Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Αστείρευτη... ευρηματικότητα


Βαρυμπόμπη. Η φωτιά κατέστρεφε χτες τα πάντα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, στις παρυφές της Πάρνηθας

Eurokinissi

Βαρυμπόμπη. Η φωτιά κατέστρεφε χτες τα πάντα, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, στις παρυφές της Πάρνηθας
«Φάτε καμιά πίτσα, για να μη μαγειρεύετε», «μην ανάβετε θερμοσίφωνα», «σβήστε τα φώτα»... Τέτοιες είναι οι συστάσεις της κυβέρνησης προς τον λαό, προκειμένου «να αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης», μπας και αποφευχθεί το μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα. Η συνταγή της «ατομικής ευθύνης» περνάει έτσι στην «επόμενη πίστα», με σαφή στόχο να κρυφτούν οι κρατικές κυβερνητικές ευθύνες για τα χάλια του δικτύου παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, για τα αποτελέσματα της στρατηγικής της «απελευθέρωσης». Τα ίδια έκανε η κυβέρνηση και τις παραμονές του καύσωνα, όταν έφτασε να συνιστά στις λαϊκές οικογένειες να μεταφέρουν ηλικιωμένους στα ...«κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων πολυκατοικιών», λες και απευθύνεται σε μεγιστάνες εισοδηματίες. Η ίδια συνταγή δοκιμάζεται και με την πανδημία από την αρχή της εκδήλωσής της, μεταφέροντας όλη την ευθύνη για τη διάδοση του ιού και την προστασία στους εργαζόμενους.

Μήπως όμως και η αποθέωση του συστήματος ειδοποίησης «112» σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση; «Εμείς σας ειδοποιήσαμε, εμείς σας τα 'παμε - κόψτε το κεφάλι σας». Αυτό είναι το «ζουμί» πίσω από την κρατική διαχείριση κάθε κρίσιμης στιγμής, όπου απαιτούνται δραστικά μέτρα υπεράσπισης του λαού, ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του. Ποιος ξεχνάει επίσης το αισχρό «ανθρώπων έργα» του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάνδρα, ή τις αντίστοιχες «αναλύσεις» μετά τη φονική καταστροφή στο Μάτι; Οπως και να το δει κανείς, η ευρηματικότητα των κυβερνήσεων για να φορτώσουν τις ευθύνες στον λαό είναι πραγματικά αστείρευτη... Σε αντίθεση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με ευθύνη κράτους και κυβερνήσεων, για να μην κινδυνεύουν με το παραμικρό τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Πίσω από τη βιτρίνα...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Παρά την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων του αθλητισμού να αξιοποιήσουν τις επιτυχίες Ελλήνων αθλητών προκειμένου να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για το χάλι που επικρατεί στον χώρο, οι καταγγελίες που έγιναν στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως το ξέσπασμα του αρσιβαρίστα Θ. Ιακωβίδη αποκαλύπτουν την πραγματικότητα πίσω από τη βιτρίνα.

Στα λόγια του Θ. Ιακωβίδη αποτυπώθηκε χωρίς φτιασιδώματα ο Γολγοθάς τον οποίο βιώνει η πλειοψηφία των αθλητριών και αθλητών που προσπαθούν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια στην προετοιμασία τους για μια μεγάλη ή και μικρότερη διοργάνωση.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αντίστοιχες εκκλήσεις, διαμαρτυρίες, κραυγές αγωνίας έχουμε δει και ακούσει πολλούς μήνες πριν από τους Αγώνες του Τόκιο. Και είτε οι αθλητές και οι αθλήτριες πετυχαίνουν μια σημαντική διάκριση είτε όχι, πίσω από αυτές βρίσκεται ένας «μαραθώνιος» γι' αυτούς τους νέους ανθρώπους, τους προπονητές και τις οικογένειές τους.

Κίνδυνος μπλακ άουτ και «φωτιά» στα τιμολόγια, λόγω «απελευθέρωσης» και ΑΠΕ

 
ΟΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Εκτός από την ταλαιπωρία του καύσωνα, ο λαός πληρώνει ακριβά και τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην Ενέργεια

 

INTIME NEWS

Στα όριά του δούλεψε και χτες το δίκτυο της ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας των αυξημένων αναγκών που προκαλεί ο παρατεταμένος καύσωνας, ενώ στην Αττική και σε άλλες περιοχές δεν έλειψαν τα προβλήματα με διακοπές και αυξομοιώσεις στην τάση του ρεύματος.

Η οριακή λειτουργία του συστήματος είναι συνέπεια της πολιτικής της «απελευθέρωσης» και της διεύρυνσης της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, με παράλληλη αύξηση της παραγωγής από το ακριβό φυσικό αέριο και την επέκταση των εισαγωγών ρεύματος από άλλες χώρες, μέσω του δικτύου διασύνδεσης.

Τόσο το εισαγόμενο φυσικό αέριο όσο και η αγορά ρεύματος από άλλες χώρες, σε τιμές που διαμορφώνονται χρηματιστηριακά, αυξάνουν την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας και «απογειώνουν» το κόστος του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Στα ύψη οι τιμές χονδρικής

Με δεδομένο μάλιστα ότι η ημερήσια τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα, ο λαός πληρώνει τον καύσωνα όχι μόνο με την ταλαιπωρία από την ανυπόφορη ζέστη και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί, αλλά και απευθείας από την τσέπη του. Ακόμα και λίγες στιγμές δροσιάς κάτω από το air condition τσουρουφλίζουν το λαϊκό εισόδημα, για να διασφαλίζονται κάτω απ' όλες τις συνθήκες τα κέρδη των εταιρειών - παρόχων.