Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Η κυβέρνηση επιταχύνει το σχέδιο για την κερδοφορία των ομίλων στον τομέα της υγείας, εν μέσω πανδημίας


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στην Καθημερινή, αναφέρει:

«Εν μέσω πανδημίας και μεγάλης ανασφάλειας για το τι "μέλλει γενέσθαι" με τις μεταλλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να προβάλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας, πολιτική που έχει κοστίσει πανάκριβα στους λαούς όλου του κόσμου. 

Οι επικουρικές συντάξεις θα μπουν στο χρηματιστηριακό τζόγο (AUDIO)

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1»



Στο επικείμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» (ακούστε πάνω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του).

Υπενθύμισε ότι από τη δεκαετία του '90, υλοποιούνται οι οδηγίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που είναι η μείωση της εργατικής δύναμης και η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και τώρα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ιδιωτικοποιείται ο τομέας της Επικουρικής Ασφάλισης και προχωρά η υλοποίηση των τριών πυλώνων για το Ασφαλιστικό, που είναι: Πενιχρές συντάξεις, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης και η κυριαρχία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

«Ληστεύουν» τους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουν το κεφάλαιο

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Μια ανασκόπηση των κατευθύνσεων της ΕΕ για τις συντάξεις που δείχνει την αντιδραστική στρατηγική στην οποία εντάσσεται και το νέο νομοσχέδιο

 

Σε επενδυτικά πακέτα μετατρέπονται μετατρέπονται οι εισφορές των εργαζομένων

ASSOCIATED PRESS

Σε επενδυτικά πακέτα μετατρέπονται μετατρέπονται οι εισφορές των εργαζομένων
Το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων στα συνταξιοδοτικά τους Ταμεία είναι διακαής πόθος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του σε κάθε μεριά του πλανήτη.

Αυτόν το στόχο υπηρετεί το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις. Δεν είναι ...γέννημα μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εξέλιξη του αντιασφαλιστικού έργου που με συνέπεια έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις - όπως και αν αυτοαποκαλούνται - της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σύνολό τους υλοποιούν στρατηγικές κατευθύνσεις διαμορφωμένες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και δεκαετίες. Βασικός στόχος είναι κυριολεκτικά η αρπαγή των τεράστιων αποθεματικών που δημιουργούνται από τις εισφορές των εργαζομένων για τη δωρεάν χρηματοδότηση των εκάστοτε επενδύσεων, στη συγκεκριμένη περίοδο των σχεδιασμών που αφορούν την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», την «ψηφιοποίηση» κ.ά.

Είναι άλλη μια πλευρά της υλοποίησης της στρατηγικής που μέσα στην πανδημία αποκάλυψε όλη την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η εμπορευματοποίηση, η επιχειρηματική λειτουργία και το άνοιγμα πεδίων κερδοφορίας πάνω στις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως είναι η Υγεία και η Πρόνοια, η Κοινωνική Ασφάλιση, είναι αυτά που έφεραν στην επιφάνεια τις πιο αποκρουστικές εικόνες των τελευταίων χρόνων. Ανθρώπους αποκλεισμένους από τα συστήματα Υγείας που κατέρρεαν, οικογένειες να χρεώνονται μέχρι το λαιμό για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, επειδή κάποιο μέλος τους έμεινε εκτός των ιδιωτικών - ιδιωτικοποιημένων ασφαλιστικών ταμείων κ.ο.κ. Σε αυτήν τη στρατηγική βαδίζει σήμερα η κυβέρνηση, υλοποιώντας έναν ακόμα κρίκο της, την κεφαλαιοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

 

 

 

 Τελικά ποιες απεργίες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες; Φίλοι μου αυτό είναι ένα ψευτοδίλημμα. Για τους επιχειρηματίες και το κράτους τους, όλες οι απεργίες είναι παράνομες. Για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τους νόμους που ψηφίζουν οι καπιταλιστές με τις κυβερνήσεις τους, όλες είναι νόμιμες. Είναι νόμιμες επειδή αυτές αποτελούν όπλο στην σύγκρουση με τον καπιταλιστή. Και μην ξεχνάτε το σύνθημα: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 

 


Ο γνωστός... «μουτζούρης»

 

Εχει γίνει πια ρουτίνα. Κάθε φορά που με ευθύνη της κυβέρνησης πλησιάζει μια καμπή στην πανδημία η οποία αποκαλύπτει τις ελλείψεις σε στοιχειώδη μέτρα προστασίας, επιστρατεύονται οι κάθε είδους περιθωριακοί «ψεκασμένοι». Τα ίδια έκανε και πέρυσι το φθινόπωρο, όταν άνοιξε τα σχολεία στοιβάζοντας κατά δεκάδες τους μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και χωρίς να έχει εξασφαλίσει συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Και τότε ανακάλυπτε τους «αρνητές», με τα παπαγαλάκια της να τους υπερπροβάλλουν, ώστε αφενός να δυσφημίζονται οι δίκαιες διεκδικήσεις μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών και αφετέρου να αποποιούνται τις ευθύνες τους η κυβέρνηση και το κράτος. Τώρα που γίνεται ορατός ο κίνδυνος να κυριαρχήσει μια νέα μετάλλαξη του ιού, προκαλώντας νέα έξαρση ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση καταφεύγει πάλι στους βολικούς «αρνητές», αυτήν τη φορά όχι της μάσκας αλλά των εμβολίων.

Ποιο είναι το μήνυμά της; «Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε... Τα εμβόλια υπάρχουν, κόψτε το κεφάλι σας. Αν έρθει 4ο κύμα θα φταίνε οι "ασυνείδητοι"». Με λίγα λόγια, στο έδαφος των αντιφάσεων και των παλινωδιών της στη διαχείριση της πανδημίας, με τα ανταποδοτικά χαρτζιλίκια και την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, θέτει κάλπικα διλήμματα όπως «Προνόμια για εμβολιασμό ή 4ο κύμα, νέο "κρασάρισμα" στις ΜΕΘ και δυσβάσταχτες οικονομικές επιπτώσεις». Μόνο που για την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, την πιθανότητα 4ου κύματος και το πιθανό νέο «κρασάρισμα» στις ΜΕΘ δεν φταίει ο λαός, αλλά είναι αποτελέσματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής: Της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του Φαρμάκου, της ασυλίας στους επιχειρηματικούς ομίλους για τα πρωτόκολλα - λάστιχο και του δόγματος της «ατομικής ευθύνης», που συνοδεύει κάθε της βήμα. Οσο όμως η κυβέρνηση παίζει τον «μουτζούρη» στο φόντο μιας τραγωδίας, τόσο οι υγειονομικοί και τα εργατικά σωματεία προβάλλουν τις δίκαιες διεκδικήσεις για πραγματικά μέτρα προστασίας, για ουσιαστική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Νέα προσπάθεια στοχοποίησης των ανεμβολίαστων για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Νέα προσπάθεια στοχοποίησης των ανεμβολίαστων από την κυβέρνηση για να κρύψει τις ευθύνες της που δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι» εντείνοντας τους διαχωρισμούς και εξελίσσοντας την απαράδεκτη λογική της «ατομικής ευθύνης» που κυριαρχεί από την έναρξη κιόλας της πανδημίας το Μάρτη του 2020.

Την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» επεκτείνεται προκαλώντας εύλογο φόβο στο λαό, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και υπεραμύνεται των σχεδίων της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη, που βαθαίνει παραπέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.