Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Στη νομιμοποίηση και απελευθέρωση των ναρκωτικών οδηγεί η πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (VIDEO)

 



Την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, που οδηγούν τους νέους στην ουσιοεξάρτηση, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του, ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

Πήραν οι κομμουνιστές την κυβέρνηση στην Γαλλία;

Η είδηση έρχεται από την Γαλλία. Όταν την διάβασα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Στην αρχή νόμισα ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά, λόγω της περιορισμένης ευχέρειας που έχω με τα γαλλικά. Κατόπιν αναρωτήθηκα μήπως πρόκειται για σατιρικό δημοσίευμα ή για αυτό που λέμε κοινώς "τρολλάρισμα". Τελικά, ύστερα από μερικές διασταυρώσεις με αγγλόγλωσσους ιστοτόπους, σιγουρεύτηκα πως η είδηση είναι πραγματική. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ως γνωστόν, οι συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας έχουν ορίσει ως οροφή δημόσιου χρέους το 60% του ΑΕΠ κάθε χώρας, ένα όριο που μόνο με αλχημείες ή με γενικευμένη λαϊκή εξαθλίωση πιάνεται σήμερα. Η Γαλλία, λοιπόν, έχει ένα δημόσιο χρέος που σχεδόν ισούται με ολόκληρο το ΑΕΠ της. Έτσι, η κυβέρνηση ανέθεσε στην France Stratégie, μια ομάδα σοφών συμβουλατόρων, να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας. Στις 11 Οκτωβρίου, λοιπόν, η France Stratégie υπέβαλε στην κυβέρνηση μια πρόταση, η οποία έκανε πολλούς να αναρωτηθούν μήπως στο μέγαρο Ματινιόν (αντίστοιχο του δικού μας μεγάρου Μαξίμου) μπήκαν κομμουνιστές (!). Αν θέλαμε να αποδώσουμε με μια λέξη το περιεχόμενο αυτής της πρότασης, η λέξη αυτή θα ήταν δήμευση.

Αλεξανδρούπολη: Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών − Αποφασιστικό μήνυμα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αποφασιστική απάντηση από το ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Δυναμική και αποφασιστική απάντηση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο έδωσε το απόγευμα της Τρίτης το ΚΚΕ.
Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης προσγειώθηκαν ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, τα οποία αφού αποσυναρμολογηθούν, θα φορτωθούν σε πλοία και μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μεταφερθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ισπανία.


Ποιος νίκησε τον ναζισμό – Οι απώλειες των ναζιστικών στρατιών στο ανατολικό μέτωπο




 
Οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί για το ποσοτικό εύρος των ανθρώπινων απωλειών που προκάλεσε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος είναι, στην ιστοριογραφία, ένα ζήτημα ανοικτό από εκείνα που η ιστορική έρευνα πολύ δύσκολα θα κλείσει –μάλλον δεν θα το κλείσει ποτέ. Οι λόγοι ετούτης της δυσκολίας βρίσκονται στην πολυπλοκότητα των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους στο θάνατο στο γενικό πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου. Σε πολλές περιπτώσεις ο ιστορικός προβληματίζεται ως προς το ποιες κατηγορίες θανάτων μπορεί να συνδέσει άμεσα με την διεξαγωγή του πολέμου και ποιες όχι.

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ, αυτοί οι πρωτοσαλταδόροι της γλίτσας




ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ, αυτοί οι πρωτοσαλταδόροι της γλίτσας

 

 
 
«Απεργοσπάστης» είναι αυτός που όταν οι συνάδελφοί του απεργούν, εκείνος τους μαχαιρώνει πισώπλατα. 
  Εκείνος που αντί να απεργεί συνεχίζει να εργάζεται ή προσφέρεται να εργαστεί προς αντικατάσταση των απεργών. Αυτός είναι ο επίσημος ορισμός της έννοιας «απεργοσπάστης». 
  Ο ανεπίσημος ορισμός είναι αυτός που ορίζει τον «απεργοσπάστη» ως έναν ξεφτίλα που υπονομεύει τον αγώνα των υπόλοιπων εργαζομένων, υπηρετώντας με τον πιο χυδαίο τρόπο και γλείφοντας με τον πιο γλοιώδη τρόπο το αφεντικό του. 

Δεν υπάρχει λέξη που να περιγράφει το ποιόν του απεργοσπάστη.