Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων






Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων
          Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για τo άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης χρόνια προβλήματα και πολύ περισσότερο στο δικό μας σχολείο, του οποίου οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκέστατες. Σε πείσμα αυτών των προβλημάτων το σχολείο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τόσο στην σύγχρονη όσο και στην ασύγχρονη μορφή της όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.
          Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξει το σχολείο και αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και η δική μας  με ευθύνη των αρμόδιων φορέων, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Απαράδεκτη και προκλητική η παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης στη δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη



Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις Σκέρτσου σχετικά με τη δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Είναι απαράδεκτη και προκλητική η παρέμβαση στη δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη του μέλους της κυβέρνησης Άκη Σκέρτσου, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στην εισαγγελέα της έδρας.

Η κυβέρνηση παραμένει βαθιά εκτεθειμένη, παρά την προσπάθεια αναδίπλωσής της, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή που προκάλεσε, με το ανυπόστατο επιχείρημα ότι εξέφρασε τάχα προσωπικές απόψεις.

Η παρέμβαση αυτή και μάλιστα σε μια τόσο σοβαρή δίκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πόσο κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν, περί δήθεν σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η υποκρισία τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που από κοινού, με τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αποδυνάμωσαν την προστασία των γυναικών απέναντι στην πολύμορφη βία, ρίχνοντας στα μαλακά τους ενόχους (σεξουαλική παρενόχληση από εργοδότες, μαστροπεία κ.ά.)».

ΟΧΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΣΤ' ΑΓΡΑΦΑ!



 
Μια κατάθεση ψυχής από την Ευρυτάνισσα κυρά-Λένη
 

 
Φλέγον θέμα παιδιά μου και επίκαιρο οι ανεμογεννήτριες. Τώρα με την Πανδημία κι ενώ είχανε κλεισμένο τον κόσμο στα σπίτια, άρπαξαν την ευκαιρία οι πονηροί κυβερνήτες για να περάσουν στα μουλωχτά και στο άψε-σβήσε το νόμο που δίνει το πράσινο φως για την "πράσινη ανάπτυξη". Μόνο που δεν είναι καθόλου πράσινη - μαύρη κι άραχνη είναι- κι ούτε για ανάπτυξη πρόκειται, αλλά για καταστροφή. Η καταστροφή των βουνών, των ποταμών και των κάμπων μας με τη σφραγίδα του νόμου, που έκοψαν και έραψαν στα μέτρα που ήθελαν αυτοί. Βγήκαν όμως και πολλά νέα παιδιά για να διαμαρτυρηθούν απ' ότι έμαθα. Μπράβο σε αυτή τη νέα γενιά!   

Ποτέ ανεμογεννήτριες στα Άγραφα και γενικά στα βουνά της πατρίδας μας. Αυτά τα βουνά είναι η ανάσα της Ελλάδας, είναι τα πνευμόνια της! Αν αυτά τα πνευμόνια τα σακατέψουμε, πως θα αναπνέει μωρέ αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός;;; 

«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…»


Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, ιδιαίτερα αυτή του  Συντάγματος, στο κέντρο της  Αθήνας, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά με εκκωφαντικό τρόπο, εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού, την σύγκρουση δύο κόσμων, δύο πολιτισμών, δύο αντιλήψεων,  για τις  κοινωνικές σχέσεις. 

Όλοι γίναμε μάρτυρες, της χρήσης όρων και εννοιών, ιδιαίτερα από τα επιχορηγούμενα με είκοσι  εκατομμύρια ευρώ ΜΜΕ, για να προβάλλουν τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας μηνύματα (παρόλο που ήταν υποχρεωμένα να το κάνουν δωρεάν).

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε με ποιες έννοιες και με ποιούς όρους περιέγραφαν και συνεχίζουν να περιγράφουν,  την πραγματικότητα της δύσκολής μάχης με την πανδημία, διάφοροι ειδικοί και μη,  ορισμένα ΜΜΕ, πολιτικοί κλπ, γιατί αποκαλύπτεται ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την σχέση τους με τον απλό λαό.
Οι έννοιες, οι κατηγορίες, οι όροι, επειδή δεν ταυτίζονται με την πραγματικότητα, αλλά απλά την περιγράφουν, περιγράφουν ταυτόχρονα και τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε. 

Εδώ κανείς δεν κολλάει; – Όταν συνωστίζονται στη φιέστα του Μπακογιάννη, για τα ΜΜΕ είναι απλώς Πέμπτη βράδυ


Ο συνωστισμός στην Ομόνοια και η φιέστα του Μπακογιάννη έδειξαν το νέο πρόσωπο της πλατείας και τις επιλεκτικές ευαισθησίες των ΜΜΕ στις μαζικές συναθροίσεις.

Σήμερα έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ομόνοιας και τα περισσότερα ΜΜΕ άρχισαν το ενορχηστρωμένο εγκώμιο για το σιντριβάνι και την πλατεία που θα χαίρονται όλοι οι Αθηναίοι, μολονότι δε θα μπορούν καν να καθίσουν σε αυτήν, αφού δεν προβλέπονται καθίσματα ή άλλη αντίστοιχη λύση. Αυτό όμως δε βρήκε χώρο στα ρεπορτάζ τους, σε αντίθεση με τους μεγάλους “ευεργέτες”-επιχειρηματίες και τη δική τους συμβολή στην ολοκλήρωση του έργου.



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ»



  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε στις 14 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αδειοδότηση μονάδας καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», ζητώντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.  

Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του για την προωθούμενη (εν μέσω πανδημίας) από το αρμόδιο υπουργείο, αδειοδότηση μονάδας καύσης δευτερογενών απορριμμάτων (RDF και SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ". Ενώνει τη φωνή του μ’ αυτή των χιλιάδων κατοίκων, δήμων και δεκάδων συλλογικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν και έχουν "σταματήσει" στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες της εταιρείας.

Ψάχνει «πρακτικάριους» στην Ελλάδα!


Εξάμηνο «Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης» (Internship Program) για φοιτητές και πρόσφατα αποφοιτήσαντες οργανώνει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη

Ο τρόπος που το ΝΑΤΟ και οι επιμέρους δομές του «αντλούν» προσωπικό από πανεπιστήμια και σχολές, ρίχνοντας «δίχτυα» στη νεολαία για τις βρωμοδουλειές του, φαίνεται ανάγλυφα από όσα αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» για το κάλεσμα του ιμπεριαλιστικού οργανισμού σε φοιτητές και πρόσφατα αποφοιτήσαντες να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο NRDC-GR.
 
 Πρόκειται για το Γ' Σώμα Στρατού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο λειτουργεί και ως «NATO Rapid Deployable Corps - GR», δηλαδή ΝΑΤΟικό στρατηγείο άμεσης ανάπτυξης δυνάμεων, με έδρα την Ελλάδα, που όπως λένε στο υπουργείο Αμυνας, είναι ο μοναδικός από τους μείζονες σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έχει και «ΝΑΤΟική υπόσταση» και είναι «ένα αξιόμαχο ΝΑΤΟικό Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», μια δομή δηλαδή πλήρως ενταγμένη στους δολοφονικούς επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.