Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Το «πολυεργαλείο» που λέγεται οπαδικός στρατός

 

Σαν «πολυεργαλείο» αξιοποιούνται οι οπαδικοί στρατοί, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων συμμοριών, οι «δουλειές» που αναλαμβάνουν για λογαριασμό μεγαλοεργοδοτών - επιχειρηματιών, ώστε να κάνουν τα «κουμάντα» τους στην αγορά, οι σχέσεις με τη νύχτα και τον «έλεγχο περιοχών», πάλι για να προστατεύεται η δράση μηχανισμών και οι διάφορες μπίζνες τους, είναι μερικά από όσα αποκαλύπτει σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης».

Από τον «χορό» των εγκληματικών αυτών συμμοριών δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι συνήθεις ύποπτοι, οι φασίστες και οι ακροδεξιοί, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει βρωμοδουλειά στην οποία να μην εμπλέκονται τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, και χωρίς να χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο, το 2016 κάνει την εμφάνισή της η ομάδα «PAOK #031», ένα συνονθύλευμα ηγετικών στελεχών από διάφορους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, που διακηρύττει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της ΠΑΕ με κάθε τρόπο. Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν στελέχη από συνδέσμους όπως οι «Μακεδόνες», του Ευόσμου, της Ηλιούπολης, της Σταυρούπολης, ο «ΑΜΠΕΛΑΕΑ» κ.λπ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ «Στεκόμαστε με περηφάνια στο πλευρό των γονιών μας που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ»

 

 

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου Λάρυμνας Κωνσταντίνος Βόλης σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Τα Νέα», της 16/2/22. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Όταν έμαθα ότι κάποιοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" της 16/2/22 έγραψαν αυτές τις συκοφαντίες για μένα, για το ότι ύψωσα τη γροθιά μου και μίλησα στη συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ υπέρ των γονιών μας, θύμωσα. Όχι τόσο για το τι θα νομίσουν οι συμμαθητές και φίλοι μου, γιατί άλλωστε, ήταν κι αυτοί εκεί μαζί μου και κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θύμωσα όμως γιατί αυτές τις βρωμιές μπορεί να τις διαβάσουν και άλλοι που δεν ξέρουν τι θα πει ΛΑΡΚΟ και δεν έχουν μάθει τι Γολγοθά περνάνε αυτό τον καιρό οι γονείς μας κι εμείς από τότε που μας είπαν ότι θα απολυθούμε και θα ξεσπιτωθούμε!

Ακούστε λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι κάποια πράγματα.

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία

 

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία

 

Η “αναγνώριση” από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η “αναγνώριση” από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Αντίθετα, ρίχνει νερό στο μύλο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που κλιμακώνονται, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία.

Εγκλημα διαρκείας και στη θάλασσα

 

Πυρασφάλεια: Ανεπαρκής. Καθαριότητα: Βρώμικο.

 Υγειονομικές εγκαταστάσεις: Δεν τηρούνται σωστά.

 Εξαερισμός: Οχι όπως απαιτείται

Ενα από τα βασικά συμπεράσματα που αναδείχθηκαν από την πολύνεκρη τραγωδία στο πλοίο «Norman Atlantic» στις 28/12/2014 ήταν ότι η δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων (αριθμός και ειδικότητες πληρώματος) στα πλοία της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας, με νόμους όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σε συνδυασμό με τους ανεπαρκείς ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών, τη μετατροπή των Νηογνωμόνων σε Ανώνυμες Εταιρείες, όπου συμμετέχουν ως μέτοχοι και επιχειρηματίες, και τα επιβεβαιωμένα προβλήματα στον σχεδιασμό της διαχείρισης και διάσωσης των επιβαινόντων, αυξάνουν τους κινδύνους να επαναληφθεί μια ανάλογη ή και χειρότερη τραγωδία.

Αυτό ακριβώς συνέβη 8 χρόνια μετά με το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «EUROFERRY OLYMPIA», με σημαία Ιταλίας, που άρπαξε φωτιά εν πλω. Εκτός από τον έναν νεκρό, στο φλεγόμενο γκαράζ του αγνοούνται άλλοι 10 επιβάτες - οδηγοί, τρεις από τους οποίους είναι Ελληνες.

* * *

Πρόκειται και εδώ για πλοίο επικίνδυνο. Δεν υπάρχει επιθεώρηση που να έγινε, τουλάχιστον από το 2018 μέχρι τη «μοιραία» μέρα, όπου να μην έχει καταγραφεί παρατήρηση για πρόβλημα στα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης. Παρ' όλα αυτά ταξίδευε ανενόχλητο, με πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τις αρμόδιες αρχές και τους Νηογνώμονες. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε στις 16 Φλεβάρη, δύο μέρες πριν αρπάξει φωτιά. Οι παρατηρήσεις, εκτός από τα προβλήματα στα συστήματα πυρασφάλειας, αφορούσαν επίσης τις συνθήκες υγιεινής, ακόμα και του φαγητού, που χαρακτηρίζονταν «απαράδεκτες» και επιβεβαίωναν ότι το πλοίο ήταν «υποσυντήρητο». Παρ' όλα αυτά, πήρε άδεια απόπλου.

Η αλήθεια για την Ιστορία της Ουκρανίας


 

Η παραχάραξη της Ιστορίας που επιχείρησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν στο διάγγελμά του, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει την σημερινή εξέλιξη στην Ουκρανία ως απότοκο της σοβιετικής περιόδου, καταρρέει κάτω από τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Με τη νίκη της Επανάστασης του Φλεβάρη του 1917 στην Ουκρανία, υπό τσαρική κυριαρχία στο μεγαλύτερο μέρος της, επικράτησε η δυαδική εξουσία. Την αντεπαναστατική πολιτική της Προσωρινής Κυβέρνησης υποστήριζαν οι μενσεβίκοι και oι εσέροι, που είχαν τότε την πλειοψηφία στα Σοβιέτ, καθώς και η Τσεντράλναγια Ράντα (Κεντρικό Συμβούλιο), που ιδρύθηκε τον Μάρτη του 1917 στο Κίεβο από αστικές εθνικιστικές δυνάμεις.

Μοναδικοί εκφραστές του αγώνα των Ουκρανών εργαζομένων ήταν οι μπολσεβίκοι. Βγαίνοντας από την παρανομία δυνάμωσαν τις γραμμές τους, δούλευαν εντατικά στα Σοβιέτ.

Μακροβούτι

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η κυβέρνηση βρήκε τη «λύση» για να αντιμετωπιστούν τα εκατοντάδες χιλιάδες χειρουργεία που αναβλήθηκαν τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια, εξαιτίας της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε μιας νόσου: Στο ...θαυματουργό «νέο ΕΣΥ» οι αναμονές θα εξαφανιστούν με τη σύσταση «απογευματινών χειρουργείων», που θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των «απογευματινών ιατρείων». Δηλαδή, επί πληρωμή.

Και επειδή τα νοσοκομεία λειτουργούν ως «αυτοτελείς οικονομικές μονάδες», με βάση τους νόμους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, οι διοικήσεις τους, το κράτος και οι ιδιώτες που βρίσκουν ορθάνοιχτες τις πόρτες των δημόσιων μονάδων Υγείας λιμπίζονται ήδη τα έσοδα από ένα νέο «μακροβούτι» στην τσέπη της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και πάνω από 25.000 θανάτους επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η πλήρης κατάρρευση του συστήματος Υγείας δεν ήταν αποτέλεσμα της στιγμής αλλά η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που υλοποιούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Σχετικά με την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς


 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αναγνώριση της “ανεξαρτησίας” των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονμπάς:

«Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση των λεγόμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, που έχουν αποσχιστεί από την Ουκρανία το 2014, στην περιοχή του Ντονμπάς, αποτελεί ένα ακόμη βήμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή και οδηγεί στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με τη Ρωσία. Αναμφίβολα συνδέεται με την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία, καθώς και την ένοπλη επίθεση, που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική κυβέρνηση κατά του λαού στο Ντονμπάς, αφού νωρίτερα είχε εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις αποτελούν συνέπεια της τραγικής κατάστασης, που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Νέες «πράσινες» επιβαρύνσεις και διόδια σε βάρος του λαού

 

MotionTeam

Μια βαθιά αντιλαϊκή και απαράδεκτη Οδηγία, που επιβάλλει νέα τέλη κυκλοφορίας και εκτοξεύει τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους, στο όνομα της «αντιμετώπισης της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής», εγκρίθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Στην πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια και στην αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών (ΤRAN) ψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Στη βάση της ευρωενωσιακής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», με την Οδηγία αυτή τα κράτη - μέλη της ΕΕ επιβάλλουν, εκτός από τα γνωστά τέλη κυκλοφορίας, και νέα πανάκριβα τέλη «ρύπανσης» στα οχήματα, ανάλογα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την ηχορύπανση που εκπέμπουν, και επιπρόσθετα διόδια για την «κυκλοφοριακή συμφόρηση» που δημιουργούν.

Θα επιβάλλονται υποχρεωτικά σε όλα τα φορτηγά (με βέβαιο αποτέλεσμα να μετακυλιστεί το επιπλέον κόστος στην τιμή των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης) και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, που κατά κανόνα τα χρησιμοποιούν αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, αλλά και στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα όταν οι αστικές κυβερνήσεις το αποφασίσουν. Προβλέπει ακόμα απαλλαγή από τα τέλη και τις εκπτώσεις για ηλεκτροκίνητα ή υδρογονοκίνητα οχήματα (με αύξηση των τελών για τα υπόλοιπα οχήματα, ώστε να μη μειώνονται τα έσοδα), επιβάλλοντας «τιμωρία» σε όσους εργαζόμενους αδυνατούν να αγοράσουν τέτοια πανάκριβα οχήματα και παράλληλα εξασφαλίζοντας και πελατεία στις αυτοκινητοβιομηχανίες.