Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

"Ούτε η βροχή δεν μας σταματά, κάτω τα χέρια από τα Άγραφα"!




ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ("του πεζοδρομίου") ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Μία επιτυχημένη κινητοποίηση με πλήθος κόσμου συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας το βροχερό απόγευμα της Τετάρτης. Την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11 Δεκέμβρη) την τίμησαν με την ενεργό παρουσία τους στους δρόμους του αγώνα όλοι εκείνοι που δεν δέχονται να μείνουν απαθείς μπροστά στο όργιο καταστροφής που επιχειρείται στα βουνά μας -τη συλλογική περιουσία μας- από το συνασπισμό κεφαλαίου, κυβερνήσεων/ κρατικής εξουσίας.

Το ραντεβού ήταν στο Μοναστηράκι. Δεν άργησε να φανεί πως "η πλατεία ήταν γεμάτη απ' το νόημα που 'χε κάτι απ' τις φωτιές"! Κι αυτές "οι φωτιές" δεν ήταν άλλες από εκείνες που άναβαν οι ψυχές και οι αγωνιστικές διαθέσεις τόσων πολλών ανθρώπων που έδωσαν πραγματικά βροντερό παρόν στο κάλεσμα αντίστασης. Μεγαλύτεροι σε ηλικία που φάνταζαν παλικαρόπουλα, ενθουσιώδεις νέοι και νέες, γονείς με μικρά παιδιά, όλοι ήταν εκεί, για να σπάσει η σιωπή και να μην υπάρξει συνενοχή. Συναντήθηκαν ακόμη και συμπατριώτες που είχαν πολύ καιρό να ειδωθούν μα αντάμωσαν σε τούτο το ξεχωριστό ραντεβού!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΙΑΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗ !!!



Σε μια ορθολογική κοινωνία, μπορεί να μας έπεφτε το σαγόνι από μια τέτοια είδηση. Εδώ απλώς διαπιστώνουμε πως οι τάσεις επαναφοράς του μεσαίωνα σε εργασιακές συνθήκες, δεν μπορεί παρά να συνοδεύονται από έναν πνευματικό μεσαίωνα. Και το μόνο αμφισβητήσιμο προς συζήτηση στα παραπάνω είναι η μονοδιάστατη αντίληψη του μεσαίωνα ως σκοταδισμού. Αλλά ας αφήσουμε να μιλήσει η εικόνα.  

Θ. Παφίλης: Πίσω από τις θέσεις του Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι (VIDEO)


Απάντηση και στην αήθη επίθεση του Β.Κεγκέρογλου


Πίσω από τις θέσεις του Γ. Βαρουφάκη κρύβονται τα λόμπι και μεγάλα συμφέροντα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι στο ΚΚΕ «έχουμε αρχές, δεν είμαστε σαλταδόροι της πολιτικής». Με αυτό τον τρόπο απάντησε στον πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 που «συνειδητά και προβοκατόρικα» έκανε «μια επίθεση ανήθικη» στο ΚΚΕ στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Μύθοι


Από την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής 
Από την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
Πηγή: Eurokinissi

Με αφορμή τη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής - στο οποίο όπως είναι γνωστό δεν συμμετέχει το ΚΚΕ - τα αστικά επιτελεία έσπευσαν χτες να μιλήσουν για την «ομοφωνία» και την «εθνική» τάχα συναίνεση που εκφράστηκε, στην προσπάθειά τους να στρατεύσουν το λαό στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, που παρουσιάζουν ως «μονόδρομο» απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.

Ξέχασαν βέβαια να πουν πως δεν χρειαζόταν και κανένας ιδιαίτερος κόπος για να «συναινέσουν» μεταξύ τους τα κόμματα του ευρωατλαντισμού. Πρόκειται άλλωστε για τις δυνάμεις που σταθερά, δεκαετίες ολόκληρες τώρα, με πλήρη «ομοφωνία» είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, καλλιεργούν τους επικίνδυνους για το λαό μύθους που καταρρέουν τώρα με πάταγο, την ώρα που προωθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης, εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.