Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ Προκλητικά προνόμια, επιχορηγήσεις και καταλήστευση του λαϊκού πλούτου από τους ενεργειακούς ομίλους (VIDEO)

 

 
 

Τα προκλητικά προνόμια, τις επιχορηγήσεις, τα θαλασσοδάνεια, τα κοινοτικά κονδύλια, την καταλήστευση του λαϊκού πλούτου και του δημοσίου χρήματος που προωθεί η κυβέρνηση με την κύρωση της έβδομης τροποποίησης της Σύμβασης περί εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους από την εταιρεία «Energean Oil», κατήγγειλε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε η κύρωση της.

Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ και στη συγκεκριμένη τροποποίηση της σύμβασης, την οποία και θα καταψηφίσει, τονίζοντας ότι πρόκειται για Σύμβαση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, το περιβάλλον, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον συνολικά.

Όπως τόνισε και αυτή η συμφωνία, υπηρετεί το στρατηγικό στόχο της ΕΕ, με τον οποίο συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα, της «πράσινης μετάβασης» και του εμπορίου ρύπων, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο χρηματιστηριακός τζόγος με τα τρόφιμα

 

Πηγή: agro24.gr

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι σαράκι για το λαϊκό εισόδημα σε όλο τον κόσμο. Η καλπάζουσα άνοδος των τιμών πυροδοτείται από μια σειρά παραγόντων, που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς, τις εξελίξεις στο μέτωπο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και βέβαια με την πολιτική θωράκισης των κερδών, που υπηρετούν και προωθούν όλες οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς συμμαχίες τους.

Μια σημαντική πλευρά αυτής της πολιτικής είναι και τα λεγόμενα χρηματιστήρια πρώτων υλών και τροφίμων, όπου βασικά αγαθά, όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, το κρέας και το ελαιόλαδο, τζογάρονται ως χρηματιστηριακά προϊόντα στις αγορές της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Οι χρηματιστηριακές αυτές αγορές παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, τράπεζες και πολυεθνικοί όμιλοι συμμετέχουν στην τιμολόγηση των τροφίμων, με συνέπεια «όσο πιο άγρια ταλαντεύονται οι τιμές, τόσο περισσότερα χρήματα να κερδίζουν», όπως σημειώνει σε άρθρο της η αμερικανική οργάνωση «Food and Water Watch».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Αύριο η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι

 

Στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας

 

Αύριο Παρασκευή στις 9 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι την οποία οργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τίτλο τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου, «Κάποτε θ' ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα», και ερμηνευτές την Μαρία Φαραντούρη και την Φωτεινή Βελεσιώτου. Θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος δουλεύουν με ενθουσιασμό γι' αυτήν τη μοναδική συναυλία, που είναι αφιερωμένη στους μεγάλους αγώνες που έρχονται. Μέχρι και την τελευταία ώρα κλιμακώνουν την προσπάθειά τους για να φτάσουν και στον τελευταίο που έκανε το βήμα να ψηφίσει ΚΚΕ αλλά και σε όσους δίστασαν, παρότι αγανακτούν και οργίζονται με τα ίδια πράγματα.

Στόχος είναι αύριο το βράδυ να είναι χιλιάδες οι φωνές που θα ενωθούν, σιγοτραγουδώντας και συνάμα προετοιμάζοντας τους αγώνες του μέλλοντος.

Σε μια βραδιά που οι εκπληκτικές ερμηνείες της εμβληματικής Μαρίας Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της φωνής της θα μας δώσουν την ευκαιρία να ανταμώσουμε με τις μνήμες, να νιώσουμε τη φωτιά που κουβαλά το πολιτικό τραγούδι, συνολικά τα τραγούδια των αγώνων.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις, που διατίθενται από τις Οργανώσεις Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΦΑΡΜΑΚΟ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ Αυξήσεις έως και 357% για τουλάχιστον 400 σκευάσματα και έπεται συνέχεια

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Νέες αυξήσεις έως και 357% σε πάνω από 400 φαρμακευτικά σκευάσματα προωθούν κυβέρνηση και φαρμακοβιομηχανίες, στο όνομα του «δημοσιονομικού εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης», επιστρατεύοντας ταυτόχρονα εκβιαστικά διλήμματα προς τον λαό.

Ουσιαστικά βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό των ασφαλισμένων, απειλώντας ότι αν δεν πληρώσουν ακόμα περισσότερα για τα φάρμακά τους δεν θα τα βρίσκουν στα φαρμακεία, καθώς «δεν θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων»!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη λίστα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στην οποία περιλαμβάνονται τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχανιών για νέα αναπροσαρμογή τιμών σε εκατοντάδες σκευάσματα και τις προτεινόμενες τιμές. Ετσι, η λιανική τιμή για φάρμακα π.χ. όσων έχουν καρδιολογικά προβλήματα τριπλασιάζεται, ακόμη και για αντιβιοτικά, ογκολογικά κ.ά. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Το «FLEXELITE» για τις λοιμώξεις τριπλασιάζεται και φτάνει τα 9,60 ευρώ. Το «NORADREN» για τους καρδιοπαθείς φτάνει τα 111,95 ευρώ από 64,97 ευρώ. Το αντιβιοτικό «BACTRIMEL» για τη θεραπεία ουρολοιμώξεων, ωτίτιδας κ.λπ. από 5,46 ευρώ φτάνει στα 15,53 ευρώ.