Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση για περιορισμό των διαδηλώσεων (VIDEO)





Μην τολμήσετε να φέρετε ρύθμιση στη Βουλή για περιορισμό των διαδηλώσεων, τόνισε προς την κυβέρνηση της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να συμπεριλάβει σχετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή, τονίζοντας ότι δεν θα μπουν στο γύψο οι λαϊκοί αγώνες και πως τέτοιοι νόμοι θα μείνουν κενό γράμμα. Υπενθύμισε ότι απέτυχαν παταγωδώς ανάλογες προσπάθειες που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπογράμμισε πως επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, προσθέτοντας ότι δεν θα περάσει στην πράξη η προσπάθεια να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου».

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!




 
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε «ψίχουλα» – μόλις 175 εκατ. ευρώ – για το κοινωνικό μέρισμα κατέθεσε τροπολογία με την οποία προσφέρει ένα τεράστιο φορολογικό δώρο στους επιχειρηματίες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ της χώρας.

Καταψήφισε για πρώτη φορά η Ελλάδα το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ



Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που παρουσίασε μεταστροφή στη στάση της, καθώς αρνητικά ψήφισαν φέτος άλλες δέκα χώρες της ΕΕ και δυο της Λατινικής Αμερικής.

Ήμασταν μαθημένοι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα να απέχει από τις ψηφοφορίες του ΟΗΕ για την καταδίκη του ναζισμού, η σημερινή κυβέρνηση ωστόσο φρόντισε να πάει ένα βήμα παραπέρα, καταψηφίζοντας το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των κατεχόμενων Παλαιστινίων. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προφανώς εντάσσεται στην παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, πολιτική την οποία τήρησε απαρέγκλιτα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που παρουσίασε μεταστροφή στη στάση της, καθώς αρνητικά ψήφισαν φέτος άλλες δέκα χώρες της ΕΕ και δυο της Λατινικής Αμερικής, οδηγώντας δημόσιες ευχαριστίες του υπουργού εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ:

Οταν οι συμμαχίες τους αυτοαποκαλύπτονται


Eurokinissi
Οι εξελίξεις με την εντεινόμενη επιθετικότητα της ΝΑΤΟικής Τουρκίας και την αυθαίρετη συμφωνία με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης και η συζήτηση που αναπτύχθηκε πριν και μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο, γκρεμίζουν με θόρυβο μύθους δεκαετιών που στόχο είχαν να αποκοιμίζουν, καθησυχάζοντας το λαό για τα «απάνεμα λιμάνια, την ασφάλεια και τις γερές πλάτες των ισχυρών συμμάχων μας», τα «κοινά σύνορα που ήταν... ευτυχές γεγονός ότι αποτελούν και σύνορα της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ» κ.ά.
 Οι διαχρονικές αυτές διαβεβαιώσεις της ελληνικής αστικής τάξης καταρρίπτονται και προκαλούν κλαψουρίσματα για τις γνωστές άσφαιρες νουθετήσεις της ΕΕ, τις κάλπικες κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, για την επαναλαμβανόμενη στάση «Πόντιου Πιλάτου» του ΝΑΤΟ, που αυτοσυστήνεται και πάλι για όσους κάνουν πως δεν το ήξεραν ότι «δεν είναι μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης τέτοιων ζητημάτων» (βλ. καθορισμό ΑΟΖ), προφανώς γιατί είναι μόνο πλαίσιο διαιώνισης και επιδείνωσής τους. Οι ομόφωνες άλλωστε αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Λονδίνου παρά τους σφοδρούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό του σηματοδοτούν κλιμάκωση των επικίνδυνων σχεδιασμών σε βάρος των λαών.

Κουρελόχαρτο



Τα μέτρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι συνέχεια των διατάξεων ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, της κατάργησης του ακαδημαϊκού ασύλου και των αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες, που αυστηροποιούν τη νομοθεσία σε βάρος όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Στόχος της είναι να βάλει επιπλέον εμπόδια στην προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα και βαθαίνει η ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι αντιλαϊκή πολιτική και ένταση της καταστολής πάνε χέρι χέρι.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να μπουν «στον πάγο» οι διαδηλώσεις, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες εφτά προσπάθειες (!) από κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού οι απειλές για απαγορεύσεις έπεσαν στο κενό.