Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ «Η φιλεργατική μας στάση λάμπει σαν χρυσός και ξεχωρίζει απ’ το σωρό των δημοτικών αρχών του συστήματος»

 

 

«Ολόκληρη η Πάτρα, καθώς και όλη η Ελλάδα, γνωρίζουν ότι αν δεν ήταν από το 2014 στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας η "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν θα υπήρχε συμβασιούχος που να έχει μείνει ούτε μια μέρα παραπάνω για δουλειά, πέραν του οκταμήνου του, στον δήμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή της πόλης.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «δεν είναι λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων η βιομηχανία των δικαστηρίων που έχει στηθεί στις πλάτες τους, στις πλάτες του Δήμου Πατρέων και του πατραϊκού λαού και η οποία βλέπουμε ακόμα μία φορά ότι δεν έχει τέλος. Το μόνο που βγαίνει απ’ αυτή τη διαδικασία -και αυτό είναι που θέλει να πετύχει και η αντιπολίτευση- είναι να διαιρούνται οι εργαζόμενοι, να μην αγωνίζονται για το κοινό τους συμφέρον και έτσι να ωφελούνται αυτοί που έχουν την εξουσία, αφού ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, μένει στο σκοτάδι» ενώ προσθέτει πως «σπέρνοντας αυταπάτες ότι δήθεν ο Δήμος Πατρέων μπορεί να απασχολήσει 4.000 συμβασιούχους και να τους καταβάλλει τους μισθούς και την ασφάλισή τους, αποπροσανατολίζουν τους ανέργους από την αιτία της κατάστασής τους, τους βάζουν να τρέχουν πίσω από δικηγορικά γραφεία (πάντα με το αζημίωτο και από πόλη σε πόλη) και να τρέφουν φρούδες ελπίδες για δικαίωσή τους από την αντεργατική νομοθεσία».

Ποιος πληρώνει;

 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για τον μήνα Αύγουστο, τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις περιόρισαν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 13,94% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη μείωση, αφού και τον περασμένο Ιούλη υπήρξε περιορισμός της κατανάλωσης στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης κατά 11,78%. Τι σημαίνει αυτό; Οτι το πανάκριβο ρεύμα, παρά τις επιδοτήσεις που διαφημίζει η κυβέρνηση ως μέτρο «ανακούφισης», οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες και τους βιοπαλαιστές ΕΒΕ σε «αυτοπεριορισμό» της κατανάλωσης. Επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, κόβουν από τα πιο στοιχειώδη, για να ανταπεξέλθουν στον ασφυκτικό προϋπολογισμό τους. Κι αυτό ξεκίνησε πριν ακόμα ανακοινωθούν τα «πέναλτι» για όσους δεν μειώσουν την κατανάλωση από τον ερχόμενο μήνα. Δεν πληρώνουν λοιπόν όλοι το ίδιο τους ανταγωνισμούς για την Ενέργεια και τη μεγάλη ακρίβεια στο ρεύμα. Αλλοι δεν τολμούν να ανάψουν ούτε πορτατίφ για λίγες ώρες και άλλοι, δίπλα στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τις άλλες κρατικές επιδοτήσεις, ξεκοκαλίζουν αμέριμνοι και τις επιδοτήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, που είναι χρήματα κλεμμένα από την «άλλη τσέπη» του λαού.

Πλήρης συσκότιση

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Το έργο με τίτλο «Η απόλυτη συγκάλυψη» συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Και όπως όλα δείχνουν το «σίριαλ» θα είναι σύντομο, αφού από μέρα σε μέρα αναμένεται να πέσουν και οι «τίτλοι τέλους»...

Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς την εξέλιξη μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, όπου φάνηκαν εξαρχής οι προθέσεις για συσκότιση, αφήνοντας «εκτός κάδρου» το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, επιτρέποντας την παρακολούθηση των πάντων και το γενικευμένο φακέλωμα του λαού.

Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο - και κυρίως η επίκληση της «εχεμύθειας» και του «απορρήτου», για λόγους «εθνικής ασφάλειας» - χρησιμοποιήθηκε και για τη συγκάλυψη όλων των σοβαρών πλευρών που σχετίζονται με τις υποκλοπές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ Το συγκοινωνιακό οδικό και σιδηροδρομικό έργο παραδίδεται στους ιδιώτες σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φθηνές, ασφαλείς μεταφορές (VIDEO)

 

 
 

Την πλήρη και απόλυτη εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φθηνή, ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση, φέρνει το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για τις δημόσιες υπεραστικές, αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών και την αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., και γι' αυτό το ΚΚΕ το καταψηφίζει, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. 

Ξεκινώντας την ομιλία του, κατήγγειλε πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι η εφαρμογή του κανονισμού του 2007 της ΕΕ, που προωθεί την πλήρη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στις δημόσιες - κατά τα άλλα - συγκοινωνίες, αστικές και υπεραστικές οδικές και σιδηροδρομικές, ώστε αυτές να αποτελέσουν νέα πεδία κερδοφόρων επενδύσεων για του μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο.  

Στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας θυσιάζεται άλλη μία κοινωνική ανάγκη, όπως το αντίστοιχο έχει γίνει στους τομείς της παιδείας, της υγείας, κ.α. είπε, και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί συνέχεια των νόμων που είχαν ψηφίσει το 2013 η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την απελευθέρωση των συγκοινωνιών.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Δίνουν στο κεφάλαιο 6.000 στρέμματα γης και ... επιστρέφουν στους δήμους 235

 

Η τεράστια έκταση του Ελληνικού είναι φιλέτο που γίνεται μέσο για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομιλών, οι οποίοι εμφανίζονται και ...ως ευεργέτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον

Eurokinissi

Η τεράστια έκταση του Ελληνικού είναι φιλέτο που γίνεται μέσο για την κερδοφορία επιχειρηματικών ομιλών, οι οποίοι εμφανίζονται και ...ως ευεργέτες που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον
Το έγκλημα για τα λαϊκά στρώματα της Αττικής με την παραχώρηση 6.000 στρεμμάτων γης στο Ελληνικό σε ιδιώτες επενδυτές, έργο διαδοχικά όλων των αστικών κυβερνήσεων Παπαδήμου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.), Σαμαρά (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), Αλ. Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και της σημερινής μονοκομματικής του Κυρ. Μητσοτάκη, θέλει και το «χρύσωμα του χαπιού» όπως νομίζουν, για να ...«καταπίνεται» καλύτερα από τον λαό. Ετσι, χθες έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές φιέστα για την περιβόητη «διανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας» στους όμορους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης, οι διοικήσεις των οποίων έχουν συμβάλει στο έγκλημα.

Την ώρα λοιπόν που στερούν από τον λαό της Αττικής τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο 6.000 στρεμμάτων, πνεύμονα πρασίνου για αναψυχή και αθλητισμό στον μεγαλύτερο αδόμητο αστικό χώρο της Ευρώπης, σήμερα δρομολογούν μια «πόλη για λίγους μέσα στην πόλη», με «πράσινους» ουρανοξύστες, με τζόγο, καζίνο και υπερπολυτελείς κατοικίες, με ιδιωτική παραλία και μαρίνα για γιοτ τύπου Ντουμπάι, και με «πράσινο» ντεκόρ (το πάρκο με τα ψηλά δέντρα θα περιοριστεί στα 668 στρέμματα). Στην πραγματικότητα, αυτό που δίνεται στους δήμους είναι η ...φοβερή έκταση των 235 στρεμμάτων σε σύνολο 6 χιλιάδων.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ Οι μεγάλες χώρες έχουν συμφέρον να κάνουν έναν παγκόσμιο πόλεμο

 

 

«Όταν η χώρα είναι καλή, λέμε ότι αυτό οφείλεται σε όλους. Αλλά όταν είναι οι κακές στιγμές, πάντα φταίει η μετανάστευση. Μετά από αυτό, έρχεται ένας παγκόσμιος πόλεμος. Φαίνεται σήμερα ότι οι μεγάλες χώρες έχουν συμφέρον να κάνουν έναν παγκόσμιο πόλεμο. Αλλά αντί να μαθαίνουμε από το παρελθόν, αναπαράγουμε πλήρως αυτό που συνέβη στο παρελθόν. Ελπίζω να μη γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Το ελπίζω. Αλλά είμαστε όλο και πιο κοντά και πιο κοντά κάθε μέρα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Athletic» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ερίκ Καντονά. 

«Η Γαλλία, για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα, από την οικονομική κρίση το 2008, από την πανδημία του COVID-19, αυτές οι χώρες γίνονται πιο εθνικιστικές. Όχι μόνο η Γαλλία. Πολλές χώρες. Η Βρετανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία. Παντού. Ο κίνδυνος είναι ότι αν πάμε πίσω στο 1929, μετά την κρίση (του χρηματιστηριακού κραχ), το 1933 εκλέχτηκε ο Αδόλφος Χίτλερ και έγινε παγκόσμιος πόλεμος», είπε και πρόσθεσε πως «σιγά σιγά γινόμαστε όλο και πιο εθνικιστές, που για όλα φταίει ο ξένος, ο μετανάστης. Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη. Πάντα λοιπόν πλαισιώνεται ως το λάθος των "αδύναμων", άρα πάντα φταίει η μετανάστευση».

«Βρες τις διαφορές» (και) στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

 

Κουίζ «Βρες τις διαφορές» για δυνατούς λύτες θα μπορούσε να είναι η αντιπαραβολή των πρόσφατων δηλώσεων του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ γύρω από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό («...δεν θα κάθεστε για να σας δίνουμε επιδόματα...») με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και του λαλίστατου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη («...κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία, γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στη χώρα μας...»).

Αν σε αυτές προσθέταμε και διάφορες αναρτήσεις σε γνωστά ακροδεξιά sites, το κουίζ θα αποκτούσε οπωσδήποτε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δυστυχώς, όμως, το ζήτημα αφορά το προσφυγικό δράμα και τον ανθρώπινο πόνο εκατομμυρίων. Δεν είναι για κουίζ...

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας την τελευταία περίοδο είναι σοκαριστικά: Πάνω από 100 εκατομμύρια ξεριζωμένοι, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία. 828 εκατ. άνθρωποι σε κατάσταση πείνας. Πάνω από 50 εκατ. άνθρωποι σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Τριάντα χρόνια μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού, ο «κόσμος της ελευθερίας, της ασφάλειας και της ειρήνης» αποδεικνύεται το μεγαλύτερο ψέμα. Ο καπιταλισμός δείχνει τη βαθιά του σήψη. Εκμετάλλευση, κρίσεις, πόλεμοι, αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.