Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και άλλες ιστορίες

  


Ο ΣΥΡΙΖΑ ως η σοσιαλδημοκρατία που υποδύθηκε την αριστερά, κατέληξε έλλογα σε ένα νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που εφαρμόζει απαρέγκλιτα και συνειδητά όλη την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού, στην οποία συνομολόγησε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.
γράφει ο Χρήστος  Μιάμης
Η μυθολογία περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως δεν ήταν –δεν είναι- παρά μια κενή ουσίας και περιεχομένου παραφιλολογία που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό ορίζοντα της πολιτικής στον καπιταλισμό. Δεδομένου, ότι η πολιτική στον καπιταλισμό, είναι ωμή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς δεν υφίσταται κενός τόπος και ελεύθερος χώρος και χρόνος, για οτιδήποτε άλλο.

Οι ελπίδες και οι προσδοκίες -αδαών και και συνειδητά ψευδόμενων- περί αριστερής διακυβέρνησης που ακόμα και  υπό την πίεση των δανειστών θα προστάτευε έστω σε πρωτόλειο επίπεδο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα αποδείχθηκε έωλη και ανεδαφική. Η αιτία ας μην αναζητηθεί στους «τοκογλύφους – δανειστές» νυν θεσμούς, αλλά αντίθετα επιβάλλεται να εντοπιστεί στην εσωτερική ιδιοσυστασία κάθε σοσιαλδημοκρατίας που στην επαφή της με την διαχείριση της αστικής εξουσίας , μετουσιώνεται σε αυτό που ψευδώς  κατήγγειλε.

Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού



Να τι είπε προχθες ο Δήμαρχος Πατρέων μέσα στο σπίτι που γεννηθηκε ο Κωστης Παλαμας....

« Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας 

Κύριε Πρόεδρε της Στέγης Γραμματων Κωστής Παλαμάς


Αγαπητές φίλες και φίλοι,


Είμαστε χαρούμενοι που σήμερα βρισκόμαστε στα εγκαίνια του κτιρίου της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής στη Πάτρα στις 13 - 1 – 1859.


Με την πρωτοβουλία του κυρίου Στεφανόπουλου να δημιουργήσει αυτή τη στέγη, συμβάλλει στη μελέτη του έργου του Κωστή Παλαμά.

Σε ένα εργαζόμενο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας



Σε ένα εργαζόμενο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας



Από atexnos

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ξέρω πως επί 50 χρόνια σε φώναζαν Μακεδόνα οι υπόλοιποι Γιουγκοσλάβοι, Σλοβένοι, Σέρβοι, Κροάτες , Μαυροβούνιοι, Βόσνιοι και Ερζεγοβίνοι, και μετά την καταστροφή της χώρας σου από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, σε φωνάζουν πρώην Γιουγκοσλάβο Μακεδόνα.

Ξέρω οτι έχεις δει την χώρα σου να την βομβαρδίζουν, να την κομματιάζουν, να την χωρίζουν, να βάζουν να αλληλοσκοτώνονται τα αδέρφια σου, να φυλακίζουν και να δικάζουν τους αρχηγούς σου, να παραδίνουν αυτό που απόμεινε στους νταβατζήδες που μερικοί είναι και Έλληνες.

Ξέρω πως έχεις από τότε μια ηγεσία διεφθαρμένη που παίζει τα παιχνίδια των ξένων και των πλουσίων. Ξέρω τα περισσότερα από αυτά τα πέρασα και τα περνάω και εγώ. Ξέρω πως όλα αυτά σε βγάλαν απτά νερά σου.

Μαζικοί πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία




Στον εμπλουτισμό των αντιλαϊκών διατάξεων και στη θωράκιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και των τραπεζικών ομίλων προχώρησε η κυβέρνηση, μέσω του νέου εφαρμοστικού νόμου για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης». Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται να σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά των πλειστηριασμών γύρω από την πρώτη κατοικία, όσο και γενικότερα γύρω από το «κεραμίδι» της λαϊκής οικογένειας. Πλέον στο ίδιο καθεστώς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα υπάγονται η ακίνητη και κινητή περιουσία, τόσο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όσο και για αυτές των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μπαράζ των πλειστηριασμών που προγραμματίζουν οι τράπεζες για την τρέχουσα διετία 2018-2019, πέρα από το γεγονός ότι αυξάνουν τις πιέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά να καταθέσουν και το τελευταίο ευρώ που τους απέμεινε στα ταμεία των τραπεζών και του κράτους, διαμορφώνουν παράλληλα τις προϋποθέσεις για τη συγκέντρωση ακίνητης περιουσίας σε μεγάλα χαρτοφυλάκια και άλλους «επενδυτές» και «κοράκια», με στόχο την εκμετάλλευσή τους για το κέρδος.