Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.




   Εμείς, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Ωραιοκάστρου, αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την απόφαση που πήραν ορισμένοι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Ωραιοκάστρου και με την οποία αρνούνται να δεχτούν τα προσφυγόπουλα στους χώρους των σχολείων. 

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στο να μετέχουν τα παιδιά των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα δηλώνουμε έτοιμοι να συζητήσουμε τα θέματα που θα προκύψουν από αυτή την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας και δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσεων. 
  
 Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην στάση αλλά και στις δηλώσεις ορισμένων θεσμικών παραγόντων του τόπου, που μόνο σύγχυση και πανικό προκαλούν  στους γονείς των μικρών μαθητών μας χωρίς να δίνουν καμία απάντηση στα εύλογα ερωτήματά τους.

   Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων καθώς και να αναλάβουμε υποστηρικτικές δράσεις για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα.

 Οι  ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί φοιτητές από τις ΗΠΑ στο ιατρικό κουβανικό πρόγραμμα (+video)



Πηγή: www.cubadebate.cu/

Εκτός από τα ταξίδια και τα μοχίτος στον ελεύθερο αέρα, το νέο κεφάλαιο των σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας θα επιτρέψει σε περισσότερους βορειοαμερικάνους φοιτητές χαμηλού εισοδήματος να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να γίνουν γιατροί, χωρίς το βάρος ενός αστρονομικού χρέους.
  Σύμφωνα με την Ένωση Σχολών Ιατρικής των ΗΠΑ (AAMC), το μέσο κόστος σπουδών ιατρικής ήταν το 2013: Σε ιδιωτικές σχολές 278.455 δολάρια και σε δημόσια Πανεπιστήμια 207,866 δολάρια.

Αυτό το υψηλό κόστος έκανε άπιαστο το όνειρο να γίνουν γιατροί, χιλιάδες φτωχοί μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως στα πλαίσια της“ιατρικής διπλωματίας” της Κούβας, η Λατινοαμερικάνικη Ιατρική Σχολή (ELAM), λειτουργεί σαν “μαγνήτης” για χιλιάδες φοιτητές από τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ασία.

Πώς να καταγγείλεις τη Βόρεια Κορέα. Έχουμε αποκηρύξει τον παλιό κόσμο ...


1. Πες για όλες τις όμορφες φωτογραφίες από το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου* και τα βίντεο της Κορέας «show-off» και «προπαγάνδα». Εκθέτουν την απόκρυψη της αλήθειας - απαιτείται έντονη λάσπη!

2. Σαν «αντι-προπαγάνδα» για την έλλειψη υλικού, είναι καλύτερα να λανσάρεις φωτογραφίες του Βιετνάμ της δεκαετίας του '60 ή της Καμπότζης του '70. Και αν θέλεις απ’ την Κορέα, κατά την ιαπωνική κατοχή.

3. Πες για τις εικόνες των αγροτών σε βρώμικες φόρμες με το φτυάρι στο χέρι ό, τι είναι πιθανώς πολιτικοί κρατούμενοι σε σκληρή εργασία.

4. Κάτω από την φωτογραφία των ίδιων αγροτών, την Κυριακή με ένα καθαρό κοστούμι, σε ένα αγροτικό κέντρο αναψυχής ή σε μια συνεδρίαση του κόμματος, να γράψεις κάτι για καλοπέραση της κομματικής νομενκλατούρας.

5. Βάλε τη φωτογραφία από παραγκούπολη της Σεούλ και υπέγραψε «φτωχογειτονιές της Πιονγιάνγκ.»

6. Να θυμάσαι αυτόν που έντονα υπερασπίστηκε το σύστημα: Για κάθε πολίτη ντυμένο με άθλιο τρόπο στη Βόρεια Κορέα - Πες για τη μειονεκτική θέση των καταπιεσμένων, είναι θύμα του σοσιαλισμού, μια ζωντανή μαρτυρία για την διαφθορά του συστήματος...
Για κάθε άντρα με άθλιο τρόπο ντυμένο στη Νότια Κορέα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες - παρίες, να λες είναι ηττημένος, τεμπέλης, είναι ο ίδιος που φταίει που δεν έχει ακόμη γίνει ένας ολιγάρχης ή ακόμα και ένας έμπορος ναρκωτικών. Το σύστημα εδώ δεν θα το κατηγορήσεις, δεν φταίει αυτό, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα!