό.

Μ' αυτά και με τ' άλλα το πραγματικό δίλημμα προβάλλει πιο καθαρά: Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ή ισχυρές κυβερνήσεις που θα τον τσακίζουν εναλλάξ;

Θα το 'θελαν βέβαια ο Πολάκης και οι λοιποί «κολλητοί» του κεφαλαίου, το ΚΚΕ να μην ήταν «κολλημένο» στην πλευρά των λαϊκών συμφερόντων. Θα είχαν το κεφάλι τους ήσυχο, με τον λαό να ψάχνει ποια κυβέρνηση θα εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό. Σε 2.500 χρόνια από τώρα...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ;

 

Τα καπιταλιστικά κράτη και η ... «αντιμετώπιση του φασισμού»!
 

Κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο Νταχάου. Από το 1940 οι βιομηχανίες της Κρουπ άρχισαν να προμηθεύονται με «φτηνό» εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολλών εκ των οποίων είχαν οι ίδιες την εποπτεία και τη διαχείριση!

Associated Press

Κρατούμενοι στο ναζιστικό στρατόπεδο Νταχάου. Από το 1940 οι βιομηχανίες της Κρουπ άρχισαν να προμηθεύονται με «φτηνό» εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, πολλών εκ των οποίων είχαν οι ίδιες την εποπτεία και τη διαχείριση!
Διαχρονικά η αστική προπαγάνδα επιχειρεί - κόντρα σε κάθε ιστορικό τεκμήριο - να παρουσιάσει τον φασισμό και τον ναζισμό ως πολιτικό ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, τα κόμματα και οι οργανώσεις των φασιστών εμφανίστηκαν στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και έπειτα από το τέλος του ως αστικές παρακρατικές δυνάμεις κρούσης εναντίον του ανερχόμενου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Στη συνέχεια, οι αστικές τάξεις που ήθελαν να αμφισβητήσουν τον συσχετισμό δυνάμεων που είχε επικρατήσει στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, ενώ παράλληλα επιδίωκαν να συντρίψουν τον εσωτερικό ταξικό εχθρό επέλεξαν τον φασισμό ως την προσφορότερη μορφή της πολιτικής τους εξουσίας.

* * *
Οπως έγινε γνωστό το 2009 από τον Βρετανό καθηγητή Ιστορίας στο Κέιμπριτζ Πίτερ Μάρτλαντ, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Μπενίτο Μουσολίνι χρηματοδοτούνταν από τη βρετανική μυστική υπηρεσία ΜΙ5 για να προπαγανδίζει ως δημοσιογράφος την παραμονή της Ιταλίας στον πόλεμο στο πλευρό των Συμμάχων, δηλαδή των Βρετανών, και να οργανώνει επιθέσεις εναντίον των εργατικών συνδικάτων που υποστήριζαν τον τερματισμό του ιμπεριαλιστικού πολέμου1.

Στη συνέχεια, η ιταλική αστική τάξη, που αδικήθηκε στη μεταπολεμική μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας και είχε να αντιμετωπίσει το κίνημα των καταλήψεων των εργοστασίων την περίοδο που έμεινε στην Ιστορία ως «κόκκινη διετία» (1918 - 1920), θεώρησε ιδιαίτερα χρήσιμους τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Φλεβάρη 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 11 - 12 Φλεβάρη 2023:

 

  • Σε εξέλιξη οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Με το ΚΚΕ τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον! ΚΝΕ δυνατή παντού! Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών - Για το σοσιαλισμό.
  • Στο πλευρό των λαών της Τουρκίας και Συρίας. Συγκλονιστική η ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης.
  • Απόφαση του Αρείου Πάγου. Υπό την απειλή πλειστηριασμού 700.000 ακίνητα!
  • Με αφορμή τον σεισμό σε Τουρκία - Συρία: Η αντισεισμική θωράκιση στο ζύγι «κόστους - οφέλους».
  • Σκυταλοδρομία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Το αντιλαϊκό κράτος «έχει συνέχεια και στην Παιδεία».
  • Υγεία: Κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ η βαρβαρότητα που ζει ο λαός.
  • ΝΑΤΟ - Ρωσία στην Ουκρανία: Με αναβαθμισμένες δυνάμεις και όπλα κλιμακώνεται η σύγκρουση.
  • Δύναμη και προοπτική στους αγώνες των ΑΜεΑ με ισχυρό ΚΚΕ.