Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Λιάνα Κανέλλη: Αυτή η Ευρώπη έχει εξαιρετική τεχνογνωσία στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ο Κώδικας νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες «κομποστοποιεί μια αθλιότητα ανθρωπισμού, αξίας της ανθρώπινης ζωής και, κυρίως, της εργασίας…Είναι απίστευτο πώς οι επιχειρηματικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα έχουν προνόμια που δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί…»

Το ΝΑΤΟ μαζί με την ΕΕ παράγουν πρόσφυγες, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπ. Μετανάστευσης για την κύρωση του κώδικα νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε ότι «έπρεπε να είμαστε εναντίον αυτής της ευρωπαϊκής πολιτικής και εναντίον αυτής της ΝΑΤΟικής πολιτικής».

Το δημογραφικό ως άλλοθι της επίθεσης

 

Από την ομιλία του πρωθυπουργού για το δημογραφικό 
Από την ομιλία του πρωθυπουργού για το δημογραφικό
Πηγή: Eurokinissi

 

«Μέτρα - ανάσα» για τους γονείς, «κοινωνικά οφέλη» για τις οικογένειες, ρυθμίσεις για τη «στήριξη» και τη «διευκόλυνση» των νέων ζευγαριών... Με διθυραμβικούς τόνους παρουσιάζονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την «αντιμετώπιση» του λεγόμενου δημογραφικού ζητήματος. Μιλώντας σε σχετικό συνέδριο, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, και μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης επιδόθηκαν σε αναλυτικό απολογισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, που παρουσιάζονται ως ρυθμίσεις για τη «διευκόλυνση» των νέων ζευγαριών, των γονιών μικρών παιδιών, προκειμένου να «εναρμονίζονται» - όπως λένε - η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή και να μην αποτελεί η απαιτητική φροντίδα των παιδιών τροχοπέδη για να μεγαλώσει η οικογένεια.

«Στο δημογραφικό αποτυπώνονται όλες οι προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός. Στην πραγματικότητα, στη συζήτηση που ξεκινά με αφετηρία τους δημογραφικούς δείκτες - κατά κύριο λόγο τη γήρανση του πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων - τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η ΕΕ βρίσκουν τον «καμβά» πάνω στον οποίο κλιμακώνουν την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την εμπορευματοποίηση των αναγκαίων κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους ως «κόστος».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Επτασφράγιστο μυστικό»... οι τεράστιοι κίνδυνοι από την εμπλοκή

 

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απειλές του υπουργού Αμυνας κατά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία χρεώνει τις αποκαλύψεις πως ο οπλισμός που στέλνει η κυβέρνηση - καθ' υπόδειξη του ΝΑΤΟ - στο καθεστώς Ζελένσκι, μόνο «απαρχαιωμένος», «ληγμένος» και από το «απόθεμα» δεν είναι. Ολα αυτά στην προσπάθειά της να κρατήσει τον λαό στο σκοτάδι για την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ολοένα και βαθαίνει, όπως αποδεικνύουν και οι χτεσινές ανακοινώσεις για αποστολές προσωπικού και μέσων στη Βουλγαρία, για τις ανάγκες πάντα του ευρωατλαντικού άξονα στην κλιμακούμενη κόντρα του με την αστική τάξη της Ρωσίας.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρύψει αυτά τα στοιχεία, αποκαλύφτηκε πως:

-- Τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη, η κυβέρνηση έστειλε στο Κίεβο 2.100 ρουκέτες του σοβιετικού Συστήματος Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων «RM-70» (έχει δώσει «μεγάλη ισχύ πυρός στο ελληνικό Πυροβολικό» και «αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος», σύμφωνα με όσα λέει το ίδιο το ΓΕΣ).

-- Στάλθηκαν επίσης 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stinger», 17.000 πολύτιμα βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι «RPG». Το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ και είναι όλα, μα όλα, επιχειρησιακά, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης και κατ' εντολή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αποσύρονται από περιοχές κρίσιμες, για να συνδράμουν τα Τάγματα του Αζόφ και τον «Δεξιό Τομέα».

Ο παρονομαστής


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Μια «νέα δέσμη μέτρων» για την ακρίβεια στην Ενέργεια ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, διαφημίζοντας χωρίς καμιά ντροπή τα ...αντανακλαστικά της απέναντι στον πληθωρισμό, που για τον μήνα Μάη άγγιξε ρεκόρ 28ετίας, φτάνοντας στο 11,3%. Αν κρίνει κανείς από την απόδοση των προηγούμενων «πακέτων», όπως το μνημειώδες 40ευρω για τη βενζίνη τριών μηνών (!) δεν είναι δύσκολο να προβλέψει ότι και τα επόμενα μέτρα θα είναι σταγόνα στον ωκεανό της τεράστιας αιμορραγίας που υφίσταται το εργατικό - λαϊκό εισόδημα εξαιτίας των απανωτών αυξήσεων στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά αγαθά.

Την ίδια ώρα, βέβαια, στο έδαφος της ακρίβειας και του πολέμου, η «μηχανή παραγωγής» νόμων, κινήτρων και επιδοτήσεων για την «πράσινη μετάβαση» συνεχίζει να δουλεύει κανονικά, παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται μια από τις βασικότερες αιτίες των πανάκριβων τιμών στην Ενέργεια και στο ρεύμα. Για παράδειγμα, η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, που πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο, έφερε το Χρηματιστήριο Ενέργειας και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που πληρώνουν σήμερα ακριβά τα λαϊκά νοικοκυριά, για να θωρακίζονται τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων.