Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πραγματικότητα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΚΚΕ (AUDIO)





Την αντιλαϊκή πραγματικότητα καλούμαστε να την αντιπαλέψουμε και για αυτό ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να στηριχθεί μια προσπάθεια που στο επίκεντρο έχει το δίκιο του λαού, σημείωσε η δημοσιογράφος, Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ.

Μιλώντας στην «ΕΡΤ OPEN», αναφέρθηκε στο πέρασμα της από τη Βουλή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την υπογραφή του 3ου μνημονίου, οπότε και αποχώρησε. Τόνισε, ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγινε όλο και μεγαλύτερο το δέσιμο με τους αμερικανονατοϊκούς και οι βάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι και οι αξιολογήσεις από τους δανειστές.

Υπογράμμισε, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κεφαλαιώδους σημασίας για να υπάρξει λαϊκή αντίσταση και γιατί ο λαός πρέπει να πιστέψει στα δύναμη του και να μην παγιδευτεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ποιος θα είναι ο καλύτερος ανάμεσα στους δυο χειρότερους.

902gr

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί ...


ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ??

Κι ομως πριν 30 χρονια υπηρχαν καποια κρατη που τα παιδια ηταν η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ τους .
Στην ΕΣΣΔ και τις αλλες Σοσιαλιστικες χωρες τα παιδια ειχαν εξεχουσα θεση κι ολη η κοινωνια τα προστατευε και νομικα και ουσιαστικα .Η παιδικη εργασια απαγορευοταν αυστηρως και δια ροπαλου και τα παντα δουλευαν για την ευτυχια τους .
Αυτο δεν ηταν απλα μια παρακαταθηκη στο μελλον της κοινωνιας αλλα μια αναγκη του συστηματος να δειξει σ αυτα τα παιδια οτι ηταν η συνεχεια των γενιων και ειχαν την αμεριστη υποστηριξη της .Ηταν το ΔΩΡΟ της κοινωνιας στο μελλον του κομμουνισμου
Σημερα 152.000.000 παιδια (το 10% του συνολικου αριθμου )αναγκαζονται να εργαζονται στο κατεργο της καπιταλιστικης πλεον ανθρωποτητας


Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο «κάδρο» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών


Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προβλέπουν τα μέτρα για την «εμβάθυνση» της ΟΝΕ, που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη
INTIME NEWS
Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προβλέπουν τα μέτρα για την «εμβάθυνση» της ΟΝΕ, που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη
«Υπάρχει ευρεία υποστήριξη για τη μείωση της εξάρτησης από ένα μόνο κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα. Το ευρώ είναι το μόνο νόμισμα που διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά τα οποία επιζητούν οι συμμετέχοντες στην αγορά ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση έναντι του αμερικανικού δολαρίου».

Τα παραπάνω επισημαίνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε προχτές Τετάρτη ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη στις Βρυξέλλες. Σε αυτήν καταγράφονται η «σημαντική πρόοδος» καθώς και τα επόμενα «σημαντικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν» στην πορεία για την «εμβάθυνση» της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ). Πρόκειται για ένα μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και παρεμβάσεων με άξονα την αναβάθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης και βέβαια την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, στο πλαίσιο των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Σε σχέση με το στόχο για την αναβάθμιση του ευρώ στις διεθνείς εμπορευματικές συναλλαγές η Κομισιόν πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες διαβουλεύσεις με συμμετέχοντες στην αγορά σε διάφορους τομείς, συγκεκριμένα στην αγορά συναλλάγματος, στην Ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα γεωργικά προϊόντα και τις μεταφορές.

Α-μπε-μπα-μπλομ… Ο μη γένοιτο, αν βγει ο Κούλης



Τι; Δεν είναι του Κούλη; Και ποιανού είναι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται; Μη με τρελαίνετε τώρα. Δεν μπορεί παρά να είναι του Κούλη. Αυτός είναι ο «κακός» και δεξιός. Δεν το συζητώ.

Έχουν διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ κι ο Κούλης με τον Αλέξη; Οπωσδήποτε. Ποιος λέει το αντίθετο; Κι αν βγει ο Κούλης…

Για παράδειγμα, ο Κούλης λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Κι είμαστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να το κάνει. Ενώ ο Τσίπρας δεν λέει προεκλογικά ότι θα κόψει τις συντάξεις. Το ότι έχει ήδη ψηφίσει το νόμο Κατρούγκαλου, που κόβει τις συντάξεις και που πήρε αναστολή μέχρι τις εκλογές, είναι άσχετο. Αυτόν θα τον εφαρμόσει όποιος και να βγει.

Ο Κούλης καμαρώνει που είναι δεξιός και μιλά με καμάρι για τη στρατηγική του, που είναι «ΕΕ και ευρώ» και «ανήκουμε στη δύση». Επιχειρηματικότητα κι ανταγωνιστικότητα. Ο Τσίπρας είναι διαφορετικός. Κατ’ αρχήν δεν καμαρώνει που είναι δεξιός. Μιλάει για το λαό, για τους πολλούς και τέτοια. Μετά βέβαια ψηφίζει κι εφαρμόζει κι αυτός την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ, στο 3ο μνημόνιο, στις συνόδους κορυφής κλπ. Αλλά… άλλο αυτό. Τώρα μιλάμε για τις διαφορές τους.