Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Είναι ο Αντικομμουνισμός, ηλίθιε


Ο «αντικομμουνισμός» είναι εκείνο το νήμα που ενώνει από τον Πινοσέτ μέχρι τον Παττακό και από τον Φράνκο μέχρι τον Μακάρθι. Πρόκειται για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κάθε αντιδραστικής, ανελεύθερης, καταπιεστικής, τρομοκρατικής και δικτατορικής συμπεριφοράς απέναντι σε χώρες και λαούς.

Είναι μια στείρα, υστερική και άκρως συντηρητική ιδεολογία, που δεν κατάφερε να οικοδομήσει ουσιαστικά κανένα σοβαρό θεωρητικό επιχείρημα ενάντια στον κομμουνισμό, παρά μόνο τη συμμαχία της με τα πιο ολοκληρωτικά και φασιστικά καθεστώτα.

Στη χώρα μας έχουμε πολύτιμη εμπειρία: Δεν υπάρχει λαϊκή διεκδίκηση που οι δυνάστες του λαού, δικτάτορες και επίδοξοι δικτάτορες, να μην έβλεπαν πάντα  «κομμουνιστικό δάκτυλο» και «συνοδοιπόρους». 

Ο αντικομμουνισμός από την εποχή του ιδιώνυμου είναι η βασική προμετωπίδα του καθεστώτος όταν αυτό επέλεγε την ολοκληρωτική, την δικτατορική, τη φασιστική του φορεσιά, όπως συνέβη το ‘36 με τον Μεταξά ή το ’67 με τους Μακαρέζους.

ΗΠΑ «Πέφτουν από τα σύννεφα» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τον ρόλο του Facebook...

 

Η Φράνσις Χόιγκεν στο ΚογκρέσοΗ 
 Φράνσις Χόιγκεν στο Κογκρέσο
Πηγή: Associated Press

 

Μία μέρα μετά το μπλακ - άουτ στο Facebook και τα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) του ομίλου και ενώ οι τεχνικές και οικονομικές επιπτώσεις από αυτό δεν έχουν κοπάσει, η Φράνσις Χόιγκεν, πρώην στέλεχος της Facebook, κατέθεσε χτες στην Υποεπιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες της για αδιαφανείς τρόπους λειτουργίας των αλγόριθμων του Facebook, σκόπιμη στόχευση εφήβων από διαφημιστές με ακατάλληλα προϊόντα (π.χ. σκευάσματα διαίτης, προϊόντα καπνίσματος, αλκοολούχα αναψυκτικά, τζόγο κ.λπ.), τοξικότητα ορισμένων μηνυμάτων και τρόπων ζωής που προβάλλονται σε εφήβους και νέους σαν «πρότυπα» μέσα από το Instagram, κ.λπ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» (AUDIO)

 

 
 

Η αντικομμουνιστική επίθεση που εκδηλώνεται έχει στόχο να σταματήσει τους αγώνες του λαού, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτώβρη, με αφορμή τη χτεσινή εμετική τοποθέτηση του Μπογδάνου στη Βουλή. 

Επισήμανε ότι θερμοκήπιο του αντικομμουνισμού είναι η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», που αναπαράγεται από κυβερνητικά και άλλα στελέχη και διάφορους δημοσιολογούντες που επιχειρούν να εξισώσουν την προκήρυξη και τα πανό των λαϊκών αγώνων με τα μαχαίρια, τα τέιζερ και τα πιστόλια αερίου. Πρωταγωνίστρια σε αυτήν τη θεωρία και τον αντικομμουνισμό είναι η ΕΕ, που εδώ και χρόνια επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, χωρίς να σέβεται ούτε τα 20 εκατομμύρια νεκρούς της ΕΣΣΔ που τσάκισαν τον φασισμό.

«Πολλαπλασιαστής» κινδύνων για τον λαό, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης

 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ» ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΑΛΛΙΑΣ

Ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής

 

Επικυρώθηκε χτες από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια, η «αμυντική» Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, με την οποία η κυβέρνηση, για να αναβαθμίσει τη θέση και τις μπίζνες της εγχώριας αστικής τάξης, σπρώχνει τον λαό και τη χώρα ακόμα βαθύτερα σε άκρως επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις που «τρέχουν» σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φτάνουν μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική.

Η Συμφωνία κατατέθηκε ως νομοσχέδιο από το υπουργείο Εξωτερικών και φέρει τον τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης, δίνοντας εξαρχής το στίγμα - την προσπάθεια της αστικής τάξης για αναβάθμιση των συμφερόντων της, μέσα και από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή - μίλησε για Συμφωνία «που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής των ελληνικών συμφερόντων. Γιατί είναι μία Συμφωνία που βάζει τη χώρα μας στο επίκεντρο των εξελίξεων στον τομέα της ευρωπαϊκής ασφάλειας (...) που συμβάλλει στο να αποκαταστήσει η χώρα μας το γεωπολιτικό της αποτύπωμα», που «αναβαθμίζει την Ελλάδα από παρατηρητή σε ισχυρό παράγοντα, αμυντικό και διπλωματικό».

Στο ίδιο έργο θεατές

 

   Πηγή: Eurokinissi

 

Έναν ακριβώς χρόνο μετά, η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά την πανδημία θυμίζει μέρες του περσινού Οκτώβρη, με την πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ COVID να φτάνει πάνω από το 90% και τα νοσοκομεία να στραγγίζουν από προσωπικό, αφού στις εκατοντάδες προϋπάρχουσες ελλείψεις έχουν προστεθεί άλλες 1.500, λόγω των αναστολών εργασίας σε μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Η κατάσταση αυτή, βέβαια, δεν διαμορφώθηκε τώρα, ούτε στη Β. Ελλάδα ούτε στην υπόλοιπη χώρα, όπου τα προβλήματα δεν είναι μικρότερα. Η αναζωπύρωση της πανδημίας «φωνάζει» εδώ και βδομάδες, όπως δείχνει και το μακάβριο στοιχείο των 30 και πλέον νεκρών καθημερινά, 15.000 συνολικά από την έναρξη της πανδημίας.

Αλλά ούτε και οι λόγοι της νέας έξαρσης αποτελούν μυστικό: Η κατάσταση σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπου τα μέτρα προστασίας είναι ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, το άνοιγμα των σχολείων όπως έκλεισαν και επιπλέον με πρωτόκολλα διάδοσης της πανδημίας, η τραγική κατάσταση στα ΜΜΜ, το άνοιγμα πιο πριν του Τουρισμού με τα «πρωτόκολλα» - λάστιχο, όπως απαιτούσαν οι τουριστικοί όμιλοι, είναι οι βασικοί παράγοντες που συντέλεσαν στο τέταρτο κύμα.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη στις 9 Οκτώβρη με σύνθημα «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον!» (SPOT)


 
 

Πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.