Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ... «ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΗ Οι ξενοδόχοι... «μιλάνε για τη ζωή μας» και το οξυμένο πρόβλημα της στέγης!

 

 

Το τελευταίο διάστημα ο «Ριζοσπάστης» και το 902.gr έχουν δημοσιεύσει μια σειρά από κείμενα που σχετίζονται με το πολύ οξυμένο λαϊκό πρόβλημα που αφορά τη δυνατότητα εύρεσης στέγης, αλλά και προφανώς το κόστος που επωμίζεται η εργατική - λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, ώστε να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, που ακόμα και αυτό πολλές φορές κινδυνεύουν να το χάσουν από τα κοράκια των τραπεζών και των funds. 

Έχει αναδειχθεί πως και για το συγκεκριμένο πρόβλημα, η «ρίζα» του κακού είναι ακριβώς το γεγονός πως η στέγη και συνολικά οι υποδομές είναι εμπόρευμα που αποφέρει τεράστια κερδοφορία σε μια σειρά από επιχειρηματικούς ομίλους. Έχουν «φωτιστεί» πλευρές που σχετίζονται με τις ίδιες τις πολιτικές της ΕΕ, για την «πράσινη μετάβαση» και τα επιπρόσθετα «πράσινα» χαράτσια σε κατοικίες, που δεν αναβαθμίζονται «ενεργειακά», την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών ομίλων, τον συνολικό σχεδιασμό για κτιριακές υποδομές που αποκλειστικό τους κριτήριο είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας κατασκευαστικών και άλλων ομίλων κ.λπ. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Eurokinissi

Απίστευτη αθλιότητα της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να χτυπήσει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και γονέων που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ανάμεσά τους και παιδιά, που διαμαρτύρονται για τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών μέσα από τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων που προωθεί το υπουργείο.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο απαιτώντας συνάντηση και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Απαιτούν να μάθουν ποιος έδωσε εντολή να χτυπηθεί η συγκέντρωση και να φύγει η αστυνομία.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ! Την Δευτέρα εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υγείας Παλαμά και την Τρίτη δεν λειτούργησε ο σταθμός του ΕΚΑΒ!

 

Από την διαμαρτυρία των υγειονομικών στη φιέστα των  «εγκαινίων» του Κέντρου Υγείας
Από την διαμαρτυρία των υγειονομικών στη φιέστα των «εγκαινίων» του Κέντρου Υγείας

 

Μία ημέρα μετά τα «εγκαίνια» επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παλαμά, ο σταθμός του ΕΚΑΒ στον Παλαμά δεν λειτουργούσε γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) και του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας «για περιστατικό με συμπτώματα εμφράγματος του μυοκαρδίου κλήθηκε ασθενοφόρο από την πόλη της Καρδίτσας, ενώ οι συγγενείς του ασθενούς αναζητούσαν φιάλη οξυγόνου από το ΚΥ και γιατρός που τέλειωνε την 24ωρη βάρδια του προθυμοποιήθηκε να μεταβεί στο σπίτι του ασθενούς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Μετά τη μεταφορά του ασθενούς στο Κ.Υ. Παλαμά, στο καινούριο μικροβιολογικό εργαστήριο δεν μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες βιοχημικές εξετάσεις, γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αντιδραστήρια, αλλά ούτε και μικροβιολόγος ή βιοχημικός!».

Ο ασθενής τελικά απεβίωσε.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ Ο κατοχικός στρατός «δεν θα άντεχε» στη Γάζα χωρίς την τεράστια στήριξη των ΗΠΑ

 

Στα 14 δισ. δολάρια η «έκτακτη» στρατιωτική στήριξη από την κυβέρνηση Μπάιντεν, με διακομματική στήριξη στο Κογκρέσο

 

Με τη στρατιωτική στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συνεχίζεται το μακελειό από το Ισραήλ στη Γάζα

Copyright 2024 The Associated

Με τη στρατιωτική στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συνεχίζεται το μακελειό από το Ισραήλ στη Γάζα
Για 333η μέρα χθες το Ισραήλ συνέχισε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και τις καταστροφές σε υποδομές παντός είδους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη, έχοντας πάντα την αμέριστη και πολύπλευρη υποστήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ το Ισραήλ θα δυσκολευόταν να πολεμήσει στη Γάζα πέρα από μερικούς μήνες» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», αποτυπώνοντας την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης Μπάιντεν στο μακέλεμα των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο.

Με τη διακομματική έγκριση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στείλει από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι σήμερα «έκτακτη» στρατιωτική βοήθεια ύψους 14 δισ. δολαρίων, η οποία προστίθεται στα 3,8 δισ. δολάρια της τακτικής ετήσιας στρατιωτικής βοήθειας και στα 500 εκατ. δολάρια που έστειλε η Ουάσιγκτον για την ισραηλινή αεράμυνα.

Χωρίς όλα τα παραπάνω, και ιδίως χωρίς τη στήριξη στην αεροπορία του, το Ισραήλ θα δυσκολευόταν πολύ να διατηρήσει τον πόλεμο στη Γάζα πέρα από μερικούς μήνες, αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της αεροπορίας στη «Haaretz».

Στην ίδια εφημερίδα, εξάλλου, αντανακλώντας και προβληματισμούς σε μερίδα της ισραηλινής αστικής τάξης για την πορεία του πολέμου, ο αντιστράτηγος ε.α. Ιτζάκ Μπρικ επισημαίνει με άρθρο γνώμης ότι μετά από 11 μήνες πολέμου αυτός που πιθανώς χάνει δεν είναι η Χαμάς αλλά το Ισραήλ, οι Ενοπλες Δυνάμεις και η οικονομία του οποίου παρουσιάζουν σημαντικά σημάδια κόπωσης, όπως υποστηρίζει ο απόστρατος.

Στη χοάνη του πολέμου

 

 

Η ΕΕ του πολέμου δείχνει τα δόντια της, αναβαθμίζοντας τον βρώμικο ρόλο της στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία και στα άλλα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Αυτό προέκυψε από την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου συζητήθηκε η «επείγουσα ανάγκη» να δοθεί στην κυβέρνηση Ζελένσκι το «πράσινο φως» για να επιτίθεται με ΝΑΤΟικά όπλα στη ρωσική ενδοχώρα.

Η εξέλιξη αυτή, που ήδη γίνεται πράξη, ρίχνει «βενζίνη στη φωτιά» και καθιστά ακόμα μεγαλύτερο τον κίνδυνο να γενικευτεί ο πόλεμος, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Η αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας δείχνει προς τα πού σπρώχνουν τα πράγματα οι Ευρωατλαντικοί.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η οικονομία της ΕΕ εξελίσσεται ταχύτατα σε πολεμική, κατευθύνοντας συσσωρευμένα κεφάλαια πολλών δισ. ευρώ στη χοάνη της κατασκευής όπλων.

Δύο αποκαλυπτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τη γρήγορη στροφή προς αυτήν την κατεύθυνση.