Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τροπολογία με μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

 

Από τη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Εφετείο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής 
Από τη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Εφετείο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Τροπολογία που περιλαμβάνει μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. 

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία: 

1. Τροποποίηση του άρθρου 5 του εκλογικού νόμου, ώστε να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν (σε όλες τις εκλογές, εθνικές και τοπικές και ευρωεκλογές) όσοι έχουν καταδικαστεί (ακόμα και με πρωτόδικη απόφαση, αφού δεν αναφέρεται σε τελεσίδικη ή αμετάκλητη απόφαση) για τα εγκλήματα των παρ. 1 (συγκρότηση ή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) και 2 (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης).του άρθρου 187 Π.Κ.

2α. Προβλέπεται αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα δημοτικού άρχοντα με άμεση εφαρμογή (αφού δεν προβλέπεται αμετάκλητη ή τελεσίδικη αλλά απλή καταδίκη) όποιου έχει καταδικαστεί για τα εγκλήματα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 187 Π.Κ.

Προσπάθεια ξεπλύματος για αλλαγές που από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα

 

 

Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε:

«Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη "πλυντήριο" για την ανοχή που υπήρξε από το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση, όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων- δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Με παναττική συγκέντρωση απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

 

 Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και να αποδοθούν άμεσα σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις τους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

«Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας, την υγεία, τη ζωή μας. Τα πληρώσαμε. Τα δικαιούμαστε. Τα απαιτούμε», το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στις νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώνουν μέσα στον Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Είμαστε πάλι στο δρόμο, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, προσθέτοντας ότι «δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τα παιδιά μας», γιατί ό,τι επιβλήθηκε σε βάρος της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης θα το πληρώσουν ακόμα περισσότερο οι νέες γενιές. Κατήγγειλε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό ανάμεσα στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους νέους. Ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις με την πανδημία επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα των αιτημάτων του συνταξιουχικού κινήματος για την Υγεία. Απαίτησε αυξήσεις στις συντάξεις και καταβολή 13ης σύνταξης και κάλεσε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 13 Οκτώβρη. (δείτε εδώ video).

Με «φιλοπεριβαλλοντική» υποκρισία για νέα πεδία κερδοφορίας και ανταγωνισμούς


Κυβέρνηση και ΕΕ προσπαθούν να κρύψουν τους μεγάλους ρυπαντές, τους επιχειρηματικούς ομίλους (φωτ. από τη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μεταμόρφωση)

Eurokinissi

Κυβέρνηση και ΕΕ προσπαθούν να κρύψουν τους μεγάλους ρυπαντές, τους επιχειρηματικούς ομίλους (φωτ. από τη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Μεταμόρφωση)
Τα νέα πεδία κερδοφορίας που εξασφαλίζονται για το κεφάλαιο, αλλά και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, είναι αυτά που βρίσκονται πίσω από την Οδηγία της ΕΕ «2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον», την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο με νομοσχέδιο που ήδη από την περασμένη Τρίτη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Οσο κι αν προσπάθησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Επιτροπής, να πείσει για την «ευαισθησία» της κυβέρνησης απέναντι στο περιβάλλον, λέγοντας ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου «είναι υποχρέωση προς τη συνείδηση όλων μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, και είναι και υποχρέωση προφύλαξης της δημόσιας υγείας», από το πρώτο κιόλας άρθρο του νομοσχεδίου γίνονται σαφέστατοι οι στόχοι της Οδηγίας: «Η προώθηση της μετάβασης στην κυκλική οικονομία με καινοτόμα και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, προϊόντα και υλικά, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αποδοτική λειτουργία της εσωτερικής αγοράς».

Πολλά... κεφάλια


Οσο αλήθεια είναι ότι το τέρας του φασισμού αποτελεί διαρκή απειλή και ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός του λαού μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, άλλο τόσο «βγάζει μάτι» το ποιος «ταΐζει» αυτό το τέρας. Και δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς μακριά. Μια ματιά μόνο να ρίξει στο σημερινό αστικό πολιτικό σύστημα, θα βρει πολλούς πρόθυμους «ιπποκόμους» των ναζιστών, που κυκλοφορούν με τον μανδύα του «δημοκράτη». Για παράδειγμα, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τις προάλλες κουνούσε το δάχτυλο σε όποιον τολμούσε να ζητήσει την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών, λέγοντας ότι μόνη υπεύθυνη να αποφασίσει είναι η Δικαιοσύνη και οτιδήποτε άλλο είναι παρέμβαση στο έργο της! Ο,τι έγραφε δηλαδή στην ιστοσελίδα της και η Χρυσή Αυγή. Μάλλον θα αναγούλιασε χτες βλέποντας τις χιλιάδες λαού να διαδηλώνουν έξω από το Εφετείο. Οπως και ο γνωστός τηλε-ιεροκήρυκας του ΣΚΑΪ, που το πρωί αποκαλούσε «φασίστες» (!) όσους ετοιμάζονταν να πάρουν μέρος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Το πιο «κλασικό» πλυντήριο του ναζισμού, όμως, είναι εκείνοι που, τυφλωμένοι από τον αντικομμουνισμό, εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, αναπαράγοντας την ανιστόρητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων». Είναι αυτοί που κάνουν τους πρώην και νυν χρυσαυγίτες να τρίβουν τα χέρια τους. Τέτοια περίπτωση είναι για παράδειγμα ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος, ο οποίος παραμονές της δίκης «τουίταρε» ένα κολάζ όπου έβαλε στο ίδιο κάδρο τον Λένιν και τον Στάλιν με τον Χίτλερ, γράφοντας από κάτω: «Σιγά μην τους φοβηθούμε. Δεν είναι αθώοι!». Αλλά και το γνωστό αντικομμουνιστικό απολειφάδι Τζήμερος, που δημιούργησε εδώ και λίγες μέρες ένα «hashtag» στο Twitter με τίτλο «#κκε_η_σειρα_σου» και χτες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη, έγραψε: «Δεν είναι ακροδεξιοί οι χρυσαυγίτες. Εθνικοσοσιαλιστές είναι. Δηλαδή αριστεροί. Πρωτοξάδερφα του ΚΚΕ». Επαγρύπνηση λοιπόν. Γιατί το τέρας έχει πολλά κεφάλια. Και, προπάντων, βαθιές ρίζες στο σάπιο σύστημα που το γεννά και το θρέφει...

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Ξέσπασμα λαού: Στη φυλακή οι ναζί εγκληματίες!
 

Ογκώδες συλλαλητήριο εργαζομένων και νεολαίας χτες στην Αθήνα

 

 

 
Ηταν ένα πραγματικό λαϊκό ξέσπασμα, ένα συλλαλητήριο που θα μείνει στην Ιστορία, για τη ζωντάνια, τη μαχητικότητα που εξέπεμψε, για το μήνυμα που έστειλε: «Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή». Αυτό το σύνθημα, που συνοψίζει τη θέληση εργαζομένων και νεολαίας για καταδίκη και παραδειγματική τιμωρία της Χρυσής Αυγής με τις ανώτατες δυνατές ποινές, ακούστηκε χτες δυνατά στο κέντρο της Αθήνας.

Εργαζόμενοι που άφησαν τη δουλειά, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν. Φοιτητές και μαθητές που μετέφεραν το μάθημα από την τάξη στο δρόμο. Αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν το «παρών» σε μια ακόμα μάχη ενάντια στο φασισμό. Ολοι μαζί, συνεπείς στο ραντεβού τους, βρέθηκαν από το πρωί στους Αμπελόκηπους, συναντήθηκαν στο ίδιο μετερίζι, συγκροτώντας ένα συλλαλητήριο που χρόνια είχε να γίνει στην Αθήνα.

Γύρω στις 11 το πρωί, ο εργατόκοσμος και η νεολαία έχουν πια συγκροτήσει ένα ογκώδες συλλαλητήριο, έχουν φτάσει στο Εφετείο και αναμένουν την καταδικαστική απόφαση. Τα νέα που έρχονται μέσα από τη δικαστική αίθουσα για την ενοχή των κατηγορουμένων γίνονται αφορμή για περισσότερα, για ακόμα πιο δυνατά συνθήματα.

Εικονική πραγματικότητα

 

Καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται το νέο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση επιχειρεί όλο και πιο προκλητικά να συσκοτίσει και να μεταθέσει στο λαό τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη νέα πανδημική έξαρση, τις ευθύνες της για την πολιτική που βάζει τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου πάνω από τα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Σε αυτήν την επιχείρηση επιστρατεύονται για πολλοστή φορά η περιβόητη «ατομική ευθύνη» και η προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προκατόχων της, σε όλους τους κρίσιμους τομείς για την υγεία και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

***

Χαρακτηριστική ήταν η προχτεσινή κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό, όπου λίγο έως πολύ κάλεσαν τον καθένα... «να αναρωτηθεί αν έκανε ό,τι πέρασε από το χέρι του για να προστατεύσει τους γύρω του», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει καθημερινά εκτεθειμένο το λαό, με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τις αθωράκιστες δομές για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, τα ανεπαρκή ή και ανύπαρκτα μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, την καθημερινή «σαρδελοποίηση» στις συγκοινωνίες, το στοίβαγμα ακόμα και 27 μαθητών στην ίδια τάξη...