Θυμάστε τις προ πενταετίας δηλώσεις του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μπ. Παπαδημητρίου περί «μιας σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» που ενδεχομένως θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού;

Το ρόλο αυτό – μιας light έκδοσης της Χρυσής Αυγής- έρχεται σήμερα να παίξει η «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου. Έχει αποδειχθεί άλλωστε πως, σε συνθήκες κρίσης, το αστικό πολιτικό σύστημα ανασυγκροτείται, αναδιαμορφώνει τις δυνάμεις που το συνθέτουν και μαζί το πολιτικό του προσωπικό, ανάλογα με τις εκάστοτε περιστάσεις. Στην παρούσα φάση, ο Βελόπουλος και το κόμμα του καλείται να παίξει, ως γρανάζι του καπιταλιστικού συστήματος, το δικό του ρόλο στα δεξιά της ΝΔ.

Πολιτικό τέκνο του ΛΑ.Ο.Σ – του κόμματος που ανέδειξε «αστέρες» της ακροδεξιάς όπως οι Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης – ο Βελόπουλος συνδιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να προσελκύσει σημαντική μερίδα των πλέον συντηρητικών και θρησκόληπτων ψηφοφόρων.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να συγκινήσουν πολιτικά τους θιασώτες του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια»: