Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Αλλη μια βαθιά «υπόκλιση» στα «θέλω» του κεφαλαίου

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με θέμα την προετοιμασία του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και μπόλικες δεσμεύσεις για «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση που θα σπρώχνει στην υλοποίηση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής, πραγματοποιήθηκε η ΚΕ του κόμματος. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί στις 22-25 Φεβρουαρίου 2024.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Στ. Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ότι «η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ όσον αφορά την αναλογία επενδύσεων προς ΑΕΠ, με απόκλιση 8,8% του ΑΕΠ από την ΕΕ και 8,7% από την Ευρωζώνη. Ετήσιο επενδυτικό κενό: 18 δισ. ευρώ» και «δεσμεύτηκε» πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει «τις συνθήκες για προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία». Γνωστό βέβαια το «θερμοκήπιο» των επενδύσεων με τις φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια από τη φοροληστεία του λαού, την άγρια εκμετάλλευση, τους καθηλωμένους μισθούς και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με μπούσουλα και τις σχειτκές κατευθύνσεις της ΕΕ. Αλλωστε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους έκλινε τη «σύγκλιση» των μισθών με την ΕΕ, όταν η «ευρωπαϊκή κανονικότητα» είναι αυτή της γενικευμένης ευελιξίας, των καθηλωμένων μισθών και της ψαλίδας, που μεγαλώνει σε σχέση με τις ανάγκες και αποτυπώνεται σε όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλέγμα που βρίσκεται σε ισχύ και στην Ελλάδα με τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βαρύ «ποινικό μητρώο» της επιστολικής ψήφου

 

Παραδείγματα απ' όλο τον κόσμο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ και επιβάλλουν να αποσυρθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το απαράδεκτο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

Θέμα επιστολικής ψήφου άνοιξε η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει αρχικά στις ευρωεκλογές, με προοπτική να «περάσει» αργότερα και στις εθνικές εκλογές.

Αξιοποιώντας τη σύμφωνη γνώμη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «τρέχει» ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο μέτρο που, όπως κατήγγειλε το ΚΚΕ, αποτελεί «το επόμενο βήμα στην επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος» και ταυτόχρονα «θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας», ανοίγοντας τον δρόμο «για την άσκηση ακόμα πιο άμεσων πιέσεων και εκβιασμών στους ψηφοφόρους».

Το ίδιο κάλπικο είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη μεγάλη αποχή στις εκλογές - τάση την οποία θα αντιστρέψει τάχα η επιστολική ψήφος - ενώ κατά καιρούς έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις του ΚΚΕ για μέτρα διευκόλυνσης της ψήφου με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως στην περίπτωση των εποχικά εργαζόμενων.

Την επικίνδυνη αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων επιβεβαιώνουν και παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία, εκεί όπου το μέτρο της επιστολικής ψήφου εφαρμόζεται πολλά χρόνια τώρα.

ΙΣΠΑΝΙΑ Συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από τους κατοίκους της Γκουέρνικα (VIDEO)

 


Με αφορμή την συμπλήρωση 86 χρόνων από την σφαγή στην Γκουέρνικα, οι κάτοικοι της πόλης έστειλαν ένα συγκλονιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν την Παλαιστινιακή σημαία, και τμήμα του διάσημου πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που αποτύπωσε την σφαγή από την ναζιστική πολεμική αεροπορία, κατά την διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Η αντιαεροπορική σειρήνα της πόλης ήχησε για ένα λεπτό, ενώ εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της σφαγής στην Γάζα.

 

902gr

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9 - 10 Δεκεμβρίου 2023

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 9 - 10 Δεκέμβρη 2023:

Προϋπολογισμός - ακρίβεια - νέα τιμολόγια στο ρεύμα: Οχι άλλα βάρη στο λαϊκό εισόδημα για τα κέρδη των ομίλων! 

  • Καμία αναμονή! Ολοι στα μεγάλα συλλαλητήρια σωματείων και φορέων στις 15 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και των ειδικών φόρων στην Ενέργεια
  • Αφορολόγητο όριο 12,000 Ευρώ
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προστασία από φυσικές καταστροφές 
  • Να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών
  • Καμία χρηματοδότηση - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους