Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Σταθερότητα... των λύκων

 

Δεν πέρασε πολύς καιρός απ' όταν η Συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου με τη σφραγίδα των ΗΠΑ για τη «διευθέτηση ΑΟΖ» χαρακτηριζόταν «ιστορική», που θα συμβάλει στην «ασφάλεια» της περιοχής. Τα ίδια λέγονταν και για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» ανάμεσα στο Ισραήλ και αραβικά κράτη, ξεχωρίζοντας την προσέγγισή του με τη Σαουδική Αραβία. Ολα αυτά αξιοποιούνταν και στη χώρα μας για εφησυχασμό, με αναλύσεις για τη «σταθερότητα» που εξασφαλίζουν οι ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις, κάνοντας «μασάζ» στον λαό για τα αντίστοιχα παζάρια στα Ελληνοτουρκικά, που επιταχύνονται με αμερικανοΝΑΤΟική εποπτεία. Πριν προλάβει όμως να στεγνώσει το μελάνι, ήρθε το μακελειό στην Παλαιστίνη, που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε γενικευμένη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή, με ευθύνη του Ισραήλ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τι αποδεικνύεται λοιπόν; Οτι ποτέ και για κανέναν λόγο δεν χωράει εφησυχασμός γύρω από «συμφωνίες» και διευθετήσεις μεταξύ των «λύκων», που διαλύουν λαούς και ισοπεδώνουν κράτη. Οτι σε συνθήκες που οι «άξονες» και οι «αντιάξονες» ξεδιπλώνουν τους σχεδιασμούς τους, στο έδαφος ανταγωνισμών που οξύνονται για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, να αγωνίζονται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και να μη γίνονται ουρά στις επιδιώξεις και στα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου. Γι' αυτό η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που ζει τη θηριωδία από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, είναι αξεχώριστη από τον αγώνα στη χώρα μας ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια, που στηρίζουν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα. Με τον αγώνα για απεμπλοκή της Ελλάδας από το σφαγείο στη Μέση Ανατολή, για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς, με τον λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις.

Κατασκευασμένα ψέματα σε ... απευθείας μετάδοση


Τα απύθμενα βάθη του ...γκεμπελισμού

εξερευνούν αυτές τις μέρες τα συγκροτήματα του Τύπου

που μ' ένα νεύμα της κυβέρνησης και της πρεσβείας

(μία είναι η πρεσβεία...)

έχουν ταχθεί με τη σωστή πλευρά... του ευρωατλαντισμού

στο πλάι του Ισραήλ, που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Στη μια γραμμή του «ρεπορτάζ»

ένα πουλάκι της «υπηρεσίας»

- «είναι απ' το χωριό και δεν τον ξέρεις» -

τους «σφυρίζει» ότι το έγκλημα στο νοσοκομείο της Γάζας

δεν το έκανε το Ισραήλ.

Και ότι αυτό είναι γκαραντί!

* * *

Δυο αράδες πιο κάτω όμως,

γράφουν ότι «είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ»

και γι' αυτό - λέει - δεν ήταν τόσα πολλά τα θύματα!

Αλλά για ποιο πράγμα είχε προειδοποιήσει;

Για το έγκλημα που ...δεν έκανε;

Περίεργα πράγματα στο θολωμένο τους μυαλό.

Απευθείας στήριξη Μητσοτάκη στη βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΜΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ


«Αγαπητέ Bibi» αποκάλεσε τον αιματοβαμμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τη συνενοχή στο έγκλημα του κράτους-δολοφόνου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας σηματοδότησε η επίσκεψη στο Ισραήλ και η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Αποκαλώντας τον αιματοβαμμένο πρωθυπουργό του Ισραήλ «αγαπητέ Bibi», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στην πρώτη γραμμή εκείνων που στηρίζουν απροκάλυπτα τη βαρβαρότητα σε βάρος ενός φυλακισμένου λαού, του Παλαιστινιακού, στο όνομα της «αυτοάμυνας». Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κ. πρωθυπουργέ, αγαπητέ Bibi. Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του Παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας».