Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ο κ.Μητσοτάκης, η παράταξή του και το Πολυτεχνείο

 


 

Αφού ο υφυπουργός του Μητσοτάκη, ο και πανεπιστημιακός Συρίγος, βάλθηκε να… αποκαταστήσει την Ιστορία σε σχέση με τον… “μύθο” του Πολυτεχνείου,   δεν έχουμε παρά να συμβάλουμε σε αυτή την… ευγενική του προσπάθεια.
 
Θα σταθούμε ειδικότερα στους… αγώνες της παράταξης των Μητσοτάκη-Συρίγου σε σχέση με το Πολυτεχνείο, που σε μεγάλο βαθμό αφενός εξηγούν αφετέρου δηλώνουν το… ιστορικό βάθος της δυσανεξίας τους με το θέμα. 
 
Φυσικά δεν θα ανακαλύψουμε την ιστορική…πυρίτιδα. Δείτε το, απλώς, ως υπενθύμιση. Αλλωστε οι αγώνες της παράταξης του κ.Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο (και για το Πολυτεχνείο) είναι γνωστοί. Γνωστότατοι:

ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ !!!

 

Προσήλωση στις «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι

 

  • Στην ίδια ρότα η υπουργός Παιδείας επανέλαβε το κουκούλωμα του πραγματικού περιεχομένου του νόμου - πλαισίου
 
  • Τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα αστικά κόμματα ανέδειξε η συζήτηση στη Βουλή
 

INTIME NEWS

Συνεχίζοντας να κάνει το μαύρο άσπρο για να κουκουλώσει το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, «κλείνοντας» χτες το βράδυ τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε λόγο για ...«10 αλήθειες» που συνιστούν τάχα αναβάθμιση των πανεπιστημίων και ωφελούν φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ...«κοινωνία».

Ετσι, διαφήμισε εκ νέου, με τον τίτλο «Ακαδημαϊκές δυνατότητες για τους φοιτητές» τα πτυχία - σούπα, τα πτυχία πολλών ταχυτήτων, προγραμμάτων σπουδών με αποσπασμένη και κατακερματισμένη γνώση, για πτυχία που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Παρουσίασε ως «δεύτερη αλήθεια» τη «βελτίωση της καθημερινότητας των φοιτητών» που θα φέρουν τα άρθρα, όπως π.χ. αυτά για την «ψυχολογική υποστήριξη» κ.λπ., όταν πουθενά στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει λέξη για τα προβλήματα που πραγματικά βασανίζουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, όπως η φοιτητική μέριμνα, το τεράστιο οικονομικό κόστος που αναγκάζει φοιτητές να μην μπορούν να πάνε στις σχολές τους και πάει λέγοντας.

Μια αποκάλυψη και μια ωμή παραδοχή...

 

Με διαφορά μίας μόλις μέρας, στις αρχές της βδομάδας, μια αποκάλυψη στη Βρετανία και μια ωμή παραδοχή στις ΗΠΑ, ήρθαν να προσθέσουν άλλες δύο σελίδες στην ατέλειωτη «μαύρη βίβλο» των εγκλημάτων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Ερευνα του βρετανικού δικτύου BBC που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, αποτύπωσε μια ακόμα ματωμένη πτυχή από την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, από την περίοδο δηλαδή που οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών που συμμετείχαν στον πόλεμο, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές, πουλούσαν τα παραμύθια περί «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Αναλύοντας εκατοντάδες σελίδες αναφορών της βρετανικής SAS (ειδικές δυνάμεις του βρετανικού στρατού), αποδεικνύεται ότι μέσα σε 6 μόλις μήνες την περίοδο 2010 - 2011, μία μόλις ομάδα της SAS δολοφόνησε τουλάχιστον 54 κρατούμενους και άοπλους ανθρώπους στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια νυχτερινών επιδρομών στην επαρχία Χελμάντ, «φυτεύοντας» στη συνέχεια δίπλα τους «Καλάσνικοφ» και χειροβομβίδες για να δικαιολογήσουν τις δολοφονίες. Οι επιδρομές πραγματοποιούνταν με εντολή «αιχμαλωτίστε ή σκοτώστε», υποτίθεται ότι στόχευαν μαχητές των «Ταλιμπάν», ωστόσο οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι οι σχετικές λίστες των στόχων καταρτίζονταν με αμφίβολες διαδικασίες - εξπρές, με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να καταλήξει οποιοσδήποτε σε αυτές. Ολα τα παραπάνω στοιχεία - τα οποία ήταν σε γνώση της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και φυσικά «κουκουλώθηκαν» - αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι του παζλ: Αφορούν τη δράση μόνο μιας ομάδας και για ένα πολύ μικρό διάστημα από την 20ετή ιμπεριαλιστική επέμβαση, ενώ μαρτυρίες ανδρών που υπηρέτησαν στη SAS ανέφεραν ότι οι ομάδες της βρίσκονταν... σε ανταγωνισμό για το ποια θα σκοτώσει περισσότερους. Και βέβαια, οι πρακτικές αυτές δεν ήταν «προνόμιο» των Βρετανών κομάντος, αντίστοιχες δολοφονίες αμάχων έχουν καταγραφεί και από Ειδικές Δυνάμεις της Αυστραλίας, ενώ τα όσα έρχονται στο φως αποτελούν ασφαλώς μόνο την κορυφή του παγόβουνου...

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ POWER PASS Η πραγματική αποκατάσταση της αδικίας βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις του ΚΚΕ

 

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΕ για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το Power Pass σημειώνει:

«Μετά την κοροϊδία του Power Pass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή - ακόμη μεγαλύτερη - κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για "ανακούφιση" και "αποκατάσταση αδικίας".

Η εκτίναξη της ενεργειακής ακρίβειας, που ο κύριος Μητσοτάκης την εμφανίζει σαν να είναι περίπου "φυσικό φαινόμενο", δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" της ενέργειας, της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης" και των υπέρογκων φόρων, στην οποία "διακρίθηκαν" όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Γι' αυτό και η πραγματική "αποκατάσταση της αδικίας" βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77      Τηλ. 2310237694

www.syntaxio.blogspot. com        e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

 ΤΟΥ ΣτΕ, με αριθμό 1403-7/2022

                                                Θεσσαλονίκη 4 Ιούλη 2022



 

Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την απόφασή του αυτή απορρίπτει την προσφυγή των Σωματείων, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το άρθρο 114 του ν.4714/2020 (νόμος Βρούτση) στη παράγραφο 3, όπου απαγορεύονταν να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, για τα Δώρα και την Επικουρική, τα οποία είχαν περικοπεί με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, παρά το γεγονός ότι οι νόμοι αυτοί είχαν κριθεί αντισυνταγματικοί,  με τις αποφάσεις του ΣτΕ 2287 και 2288 του 2015, για το χρονικό διάστημα από 11/6/2015 έως τη δημοσίευση του Νόμου  Κατρούγκαλου ( Ν. 4387/16).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ, δεν αφορούσαν μόνο τις Κύριες αλλά και τις Επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, όμως η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντί  να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις, ψήφισε τον Νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο έκρινε τους νόμους αυτούς συνταγματικούς.

Επίσης το 2017, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε συνταγματικούς τους νόμους 4051 και 4093 του 2012, εκτός από το συγκεκριμένο 11μηνο (Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016), που αφορά την επιστροφή των περικοπών στις Κύριες – Επικουρικές συντάξεις, στα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και στο επίδομα αδείας, όμως για ακόμα μία φορά οι κυβερνήσεις δεν υλοποίησαν αυτή την απόφαση.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το νόμο 4714/2020 (νόμος Βρούτση), που στο άρθρο 114 παράγραφος 3 αναφέρει ότι :