Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Άραγε υπάρχει λογική εξήγηση για κάτι τέτοιο.


Έχουν περάσει 69 χρόνια από την ημέρα που άνοιξα για πρώτη φορά τα μάτια μου και πήρα την πρώτη μου ανάσα. Έχουν περάσει 57 χρόνια από την ημέρα που αναγκάστηκα να πάω για δουλειά. Έχουν περάσει τουλάχιστον 55 χρόνια από την ημέρα που άνοιξε –έτσι θέλω να πιστεύω- το μυαλό μου και αφού είχα δεχτεί την ακραία μορφή της εκμετάλλευσης, δουλεύοντας χωρίς αμοιβή ή με ελάχιστη και τις διεκδικήσεις που ξεκίνησα για να πληρώνομαι αφού δουλεύω. Κατάφερα να καταλάβω τι συμβαίνει στον κόσμο, πως σκέφτονται οι άνθρωποι, γιατί αντιδρούν όπως αντιδρούν, που τους οδηγούν οι αποφάσεις τους και σε τι προσδοκούν για το μέλλον και την ζωή τους.

Κάνουν τα «στραβά μάτια» στους μεγαλοεργολάβους ενώ ρίχνουν πρόστιμα στους οικοδόμους!

 

Κάνουν τα «στραβά μάτια» στους μεγαλοεργολάβους ενώ ρίχνουν πρόστιμα στους οικοδόμους

Κάνουν τα «στραβά μάτια» στους μεγαλοεργολάβους ενώ ρίχνουν πρόστιμα στους οικοδόμους!

Η κυβέρνηση τροποποιεί συνεχώς τις αποφάσεις της εις βάρος των εργαζομένων, εργαλειοποιώντας την πανδημία

«Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και την εξασφάλιση του (ήδη πενιχρού) εισοδήματος τους μέσω των μέτρων οικονομικής στήριξης, φρόντισε εξαρχής με την έκδοση της ΚΥΑ, από την μια να κάνει τα «στραβά μάτια» στα μεγάλα έργα, επιτρέποντας τις εργασίες σ’ αυτά

και από την άλλη, στις ιδιωτικές οικοδομές με την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στους οικοδόμους να σταματά εντελώς τις εργασίες αφήνοντάς τους άνεργους και χρεωμένους με υψηλά πρόστιμα, εφαρμόζοντας εις βάρος των εργαζομένων, οξύμωρη  και ρεβανσιστική πολιτική».

Τα παραπάνω καταγγέλει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας.

Λογαριασμοί και επιταγές...

 

   Πηγή: Eurokinissi

Προσδοκίες για «έκρηξη» επενδύσεων που θα φέρουν την ανάκαμψη καλλιεργεί η κυβέρνηση, την ώρα που ο λαός βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, έχοντας από πάνω να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια και τους ασφυκτικούς περιορισμούς, επειδή το κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

Κάνοντας έναν απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι φως δεν φαίνεται «στην άκρη του τούνελ» για τους εργαζόμενους και το λαό, τα αστικά επιτελεία επιχειρούν αυθαίρετα και προκλητικά να ταυτίσουν τις προσδοκίες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, με τη δικαιολογημένη λαχτάρα του λαού να βγει επιτέλους από αυτήν την αποπνιχτική κατάσταση.

Δούλοι του 21ου αιώνα! – Διανομέας της Wolt παραδίδει με τα πόδια μες στο χιόνι! (VIDEO)

 


 

Συγκλονιστικές εικόνες από διανομέα της Wolt που παλεύει ΠΕΖΟΣ μες στο χιόνι, για να παραδώσει την παραγγελία. Η τάξη των αφεντικών δείχνει πως βάζει πάνω από όλα τα κέρδη της και κάνει τα πάντα για να τα διασφαλίσει: ακόμα και να θάψει τους διανομείς στο χιόνι!

Ο χιονιάς πλήττει την Αττική, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την αναλγησία της τάξης των αφεντικών, που βάζουν πάνω από όλα το κέρδος χωρίς να σκέφτονται τη ζωή των διανομέων.

Το διαδίκτυο και τα ΜΚΔ γεμίζουν από τραγικές εικόνες, με τους διανομείς να ρίχνονται στο μεροκάματο του θανάτου, προσπαθώντας να υπερνικήσουν τις αντίξοες συνθήκες: ολισθηροί δρόμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση που μετατρέπεια πολλούς δρόμους σε παγοδρόμιο.

Το portal του 902 δημοσίευσε φωτογραφία από το “εργατικό ατύχημα” ενός διανομέα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Απροστάτευτοι για άλλη μια φορά

 

Οι μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις, και ιδίως ο παγετός στις γεωργικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία, επιβαρύνουν κι άλλο τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, που ζουν καθημερινά την αγωνία της επιβίωσης. Τα προβλήματα μάλιστα των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, που γίνονται όλο και πιο συχνά, σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικών μέτρων αντιπλημμυρικής και άλλης προστασίας, βυθίζουν σε απόγνωση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην ύπαιθρο.

Το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, ενώ στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δίνει μερικά ψίχουλα μετά από μεγάλη καθυστέρηση. Ενδεικτική είναι η περίπτωση των αγροτών του Τυρνάβου, που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται το Μάρτη του 2020 από τον παγετό και αναμένεται να πάρουν κάποια χρήματα μόλις τον Απρίλη του 2021!

* * *

Με αφορμή τις αντιδράσεις για τις συχνές καταστροφές και κάτω από την πίεση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει κάποια μέτρα, για να συγκρατηθεί μια απότομη και μεγάλη συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών. Ετσι, τον περασμένο Αύγουστο εξόφλησε το 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους πληγέντες παραγωγούς και τον Οκτώβρη ψήφισε σχετική τροπολογία για την αποζημίωση των πληγέντων από τον «Ιανό» αγροτών, λέγοντας ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις».

«Αγώνας για τη ζωή του λαού ή καθημερινός θάνατος»

 

Του Γιώργου Σιδέρη*

«Σε λίγες μέρες κλείνει ένας ακριβώς χρόνος από την απομόνωση του πρώτου θετικού κρούσματος του SARS-CoV-2 στη χώρα. Ενας ολόκληρος χρόνος νέων συνθηκών, πρωτόγνωρων καταστάσεων, αγώνων και διεκδικήσεων για την προστασία της υγείας του λαού.

Πριν από λίγες μέρες, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ανοιχτή, επείγουσα επιστολή της έκανε έκκληση για άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας, ειδικά στην Αττική, και ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Λίγες ώρες μετά, ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του απάντησε ακριβώς τα αντίθετα. Επιβλήθηκε άλλο ένα αυστηρό και καθολικό lockdown.