Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο «λενινιστής» Τσίπρας και οι τσαρλατάνοι τύπου (Αλέξανδρου) Κερένσκι


Κερένσκι τσίπρας

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά τον κ.Μειμαράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Σταύρο Θεοδωράκη (που τον στηρίζει), μετά τον κύριο Στουρνάρα (που τον στηρίζει), μετά τους κκ.Βορίδη, Γεωργιάδη, Ψαριανό, Γιακουμάτο, Χαρδούβελη, Σαμαρά, Βενιζέλο (που τον στηρίζουν και ψηφίζουν μαζί του), μετά την κυρία Βούλτεψη – το μαλλί πως είναι;-  (που τον στηρίζει), ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε χτες και έναν ακόμα για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει να ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί. Επικαλέστηκε τον… Λένιν.
 
«Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής. Το έγραψε και ο Λένιν στο βιβλίο του “Αριστερισμός, η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού”», είπε ο κ.Τσίπρας. Το είπε στην συνέντευξή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» για να δικαιολογήσει την φαντασμαγορικών διαστάσεων κωλοτούμπα του.
 
Λόγω του ότι η συνέντευξη ήταν ραδιοφωνική δεν ξέρουμε αν ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που αναζήτησε την δικαίωση του στον… Λένιν, είχε κοκκινίσει μια στάλα από ντροπή. Προσωπικά αμφιβάλουμε.
 
Ο… επαναστάτης, λοιπόν, πρωθυπουργός, αυτός που θα καταργούσε σε ένα νόμο με ένα άρθρο τα Μνημόνια, αλλά τώρα φέρνει σε ένα νόμο με ένα άρθρο το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο, αυτός που δεν υπάρχει χαμερπής υπαλληλάκος της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας που να μην του φιλοτεχνεί προφίλ «αριστερού εθνάρχη», τι μας λέει; Ότι η προδοσία της αλήθειας και του δίκιου συνιστά συμβιβασμό… επαναστατικού τύπου!

Πήγαινε δες αν έρχομαι

Το τελευταίο διάστημα έχει καταστεί πολύ δημοφιλής ένας τύπος αήττητων επιχειρημάτων, που τερματίζουν το κοντέρ της μετάθεσης πολιτικών ευθυνών.

Για παράδειγμα: γιατί δεν έρχεστε να συνεργαστείτε στην κυβέρνηση με το σύριζα, για να γίνετε αντίβαρο στις αντιδραστικές τάσεις που τον πιέζουν προς τα δεξιά και να βάλετε ένα φρένο στη διολίσθησή του; Τώρα αντίβαρο… άλλοθι… μικρή σημασία έχουν οι λέξεις όταν ξεφτίζουν και χάνουν το νόημά τους. Ο σύριζα, βλέπεις, είναι κάτι σαν ανοιχτό πεδίο ταξικής πάλης –όπως και η εε και το κράτος γενικότερα, κατά τη δική τους ευρωκομμουνιστική αντίληψη, που έχει απολέσει προ πολλού, αν το είχε ποτέ, το δεύτερο χαρακτηριστικό της. Κι αν τελικά συντηρητικοποιείται και εξελίσσεται ραγδαία σε αμιγώς αστικό κόμμα (μετεξέλιξη που νομίζω πως έχει συντελεστεί οριστικά με την υπογραφή της μνημονιακής συμφωνίας), αυτός κατά βάθος δε φταίει σε τίποτα, είναι δική μας ευθύνη, που δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε. Όπως και για το τρίτο μνημόνιο που έρχεται, δε φταίει ακριβώς η κυβέρνηση, αλλά ο λαός, που δεν κατέβηκε στους δρόμους, για να ασκήσει πίεση και να δώσει άλλη τροπή στα γεγονότα. Με άλλα λόγια, για τη συντηρητική στροφή της κυβέρνησης φταίει η παθητικότητα του λαϊκού παράγοντα. Και για τα παχιά λόγια περί σκισίματος μνημονίων με ένα νόμο σε ένα μόνο άρθρο, αυτά είναι λαϊκιστικές προσεγγίσεις, και τόσο το χειρότερο για αυτούς που τα πίστεψαν, όταν τα έλεγε. Πιθανόν τότε να τον πιέζαμε περισσότερο και να ‘ταν αναγκασμένος να δίνει περισσότερες υποσχέσεις.

Τώρα τελευταία πέτυχα και μια πιο εξελιγμένη εκδοχή που λέει: γιατί δεν έρχεστε να συνεργαστείτε με την ανταρσυα, που αναγκάζεται να αναζητά άλλες μετωπικές συμμαχίες, σε πιο δεξιά κατεύθυνση;
Είναι από τις περιπτώσεις που δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς, οπότε μένεις σιωπηλός κι απορημένος. Οπότε περιορίζεσαι στην απάντηση που δίνει ο τίτλος της ανάρτησης. Και την απλή υπόμνηση μιας πρόσφατης κοινής ανακοίνωσης της αραν και της αρας (οργάνωσεων της ανταρσυα) που διεκδικούν-ζητάνε μεταξύ άλλων την κρατική ενίσχυση των επιχειρήσεων που δε θα προχωρήσουν σε απολύσεις!
Για του λόγου το αληθές, ιδού και το σχετικό απόσπασμα:

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δώσουν τη μάχη για να επιβληθεί η κατεύθυνση της συντεταγμένης εξόδου από την Ευρωζώνη, με την ενεργοποίηση άμεσων μέτρων όπως πρέπει τουλάχιστον να είναι:

·                Η ανάκτηση του εθνικού νομίσματος και του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής

·                Η άμεση κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

·                Η άμεση στάση πληρωμών του χρέους και η μη αναγνώριση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του

·                Η άμεση ενεργοποίηση ενός πλαισίου κρατικών παρεμβάσεων για την προστασία των θέσεων εργασίας και την αποτροπή της εκτόξευσης της ανεργίας μέσω του άμεσου κλεισίματος επιχειρήσεων, είτε με τη μορφή του κρατικού ελέγχου αυτών, είτε της κρατικής ενίσχυσης όσων δεν επιθυμούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, με όρο την προστασία των θέσεων εργασίας

Είναι τόσο εντυπωσιακό που προσπερνάς κάτι λεπτομέρειες, όπως το αίτημα άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη (χωρίς να μπαίνει κι η έξοδος από εε), ή της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους (και όχι όλου) του χρέους!

Πού είναι ένας βαρουφάκης, όταν τον χρειάζεσαι, να πει: ουάου…

υγ: μια διαφορετική, φιλελεύθερη οπτική του ΤΙΝΑ κάνουμε, αλιευμένη από το τουίτερ


Καλαμάτα: Πρόστιμο 900 ευρώ στο ΠΑΜΕ επιβάλλει η Δημοτική Αρχή - Καταγγελία του ΠΑΜΕ


Την καταβολή προστίμου 900 ευρώ από το ΠΑΜΕ απαιτούν ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, επικαλούμενοι παράβαση για ρύπανση από την ανάρτηση αεροπανό που καλούσε σε συγκέντρωση ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν το λαό.

Στην ανακοίνωση - καταγγελία του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας, για την απαίτηση καταβολής προστίμου 900 ευρώ από το ΠΑΜΕ. Η παράβαση που επικαλούνται είναι ότι πραγματοποιήθηκε ρύπανση από την ανάρτηση αεροπανό που καλούσε σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και τους νέους ενάντια στο νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν το λαό. 

Η άκρα του τάφου σιωπή που απαιτούν, η προσπάθεια παρεμπόδισης της κινητοποίησης του λαού, δείχνει ότι συντάσσονται με το μέτωπο αυτών των δυνάμεων που θέλουν να σώσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, καταστρέφοντας τους αυτοαπασχολούμενους, ξεκληρίζοντας τη φτωχή αγροτιά, οδηγώντας σε φτωχοποίηση ακόμη περισσότερα λαϊκά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις του, δεν φοβούνται, δεν συμβιβάζονται και πολύ περισσότερο δεν υποτάσσονται, αντίθετα, με σταθερότητα, με μαχητικότητα και αδιαλλαξία στέκονται απέναντι στο κεφάλαιο, την ΕΕ και σε όσους τους υπηρετούν, από όποιο γρανάζι της αστικής εξουσίας σε κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Επιστρέφουμε το πρόστιμο, να το στείλουν στον ΣΕΒ και στην κυβέρνηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Καλαμάτας, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, παρά τις επιμέρους διαφορές, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ. Να ισχυροποιήσουμε τη συμμαχία μας, την κοινή μας δράση. Απέναντί μας είναι αυτοί που ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν, η ΕΕ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κόμματά τους και άλλοι “πρόθυμοι” όπως και η Δημοτική Αρχή της Καλαμάτας. Στηρίζουν τα νέα και παλιά μνημόνια, τα νέα και παλιά μέτρα, τη φοροληστεία. Στηρίζουν τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων με μείωση των μισθών, των συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και τώρα στα 72 όπως απαιτεί η τρόικα.

Σας καλούμε να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών, τις σύγχρονες ανάγκες μας, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη, ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση».