Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με εντολή Σαμαρά γαμάμε και δέρνουμε !


Με εντολή του πρωθυπουργού , Αντώνη Σαμαρά , ξεκίνησε η ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Υπενθύμισε ότι με εντολή του ίδιου η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι ,επίσης με εντολή του ίδιου , το 70% του πλεονάσματος θα επιστραφεί στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους . Ακόμα και τα κλεμμένα θα επιστραφούν στους δικαιούχους με εντολή του πρωθυπουργού . 
 
Παράλληλα έδωσε εντολή στην Ευρώπη να κάνει και εκείνη το καθήκον της σχετικά με το ελληνικό χρέος καθώς και στους βουλευτές να δώσουν τον αγώνα τους κόντρα στην προσπάθεια να μένει η χώρα στη μιζέρια .

Αναγνώρισε, πάντως, καθυστερήσεις και λάθη, όπως στις αποκρατικοποιήσεις χωρίς όμως αυτά να έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού . Αντίθετα αυτά θα διορθωθούν με εντολή του .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του εντολή να εξηγήσει πώς θα πείσει την Ευρώπη να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους .

Αναφερόμενος στην ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι έχει δώσει εντολή να γίνουν το 2016 και μόνο με δικιά του εντολή μπορεί να αλλάξει η συγκεκριμένη ημερομηνία .

Επίσης έδωσε εντολή στον Νίκο Δένδια να συλλάβει τον Χριστόδουλο Ξηρό , στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολύσει δυόμιση χιλιάδες υπαλλήλους , στον Άδωνη Γεωργιάδη να σταματήσει να πουλάει βιβλία από την τηλεόραση , στον Κωστή Χατζηδάκη να ξεψαρώσει γιατί μοιάζει με σπασικλάκι και στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να απολύσει την εκπαιδευτικό που έπιασε τον γιό του να αντιγράφει στις εξετάσεις .

Κλείνοντας έδωσε εντολή στον θεό να συνεχίσει να επικοινωνεί μαζί του ώστε με τη βοήθεια του να βγει η χώρα από την κρίση .

(Αν τις εντολές τις δίνει ο Σαμαράς , την τρόικα τσάμπα την πληρώνουμε ; )

“δε θα μας πεθάνετε”



Εικόνες από την  συγκέντρωση διαμαρτυρίας του   Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και Θέρμης, δράσεων και φορέων της πόλης Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ















Ο Τσε Γκεβάρα για τον Καπιταλισμό


«Οι νόμοι του Καπιταλισμού, που είναι τυφλοί και παραμένουν αόρατοι για το μέσο άνθρωπο, δρουν στο άτομο χωρίς αυτό να το γνωρίζει. Κάποιος μπορεί να δει μόνο την απεραντοσύνη ενός φαινομενικά άπειρου ορίζοντα. Έτσι έχει σχεδιαστεί απ’ τους προπαγανδιστές του Καπιταλισμού που φιλοδοξούν να βγάλουν συμπεράσματα απ’ το παράδειγμα ενός Ροκφέλλερ – αναφορικά με τις πιθανότητες της ατομικής επιτυχίας. Η ποσότητα της φτώχειας και της δυστυχίας που απαιτείται για τη δημιουργία ενός Ροκφέλλερ, και η ποσότητα της εξαχρείωσης που συνεπάγεται η συσσώρευση μιας τέτοιας περιουσίας, βρίσκονται έξω απ’ την εικόνα και δεν είναι πάντα δυνατό για τις λαϊκές δυνάμεις να την αναδείξουν… Είναι ένας διαγωνισμός ανάμεσα σε λύκους. Κάποιος μπορεί να κερδίσει μόνο πατώντας στην αποτυχία των άλλων».
«Ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί τη δύναμη, αλλά διδάσκει επί πλέον την ιδεολογία της άρχουσας τάξης. Η άμεση προπαγάνδα γίνεται από κείνους που έχουν αναλάβει να εξηγήσουν το αναπόδραστο ενός ταξικού καθεστώτος, είτε θεϊκής προέλευσης είναι είτε επιβεβλημένο από τη φύση κατά μηχανικό τρόπο. Αυτό αφοπλίζει τις μάζες που νοιώθουν καταπιεζόμενες από ένα κακό εναντίον του οποίου είναι αδύνατον να αντιδράσουν».
«Ο νόμος της αξίας δεν είναι πια η απλή αντανάκλαση των σχέσεων παραγωγής. Οι καπιταλιστές μονοπωλητές την περικλείουν σε μια περίπλοκη κενολογία, καθιστώντας την μια υπάκουη υπηρέτρια, ακόμα κι όταν οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι καθαρά εμπειρικές».
- “Ο Σοσιαλισμός και ο Άνθρωπος στην Κούβα”, 1965.