Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ηχηρό μήνυμα «Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί - Στον πόλεμο καμιά συμμετοχή» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

«Ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί - Στον πόλεμο καμιά συμμετοχή», βροντοφώναξε το βράδυ της Παρασκευής ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μαζική και μαχητική συμμετοχή του στην αντιπολεμική κινητοποίηση που οργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία αρχικά προς το ρώσικο προξενείο και στη συνέχεια προς το αμερικανικό με το κεντρικό πανό να σημαίνει «Συναγερμός! Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Έξω η Ελλάδα από το σφαγείο».

Στεντόρειο «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από τον ελληνικό και τους άλλους λαούς (VIDEO)


 
 

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή ξεπηδούν μέσα από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επισήμανε σε παρέμβασή του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Φλεβάρη, στο κανάλι «Open TV».

Υπενθύμισε ότι τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και την ανατροπή του σοσιαλισμού, όταν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις πανηγύριζαν, μόνο το ΚΚΕ έλεγε ότι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια ούτε στην Ευρώπη, ούτε σε όλο τον κόσμο.

Facebook: Πράσινο φως στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ αν πολεμά τη Ρωσία

 

Το Facebook δεν θα διαγράφει πλέον θετικά σχόλια για το ουκρανικό, νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, εάν αυτά αφορούν το ρόλο του εναντίον της Ρωσίας, αποκάλυψε η ερευνητική ιστοσελίδα The Intercept.

Σε εσωτερικά έγγραφα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που έφτασαν στα χέρια του Intercept, αναφέρεται ότι το Facebook «θα επιτρέπει εγκωμιαστικά σχόλια για το Τάγμα Αζόφ όταν αποκλειστικά και με σαφήνεια εξυμνούν το ρόλο του στην υπεράσπιση της Ουκρανίας ή το ρόλο του ως τμήμα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας».

Το τάγμα Αζόφ αποτελεί ένα νεοναζιστικό μόρφωμα μισθοφόρων από 22 χώρες το οποίο εδώ και χρόνια έχει ενταχθεί επισήμως στις δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ. Τα μέλη του πραγματοποιούν ναζιστικού τύπου παρελάσεις, αντιγράφουν σήματα της ναζιστικής Γερμανίας και έχουν κατηγορηθεί σε έγγραφα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για «βασανισμό» πολιτικών τους αντιπάλων «με ηλεκτροφόρα καλώδια», και μαζικό βιασμό ενός ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα. Στα ίδια έγγραφα γίνεται λόγος για «εγκλήματα πολέμου» που έχουν πραγματοποιήσει μέλη του τάγματος στην ανατολική Ουκρανία.

Τα κοράκια... έπιασαν σφουγγάρι

 

«Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα» δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, αξιοποιώντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να ξεπλύνει τα διαχρονικά εγκλήματα του ιμπεριαλισμού. Αλήθεια, τώρα είναι η πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που στο έδαφος της Ευρώπης την ιμπεριαλιστική ειρήνη διαδέχεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος; Ποιος ξεχνάει τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, τα κράτη - προτεκτοράτα που έστησαν στα Βαλκάνια, εξάπτοντας μεταξύ άλλων και τα εθνικιστικά πάθη;`Η μήπως το υπόβαθρο της ΝΑΤΟικής αυτής επέμβασης ήταν διαφορετικό από αυτό της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία; Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, πίσω από αφορμές και προσχήματα βρίσκονται οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων Ενέργειας, των αγορών, των σφαιρών επιρροής. Αυτοί είναι που οπλίζουν τα ντουφέκια, όταν δεν χωράνε πλέον στα όρια παρωχημένων συμβιβασμών.

Μήπως όμως είναι λιγότερο καταστροφικοί για τους λαούς οι πόλεμοι που γίνονται εκτός ευρωπαϊκού εδάφους, στη Συρία, στο Ιράκ παλιότερα, στο Αφγανιστάν, στο Σαχέλ και όπου αλλού; Κι εκεί οι πρωταγωνιστές παραμένουν ίδιοι: Οι ανταγωνισμοί, η προσπάθεια της μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης να ανακόψει την επιρροή της άλλης, να αποσπάσει μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της λείας. Ιδιοι παραμένουν όμως και οι χαμένοι: Οι λαοί, που πληρώνουν ακριβά και με πολλούς τρόπους τις συνέπειες των πολέμων. Πάει πολύ λοιπόν τα κοράκια να μιλάνε για «ειρήνη» και να παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ ως «εγγυητή» της, θέλοντας να «σβήσουν σαν σφουγγάρι» ότι ο πόλεμος είναι στο DNA του σάπιου καπιταλισμού και ότι μόνο με την ανατροπή του θα «πεθάνει».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταψήφισε εκθέσεις που ενισχύουν τον στρατιωτικό χαρακτήρα της ΕΕ


Τις εκθέσεις για την «Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας» (ΚΕΠΠΑ) και την «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας» (ΚΠΑΑ) καταψήφισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Με βάση τη «Στρατηγική Πυξίδα» και τη λεγόμενη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, οι εκθέσεις προωθούν μια σειρά από αντιδραστικές τομές για την ενίσχυση του στρατιωτικού χαρακτήρα της ΕΕ και την ικανότητα άμεσης συμμετοχής σε περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Η κατεύθυνση για δαπάνες 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους - μέλους σχετικά με τις αμυντικές ανάγκες της ΕΕ έχει στόχο τη χρηματοδότηση αντιδραστικών και επικίνδυνων μηχανισμών, όπως η PESCO, το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Αμυνας», ο λεγόμενος «Μηχανισμός για την Ειρήνη», η «Συντονισμένη Ετήσια Ανασκόπηση στον τομέα της Αμυνας» (CARD), που αποτελούν εργαλεία των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, αφορούν την οργάνωση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, την παρέμβαση στις υποθέσεις τρίτων χωρών.

Σαν χάρτινος πύργος

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέουν τα «αφηγήματα» και ο εφησυχασμός που σπέρνουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, ότι η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας προσφέρει τάχα «σιγουριά» στον λαό και «συλλογική ασφάλεια», στο πλαίσιο της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δείχνουν ότι τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται.

Αυτό που χτες παρουσιαζόταν ως «δύσκολο να συμβεί», σήμερα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Ηταν θέμα χρόνου, με το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύουν χρόνια τώρα οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, να ανάψει η φωτιά του πολέμου.

Με την επέμβαση στην Ουκρανία, η αστική τάξη της Ρωσίας υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων της από τη ΝΑΤΟική περικύκλωση που τα απειλεί. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Ουκρανία δεν βρίσκεται καθόλου μακριά...

Σε εξέλιξη η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ΝΑΤΟικά σχέδια

 

 

Στον απόηχο του χτεσινού ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα και της έκτακτης σύγκλησης του ΝΑΤΟικού Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (ΝΑC) στις Βρυξέλλες στο επίπεδο των μόνιμων αντιπροσώπων (διπλωμάτες), ανώτατες στρατιωτικές πηγές, δίνοντας τη στοίχιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει «συμβατικές υποχρεώσεις» και «συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντίδρασης» τα οποία και τηρεί.

Αποτυπώνοντας την εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που είναι ήδη σε εξέλιξη παρά και τις προσπάθειες εφησυχασμού του λαού, σημείωναν ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μετέχουν ήδη στη συγκέντρωση πληροφοριών και στο σχηματισμό εικόνας επί του πεδίου, π.χ. με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ που επιχειρεί στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 ανεπτυγμένης ως είναι στη Μεσόγειο, όπως και το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» που επιχειρεί στην ίδια ζώνη στο πλαίσιο της γιγαντιαίας ΝΑΤΟικής άσκησης DYNAMIC MANTA, στο πλαίσιο της οποίας εικόνα αναμεταδίδει στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και αεροσκάφος θαλασσίων επιχειρήσεων P3 που σηκώνεται από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Συναγερμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! - Συγκέντρωση σήμερα στο Αγ. Βενιζέλου

 

Θα ακολουθήσει πορεία προς το ρώσικο και αμερικανικό προξενείο

 

 

Συγκέντρωση διοργανώνει την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο Αγ. Βενιζέλου και πορεία προς το ρώσικο και αμερικανικό προξενείο η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Κ. Μακεδονίας αναφέρει: 

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από τη μία οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.