Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Μίχος

O ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... 

Φόνοι, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμοί, ρατσιστικές επιθέσεις, μαστροπεία, παραχάραξη, εκβιασμοί, μαύρο χρήμα, στρατολόγηση ανηλίκων, οπλοστάσιο, τάγματα εφόδου, εγκληματική οργάνωση …
Η Ελληνική Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, με απλούς περιοριστικούς όρους. “Δεν είναι ύποπτοι φυγής”.”Δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων κακουργημάτων”
Την ίδια στιγμή τέσσερις αγωνιστές, με λευκό ποινικό μητρώο, από τη Χαλκιδική βρίσκονται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις προφυλάκισης.
Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, για κάθε έντιμο άνθρωπο. Είναι προκλητική για τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Παραβιάζει κάθε κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται τη θεωρία των δύο άκρων κατά βούληση.
Το σόου των δύο άκρων αποδίδει καρπούς. 
 

Ταφόπλακα στις ελαφρύνσεις βάζει η Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση με το Σαμαρά


Με μία λιτή ανακοίνωση μετά από τη 45λεπτη συνάντηση ολοκληρώθηκε το τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα» διέρρευσαν κύκλοι του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του ΔΝΤ ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αποτυπώνει εντελώς διαφορετικά τα αποτελέσματα της επίμαχης συνάντησης. «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει»
Η επιμονή και αναφορά της ισχυρής γυναίκας του ΔΝΤ σε «ισχυρό προϋπολογισμό» βάζει εμμέσως πλην σαφώς ταφόπλακα στις πρόσφατες εξαγγελίες για ελάφρυνση των συνταξιούχων και των άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στον απόηχο των «επαίνων» για το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Ενδεικτική της «παγωμάρας» από το φρένο στις ψηφοθηρικές εξαγγελίες είναι η αντιμετώπιση που τυγχάνει η επίσημη συνάντηση από τις δύο αποκαλούμενες «κυβερνητικές» εφημερίδες. Στα «Νέα» δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρωτοσέλιδο, ενώ στην «Καθημερινή» αφιερώνεται μόλις ένα μικρό μονόστηλο…

πηγή:  koutipandoras