Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τρόικα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρατήσει «ζεστή» την αυταπάτη ότι ξέρει τη «συνταγή» για να κερδίζουν ταυτόχρονα το κεφάλαιο και ο λαός. Η θέση όμως αυτή χρεοκόπησε την περίοδο 2015 - 2019. Γιατί τελικά, η πολιτική που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο και στην εφαρμογή του ήταν πολιτική που δεν «έσωσε» γενικά τη «χώρα» και την «οικονομία», αλλά εξασφάλισε τα συμφέροντα των ομίλων και συνέχισε τη χρεοκοπία για τον λαό. Δεν ήταν λοιπόν κάποια «αναγκαστική» εξέλιξη, λες και έπεσε από τον ουρανό, αλλά σαφής πολιτική επιλογή.

Το 2023, όμως, δεν είναι ούτε 2012 ούτε 2015. Αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι που πίστεψαν σε αυτόν τον μύθο, έχουν σήμερα την πείρα και περισσότερα στοιχεία να καταλάβουν αυτό που έλεγε και τότε το ΚΚΕ. Οτι οι μεγάλες δεσμεύσεις, τα μνημόνια των μνημονίων, τα συμφέροντα των ομίλων, οι δεσμεύσεις στην ΕΕ και στα ΝΑΤΟικά σχέδια είναι που καθορίζουν τις όποιες πολιτικές επιλογές κομμάτων και κυβερνήσεων. Οτι οι διακηρύξεις δεν λένε τίποτα από μόνες τους. Το ζήτημα είναι τι θέση παίρνει ο καθένας στην πράξη απέναντι στο δίλημμα «με τα κέρδη τους ή με τις ζωές μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων;».

ΝΕΟ VIDEO ΤΗΣ ΚΝΕ «Αηδιάζεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς; Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;»


 
 

«Αηδιάζεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς; Αγανακτείς με τον χορό εκατομμυρίων και τα νομοθετήματα υπέρ των λόμπι των επιχειρηματικών συμφερόντων όσο εσύ δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μήνα; Είσαι ένας από αυτούς που τους κουνάνε το δάχτυλο όσοι ζουν παρασιτικά σε βάρος των πολλών; …Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;».

Με τα παραπάνω ερωτήματα και τους προβληματισμούς μέσα από ακόμα ένα video, η ΚΝΕ καλεί τους νέους να σκεφτούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών. «Γιατί η οργή, η δημιουργικότητα, αλλά και η αισιοδοξία και αγωνιστικότητα της νέας γενιάς είναι πάντα ζητήματα ουσίας για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ».

«Διαχωριστικές γραμμές» στο «χιόνι» και ενώ δεν κρύβεται η σύμπλευση

 

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά ζητήματα», λέει ο Μητσοτάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ «κάποια στιγμή θα μπορούσε να είναι ένα θέμα συζήτησης», λέει ο Τσίπρας

 

INTIME NEWS

Μια σειρά από ψευτοδιλήμματα και «διαχωριστικές γραμμές»... στο πουθενά έβαλε στο τραπέζι ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Αφού πρώτα έπαιξε το αγαπημένο ανέκδοτο των τελευταίων ημερών για τις τάχα... αντισυστημικές προτάσεις Βαρουφάκη για τις τράπεζες, που δείχνουν την ανάγκη για «σταθερή κυβέρνηση» της ΝΔ, αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα, επιμένοντας ότι αν εκλεγούν ο ίδιος και η ΝΔ στο τιμόνι της διακυβέρνησης, η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία θα την ανακτήσει μέσα στο 2023. Στον αντίποδα, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα μνημόνιο, καθώς, όπως είπε, μετά την πανδημία οι δημοσιονομικοί κανόνες ξανασφίγγουν στην ΕΕ, αποσιωπώντας ότι η ίδια η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας συνοδεύεται από μνημόνια διαρκείας που από κοινού έχουν ψηφίσει και θα εφαρμόσει η όποια επόμενη κυβέρνηση.

Σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας παρουσίασε για άλλη μια φορά την ακρίβεια ως «εξωγενές» πρόβλημα, παραπέμποντας στις τιμές της Ενέργειας όπως ισχύουν διεθνώς, αποσιωπώντας βέβαια τον ρόλο που έπαιξαν στην άνοδό τους στρατηγικές επιλογές του ντόπιου κεφαλαίου, τις οποίες υπηρέτησε πιστά η ΝΔ, όπως η ενεργειακή μετάβαση και η «πράσινη ανάπτυξη», η συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επιλογές που αποδέχονται και άλλα αστικά κόμματα διαγκωνιζόμενα μάλιστα για το ποιος τις εκφράζει καλύτερα.

Κάνουν «τζιζ»

 

 

Και τι δεν ακούμε στην προεκλογική αντιπαράθεση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ! Υπάρχουν όμως ορισμένα ζητήματα που κάνουν «τζιζ» και μένουν σκόπιμα εκτός κάδρου. Είναι τα «μεγάλα», που καθορίζουν και επιμέρους πλευρές της πολιτικής τους. Αυτά που επιδρούν άμεσα και καθοριστικά στη ζωή του λαού.

Για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την αποστολή 100 αρμάτων μάχης «Leopard» στην Ουκρανία, ως μέρος της ΝΑΤΟικής στήριξης στην κυβέρνηση Ζελένσκι. Η είδηση δεν διαψεύδεται από την κυβέρνηση. Αλλά και να διαψευδόταν, μικρή σημασία έχει, αφού και σε προηγούμενες τέτοιες διαρροές η διάψευση ...διαψευδόταν από την ίδια τη ζωή.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό; Συμφωνεί με τη νέα παρτίδα πολεμικού υλικού; Αν είναι αυτός κυβέρνηση σε λίγους μήνες, θα ολοκληρώσει την αποστολή των «Leopard», όπως η ΝΔ ολοκλήρωσε τη Στρατηγική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που της παρέδωσε «στα τελειώματα» ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019; Και επιπλέον, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες που θέλουν τον Αλ. Τσίπρα να συζητάει για τα «Leopard» με τον καγκελάριο της Γερμανίας Σολτς; Έγινε τέτοια συζήτηση και τι δεσμεύσεις ανέλαβε;