Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Στις καμένες κορυφές των Πιερίων Ορέων στραπατσαρίστηκαν τα επικοινωνιακά φληναφήματα Δήμου Κατερίνης, Περιφέρειας και κράτους για την προστασία των βουνών και των δασών

 


Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης

Κάποιοι νόμιζαν ότι με επικοινωνιακές τακτικές, φωτογραφίες σε σάιτ και επιτηδευμένο  ενδιαφέρον για την εικόνα, θα αντιμετώπιζαν ζητήματα όπως την προστασία βουνών και δασών. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εκλάβουμε τις συσκέψεις που έλαβαν  χώρα το προηγούμενο διάστημα σε δήμο και περιφέρεια για τον σχεδιασμό της «πολιτικής προστασίας».

Είναι αυτοί που  με «λουδοβίκειο» ύφος δηλώνουν ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Ας μας εξηγήσουν τώρα,  γιατί τέσσερις (4) μέρες καίγονταν τα Πιέρια όρη;

Ήταν επαρκές το σχέδιο πρόληψης πυροπροστασίας και ποιο ήταν αυτό;

Ποιος ευθύνεται για την μεγάλη αυτή καταστροφή του δασικού πλούτου;

Οι αρμόδιοι φορείς θα βγουν να μας εξηγήσουν επαρκώς τι έφταιξε και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα;

ΣYNAΔEΛΦOI ΠAΛEYOYME ENANTIA ΣTA AΠOΓEYMATINA ME ΠΛHPΩMH XEIPOYPΓIA OΛOI THN ΔEYTEPA 8/4/24 9:00 Π M MΠPOΣTA ΣTHN ΠYΛH TOY NOΣOKOMEIOY AXEΠA

 

 


 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

            www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

Συνάδελφοι και φίλοι.

Η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση των επί πληρωμή χειρουργείων, στα πλαίσια του νέου ΕΣΥ που ετοιμάζει, επιταχύνει με γρήγορους ρυθμούς την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματική λειτουργία των Νοσοκομείων.

Με την ενέργειά της αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει το υγειονομικό προσωπικό σε ακούραστες μηχανές, που θα πρέπει να εργάζονται όλη την ημέρα,  τους δε ασθενείς σε πελάτες, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει χιλιάδες ασθενείς να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, για να μειώσουν το χρόνο αναμονής τους, για το χειρουργείο που έχουν ανάγκη.

 Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας είναι τραγική, λόγω της υποχρηματοδότησής τους και την άρνηση όλων των κυβερνήσεων να τις στελεχώσουν με όλο το αναγκαίο σε αυτές προσωπικό .

Έτσι, η επιμονή και της σημερινής κυβέρνησης να μην προσλαμβάνει το απαιτούμενο προσωπικό, οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, η υπερεφημέρευση, η υπερεργασία και η εξάντληση των υγειονομικών, το κλείσιμο και η υποβάθμιση τμημάτων, κλινικών, και νοσοκομείων, δημιουργούν πολύμηνες αναμονές για χειρουργείο, για εξετάσεις, καθώς επίσης και πολύωρες αναμονές  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οδηγούν στην  πληρωμή υπέρογκων ποσών, από τους ασθενείς, στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Τις συνέπειες αυτής της τραγικής κατάστασης στις  δημόσιες δομές υγείας βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια… το φάντασμα της ριζοσπαστικοποίησης!


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια… το φάντασμα της ριζοσπαστικοποίησης!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καθώς όπως σημειώνει, «Η παραπάνω φράση αποτυπώνει την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΑΠΑ και των εταιριών που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της χώρας». 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια στις 9 Ιούνη τους χαλάμε τα σχέδια, δυναμώνουμε την αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 


Στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συγκέντρωση με θέμα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση - Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, του λαού» έδωσαν μαζικά το παρών μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ, εργάτες και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, φοιτητές και μαθητές, νέοι και μεγαλύτεροι, αγωνιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι του «Νικόπολις» που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και που νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ακόμα έδωσαν το «παρών» υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι απ' τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στην εκδήλωση αυτή την ώρα γίνονται παρεμβάσεις από τους Γ. Ουρσουζίδη, πολιτικό μηχανικό, πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 - 2019, Ν. Σκιαδά, ιδιωτικό υπάλληλο, Νάνσυ Κατσαδήμου, αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και Γ. Σουμελίδη, πρώην πρόεδρο του κλαδικού σωματείου εργαζομένων δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και αντιπρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ΕΨΥΚΑ. Παρέμβαση έκανε και ο Γ. Τσακλίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

Παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Θεσσαλονίκη, ο Ζ. Λυμπερίδης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Ε. Δημάκης, Θ. Χρηστίδης, Κ. Αβραμόπουλος, Δ. ΠαπατολίδηςΓρ. Κλιγκόπουλος. Οι βουλευτές Α και Β Θεσσαλονίκης του κόμματος Γ. Δελλής και Λ. Στολτίδης. Η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, Δρ πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια συμπορεύεται με το ΚΚΕ.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Απρίλη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Απρίλη 2024:

 

  • Μεγάλη συγκέντρωση του στη Θεσσαλονίκη για τις Ευρωεκλογές. Συνεχίζουμε κόντρα στο ρεύμα! Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, να χαλάσουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια!
  • Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη. Ανοίγουν το βήμα τους τα συνδικάτα, παραμερίζουν τις δυνάμεις της υπονόμευσης και της απεργοσπασίας.
  • Παγκόσμια ημέρα υγείας (7 Απρίλη). Πανελλαδική δράση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.
  • Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλία. Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πυξίδα στον αγώνα για αποκατάσταση - προστασία.