Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βγάζουμε συμπεράσματα από τις μάχες των τελευταίων μηνών, κλιμακώνουμε ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

 

Σε σύσκεψη τη Δευτέρα 12 Ιούλη καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως, με θέμα τον σχεδιασμό της απάντησης των εργαζομένων στη νέα επίθεση που φέρνει το σχέδιο νόμου για τις επικουρικές, στη βάση των συμπερασμάτων των αγώνων που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε χτες, το νομοσχέδιο, που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση, αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της, μετά τη θερινή διακοπή των εργασιών της.

«Οι εργαζόμενοι στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια σημαντική μάχη τους τελευταίους δύο μήνες ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», σημειώνουν οι Ομοσπονδίες στο κάλεσμά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, τονίζουν ότι η συζήτηση της πείρας και των συμπερασμάτων σε κάθε συνδικάτο και χώρο δουλειάς «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλιμακωθεί η πάλη των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».

Ελλειψη χρόνου... περίσσευμα θράσους

 

Κάλεσμα για συστράτευση απευθύνει στη νέα γενιά της Δυτικής Μακεδονίας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, διακινώντας διαδικτυακές αιτήσεις εγγραφής. Ανάμεσα στους «10 λόγους για να μπεις στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», η ιστοσελίδα αναφέρει και τον εξής: «Για να παλέψουμε για λιγότερες ώρες δουλειάς, μεγαλύτερο μισθό και περισσότερο ελεύθερο χρόνο». Η αλήθεια είναι ότι ένας νέος θα χρειαζόταν πολύ ...ελεύθερο χρόνο για να προλάβει να διαβάσει και τα 56 άρθρα του νόμου Χατζηδάκη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ και άλλα κόμματα, δίνοντας άλλοθι σε έναν νόμο που καθιερώνει τη 10ωρη δουλειά, τσακίζει παραπέρα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, βάζει στο στόχαστρο κυρίως τους νέους. Και σίγουρα ένας νέος θα χρειαζόταν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να μελετήσει όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ενάντια στο 8ωρο, στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ. Δυστυχώς όμως αυτόν τον ελεύθερο χρόνο τον στερείται, επειδή αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς ωράρια, χωρίς ένσημα και χωρίς αύριο, εξαιτίας της εργασιακής ζούγκλας που έφτιαξαν γι' αυτόν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλος λόγος «για να μπεις στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με το σχετικό φυλλάδιο, είναι «για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος. Αλήθεια, ποιο μονοπώλιο της Ενέργειας έχει έστω και ένα παράπονο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, για τη στάση του απέναντι στα βασικά διακυβεύματα που βάζει η «πράσινη» και «ψηφιακή» μετάβαση με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης; Κανένα! Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, αφού η σύμπνοια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτούς τους βασικούς άξονες για την ανάκαμψη του κεφαλαίου κάνει μέχρι και τον πρόεδρο του ΣΕΒ να μιλάει για «συναντίληψη». Και επειδή η μεγαλύτερη εν εξελίξει μπίζνα για τα «πράσινα» αρπακτικά είναι αυτήν τη στιγμή η απολιγνιτοποίηση, με οδυνηρό αποτύπωμα στη Δυτική Μακεδονία, αξίζει να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναφανδόν υπέρ αυτής και ότι η μόνη του ένσταση, όπως τη διατύπωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής του και τομεάρχης Ενέργειας - Περιβάλλοντος, είναι ότι «η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή γίνεται απότομα και άδικα», ζητώντας μια «πιο λογική και πιο σχεδιασμένη απολιγνιτοποίηση»...

Τιμωρούν οπλίτη επειδή χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που συμμετέχουν στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ!

 


 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης
 
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής τιμωρεί οπλίτη γιατρό στη Λέσβο με 10 μέρες φυλακή, επειδή χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους που επισκέπτονται το νησί με αφορμή τις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία:
 
«Σε μια αντιδραστική κίνηση αυταρχισμού προχώρησε η διοίκηση του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, τιμωρώντας με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη, επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που ξεκινάνε σήμερα στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταδικάζει την αφαίρεση της ιδιότητας του πολιτικού κόμματος από το Γερμανικό ΚΚ

 

 

Με ανακοίνωση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας ενόψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα το Σεπτέμβρη, στο Γερμανικό ΚΚ δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές ενώ του αφαιρείται κι η ιδιότητα του πολιτικού κόμματος.

Ως πρόφαση για την ενέργεια αυτή αναφέρεται η δήθεν καθυστερημένη υποβολής εγγράφων.

Το γεγονός καταδικάζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

Υπεργολάβοι του Ελληνικού...

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και με τα δυο χέρια τη Σύμβαση για το Ελληνικό, υπερασπιζόμενος και ό,τι «κουβαλάει» μαζί της. Προπάντων, στηρίζοντας την πολιτική που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο και το τελευταίο στρέμμα ελεύθερης έκτασης στην πυκνοκατοικημένη Αττική, για να το μετατρέψει σε κερδοφόρα επιχείρηση, με τουρισμό υψηλού εισοδήματος και πολυτελείς κατοικίες, με μαρίνες για γιοτ και απλησίαστες παραλίες, με ιδιωτικά πάρκα, ναούς του τζόγου για γεμάτα πορτοφόλια και εμπορευματοποίηση της αναψυχής. Αυτός είναι ο πυρήνας του επιχειρηματικού σχεδίου αξιοποίησης του Ελληνικού, ενταγμένου στο χωροταξικό για την Αττική, που θέλει το παραλιακό μέτωπο μια αθηναϊκή «ριβιέρα», την οποία ο κάτοικος της πόλης, που ασφυκτιά σε λίγα τετραγωνικά και σε περίκλειστα αστικά πάρκα, θα την «απολαμβάνει» όπως ακριβώς και ο τουρίστας: Μια στο τόσο και βέβαια με το αζημίωτο. Δεν έχει σημασία να ανατρέξει κανείς στο παρελθόν για να δει τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό. Σημασία έχει ότι ως κυβέρνηση ξεκαθάρισε το τοπίο για να «τρέξει» η επένδυση, την οποία βρήκε ώριμη και σχεδόν έτοιμη η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Κι αν πιστεύει κανείς πως ό,τι έκανε το έκανε κάτω από την πίεση της τρόικας, των χρεών και των ελλειμμάτων, δεν έχει παρά να διαβάσει την αγόρευση της βουλευτή του στη συζήτηση για την κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό, που έγινε στη Βουλή στις 25 Μάη.

Ολοι κι όλες ανεξαιρέτως είναι υποψήφιοι για παρακολούθηση!

 

ΚΥΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  • Από τις 350 το 2003, οι άρσεις απορρήτου έφτασαν τις 16.000 το 2019, με την πλειοψηφία να γίνονται για λόγους «εθνικής ασφάλειας»!
  • Ούτε κουβέντα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στις επίμονες Ερωτήσεις του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ
 
Η εκτεταμένη παρακολούθηση και καταγραφή των επικοινωνιών των εργαζομένων και συνολικά του λαού από κρατικές αρχές και υπηρεσίες, στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» και μάλιστα χωρίς καμιά ενημέρωση, επιβεβαιώθηκαν με κάθε επισημότητα χτες από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κατά τη διαδικασία ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πεπραγμένα της Επιτροπής το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης της ΑΔΑΕ και όπως επιβεβαίωσε πλήρως ο πρόεδρος της Αρχής, Χρήστος Ράμμος, από 350 άρσεις απορρήτου που καταγράφονταν στο 2003, το 2019 φτάσαμε αισίως στις 16.000 άρσεις «εκ των οποίων - όπως ανέφερε - το 80% είναι για λόγους εθνικής ασφαλείας»! Ο ίδιος είπε ακόμα ότι δεν πρόκειται για πρωτοτυπία της Ελλάδας, αλλά «σε όλη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί πάρα πολύ» οι άρσεις απορρήτου. Πρόσθεσε δε ότι το θέμα της άρσης γίνεται στο πλαίσιο «της άψογης συνεργασίας με την ΕΥΠ».

Η Κ. Παπανικολάου, μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, πρόσθεσε ότι για την άρση του απορρήτου πλέον δεν απαιτείται αιτιολογία «και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς επίσης, δεν προβλέπεται ανώτατο χρονικό όριο και διάρκεια μετά το πέρας της οποίας αίρεται το μέτρο», ενώ με το άρθρο 87 (του νόμου 4640/2019 της ΝΔ) προστέθηκε «επιπλέον και η αδυναμία ενημέρωσης του υποκειμένου σε βάρος του οποίου αίρεται το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας».