Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Η πλειοψηφία μίλησε: Το νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί!

 

 

Σε ανακοίνωσή του για το σημερινό πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τα εξής:

«Η πλειοψηφία μίλησε: Το νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί!

Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλειώδες, πανελλαδικό, φοιτητικό συλλαλητήριο, έδειξαν τη δύναμη της νεολαίας, που τολμά και αγωνίζεται!

Έδωσαν αποστομωτική απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης, με τα οποία σερβίρει το νομοσχέδιό της, αλλά και στην προσπάθειά της να συκοφαντήσει, να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

Σε θέση μάχης οι συνταξιούχοι για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




Σε θέση μάχης για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς επιχειρηματική δράση, με κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υποδομές, βρίσκονται οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναδείχθηκε μέσα από την περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από τις πόλεις της περιοχής.

Ήδη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου. Τις επόμενες μέρες θα συζητήσουν τα ΔΣ των σωματείων στους άλλους νομούς προκειμένου να αποφασίσουν αν θα μετακινηθούν για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ή θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών.

Μπουγάδα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Αυτά που συζητάμε σήμερα, σε λίγα χρόνια θα φαίνονται μακρινά και παρωχημένα, αφού η τεχνολογία φέρνει στο φως ότι θα είναι πραγματικότητα η τεχνητή μήτρα, μέσω της οποίας οι γονείς, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα παραγγέλνουν το παιδί τους και θα συνεχίζουν την υπόλοιπη ζωή τους εντελώς κανονικά».

Με τέτοια ...ξεσπάσματα «προόδου» επιχειρηματολογούν υπέρ του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών βουλευτές των αστικών κομμάτων στη Βουλή. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Σπ. Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας έλεγε τα παραπάνω, εξαπέλυε βολές στο ΚΚΕ ότι είναι «παρωχημένες» οι επισημάνσεις του για το δικαίωμα του παιδιού, για τη μητρότητα και την πατρότητα, για την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης κ.ο.κ. Βέβαια, από κάτι τέτοιες τοποθετήσεις επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις και η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, αλλά και οι προειδοποιήσεις για τους επικίνδυνους δρόμους που αυτό ανοίγει.

Χώρια που «αδειάζουν» τους διάφορους «ΚΚΕδολόγους» του διαδικτύου, που όταν τα λέει το ΚΚΕ είναι «συνωμοσιολογία», ενώ όταν τα παραδέχονται στη Βουλή όσοι κάνουν τη γνωστή «προοδευτική» μπουγάδα στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι απλά ...Τρίτη.

Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 8 Φλεβάρη 2024

 

902gr

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών - «Να μην κατατεθεί»!

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τα αποκαλυπτήρια του νομοσχεδίου αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, για υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων, για επιβολή νέων όρων εμπορευματοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γι’ αυτό, το δίκαιο αίτημα "να μην κατατεθεί" πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά σε πανεπιστήμια, σχολεία και σχολές και συνολικά σε όλη την κοινωνία!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για τομή εχθρική για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Πιο συγκεκριμένα: