Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στο νοσοκομείο Παναγία

Διακόσιοι άνδρες των ΜΑΤ μεταξύ των οποίων 30 άνδρες των ειδικών δυνάμεων οπλισμένοι "σαν αστακοί" εισέβαλαν σήμερα στο νοσοκομείο "Παναγία" λίγη ώρα αφότου οι εργαζόμενοι είχαν ολοκληρώσει την προγραμματισμένη τους συνέλευση. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες 200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έλαβαν ηλεκτρονικά ειδοποίηση ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα και η συνέλευση γινόταν για να αποφασιστεί η στάση των εργαζομένων σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Με την είσοδο των αστυνομικών στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση καθώς οι γιατροί αιφνιδιασμένοι ρωτούσαν τον λόγο της επέμβασης αυτής, με την αστυνομία να απαντά με ποικίλους εκφοβισμούς. Να σημειωθεί ότι ενώ η αστυνομία αρχικά ανέφερε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα στο οποίο αναφερόταν ότι δήθεν γινόταν πλιάτσικο στο νοσοκομείο, στη συνέχεια αποκάλυψε με έμμεσο τρόπο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κύκλο του διοικητή του Αγ. Παύλου (στο οποίο εντάσσεται διοικητικά το Παναγία μετά τη συγχώνευση) να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο.
Στην συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο εργασίας τους μετά και τις παρανομίες που διαπίστωσαν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα αποκλειστικά για το νοσοκομείο Παναγία δεν ακολουθήθηκε διαδικασία αξιολόγησης η οποία θα προέκρινε ποιοί εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων Χρ. Μπακέλας, ο διοικητής του Αγ. Παύλου να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις βγάζοντας σε διαθεσιμότητα όποιους ήθελε. Ευθύνη για την παρανομία αυτή έχει και ο γεν. γραμματέας του Υπ. Υγείας καθώς απέστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των διαθεσιμοτήτων για το Παναγία. Το ζήτημα αυτό έθεσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων παρουσία της βουλευτίνας του ΚΚΕ Ελ. Γερασιμίδου και του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδη στον ίδιο τον διοικητή του Αγ. Παύλου μετά από πορεία που πραγματοποίησαν μαζί με όλους τους εργαζόμενους ξεκινώντας από το νοσοκομείο Παναγία. Ο νομ. συμβούλος των εργαζομένων ανέφερε στο alterthess ότι θα γίνει μήνυση στον διοικητή για παράβαση καθήκοντος. Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος στο οποίο θα γινόταν η παρέμβαση των εργαζομένων υπήρχε ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ τα οποία απέκλειαν για αρκετή ώρα την είσοδο στο κτίριο.
Τέλος να αναφέρουμε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Παναγία παρά το γεγονός ότι έχουν βγει σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούν όπως κάθε μέρα κανονικά τα εξ. ιατρεία ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και το νεφρολογικό τμήμα.
πηγή: