Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Με τις «πλάτες» της Κομισιόν η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Λαγκαδά

 

Από πρόσφατη κινητοποίηση στον Λαγκαδά 
Από πρόσφατη κινητοποίηση στον Λαγκαδά

 

«Πλάτες» στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης στον Λαγκαδά, για την οποία οι μαζικοί φορείς της περιοχής έχουν υπογραμμίσει τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία και το περιβάλλον, κάνει η Κομισιόν με την απάντησή της σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Η Κομισιόν κάνει πως δεν άκουσε τις σοβαρές και τεκμηριωμένες ανησυχίες των μαζικών φορέων της περιοχής και το ότι η Μονάδα σχεδιάζεται σε έναν ήδη επιβαρυμένο χώρο από τον παρακείμενο ΧΥΤΑ. Μάλιστα καταφεύγει σε ανέξοδες ευχές: «Η διαχείριση των αποβλήτων να γίνεται με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία ή να βλάπτεται το περιβάλλον» και επικαλείται τις γνωστές καταστροφικές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία οδηγίες-πλαίσιο για τα απόβλητα και τις βιομηχανικές εκπομπές.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στις 11 το πρωί, μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας–Θράκης

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, στην σημερινή της συνεδρίαση, με θέματα:

Α)  Την εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου προς τον e-ΕΦΚΑ.

Β) Το κάλεσμα των εργατικών Σωματείων για μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αποφάσισε ομόφωνα:

Οι «αριστερούτσικοι» και το Καζακστάν

 

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τα γεγονότα στο Καζακστάν, κάποιοι «αριστερούτσικοι», που την περίοδο της ανάδειξης της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης» είχαν διακριθεί για την αντι-ΚΚΕ εμπάθειά τους στην προσπάθεια να στρώσουν τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, «ξαναχτύπησαν».

Αυτήν τη φορά κατηγορούν τον «Περισσό» για την υποστήριξη των λαϊκών κινητοποιήσεων στο Καζακστάν. Οι συγγραφείς τέτοιων «πονημάτων», από υμνητές της «Αραβικής Ανοιξης» σήμερα εστιάζουν μονάχα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα, υποβαθμίζοντας ή ακόμα και εξαφανίζοντας την όποια εργατική - λαϊκή πάλη.

Μάλιστα είναι τέτοιο το πάθος υποστήριξης του σημερινού καθεστώτος του Καζακστάν, που υποστηρίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με στρεβλή οπτική των ΜΜΕ «όταν λόγος γίνεται για χώρες (συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών ηγετών τους) που είναι εκτός του "συστήματος αξιών" της Δύσης ή, ακόμη χειρότερα, μάχονται σθεναρά εναντίον του».

Ο «πνευματικός»… της κυβέρνησης

 


 

Ένας «πνευματικός» με αυστηρά πιστεύω και αρχές, πάντα προσηλωμένος στον «ιερό» σκοπό του!  Ένας «πνευματικός» με ονοματεπώνυμο… 

Τα βραδινά δελτία ειδήσεων βρίθουν από αναφορές για περιπτώσεις ανθρώπων που επηρεασμένοι από τις συμβουλές κληρικών- πνευματικών, οδηγούνται μακριά από τις αρχές της ιατρικής επιστήμης σε περίπτωση νόσησης από τον covid-19.  Στις περισσότερες  δε των περιπτώσεων η «κατάληξη» του ασθενούς είναι… γνωστή!

Το «πάντρεμα» κράτους – εκκλησίας δεν βοηθάει, αλλά αντιθέτως ενισχύει τις ιδεοληψίες ανάμεσα στην θρησκευόμενη κοινότητα, πόσο μάλλον όταν και διακεκριμένοι επιστήμονες στις δύσκολες ώρες της πανδημίας «περνούν» το μήνυμα της επίκλησης του «θείου» είτε με τα λεγόμενά τους (θεία κοινωνία), είτε με τις πράξεις τους (χειροτόνησής τους ως  ιερείς)…

Πανδημία στα σχολεία: Η πραγματικότητα ανάποδα

 

15 χιλιάδες κρούσματα στα σχολεία (πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές), επικίνδυνα και ανεπαρκή μέτρα αλλά η κυβέρνηση χαίρεται και χαμογελά. Η «αριστεία» στα καλύτερα της…

«…την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό»Mε τον τρόπο αυτό ο αρχι-«άριστος» πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πανηγύρισε το άνοιγμα των σχολείων, μετά τις γιορτές. Ακριβώς το ίδιο («άριστο» φυσικά) σκεπτικό θα το δείτε να κυκλοφορεί από διάφορα ΜΜΕ κι εκλεκτούς συναδέλφους δημοσιογράφους, που μάλλον ενθουσιάστηκαν με την «επιτυχία» της κυβερνήσεως.   

Καταλαβαίνουν τι λένε; Αυτοί βλέπουν την πραγματικότητα ανάποδα ή εμείς; Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι διότι εντοπίστηκαν 15 χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Γιατί; Διότι, υποστηρίζουν, διαφορετικά «θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ εύκολα τον ιό». Μάλιστα.

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 



Οι εκλογές αυτές έγιναν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ν.Δ., το οποίο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν μία προσωποπαγή δημοτική αρχή.

          Το πλαίσιο προβλέπει τη σύμπραξη παρατάξεων “για την διακυβέρνηση του δήμου”, με κορμό την παράταξη του δημάρχου. Στην περίπτωσή μας ουσιαστικά υπήρξε  ενσωμάτωση δύο “αντιπολιτευόμενων” παρατάξεων στη διοίκηση, με αντάλλαγμα διάφορα αξιώματα. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, δηλώθηκαν ως ξεχωριστοί συνδυασμοί, προκειμένου να διεκδικήσουν αντίστοιχες θέσεις και ως αντιπολίτευση. Σταθερή τους επιδίωξη ο απόλυτος έλεγχος της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σιαμαίες

 

  Πηγή: Associated Press

 

Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ, έχει ως βασικό ζητούμενο το πώς θα στηριχτεί η επόμενη «μεγάλη ιδέα» του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, το «πράσινο New Deal», που θα πληρώσουν με νέες βαριές θυσίες οι λαοί.

Γι' αυτό ακριβώς έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ για το ποια καπιταλιστικά κράτη και όμιλοι θα βγουν περισσότερο ωφελημένα στην κούρσα του «πράσινου» ανταγωνισμού, για το πώς θα επιμεριστεί το κόστος των τεράστιων κρατικών ενισχύσεων στα «πράσινα» και «ψηφιακά» μονοπώλια, όπως αποτυπώνεται στα κρατικά ελλείμματα και χρέη.

Οποια κι αν είναι η κατάληξη των παζαριών, οι αντιθέσεις αυτές «λύνονται» πάντα σε βάρος των λαών, με «ένα το κρατούμενο» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα «πράσινα» και άλλα χαράτσια που γενικεύονται, τον ακόμα στενότερο δημοσιονομικό «συντονισμό», με «κόφτη» διαρκείας σε κρατικές δαπάνες που αφορούν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Για να πουλήσουν σάπιο εμπόρευμα αναγκάζονται να το διαλαλούν δυνατά.

 

 

Χείμαρρος από πομπώδεις και μεγαλόστομες φράσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον αστικό – ηλεκτρονικό και έντυπο – τύπο, για να επαινέσουν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, κ. Δανιηλίδη, γιατί πέτυχε την τιμή των PCR 27-με 29 ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση πανηγύριζε για τη μείωση στα 47!

Και τι δεν γράφτηκε:

·         «Ξεφτίλισε Μητσοτάκη-Άδωνη ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών»,

·         «Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις»,

·         «Ο δήμαρχος κατέρριψε με την ενέργεια του όλο το κυβερνητικό αφήγημα», ….

 

Την ίδια στιγμή ο κ. Δανιηλίδης, ψάχνοντας μικρά και μεγάλα κανάλια στην προσπάθειά του να «θριαμβολογήσει», δεν τσιγκουνεύτηκε και αυτός (όπως συνήθως κάνει) τις δημαγωγικές και γεμάτες έπαρση εκφράσεις: