Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα, διεκδικώντας το καρβέλι οργανώνεται η αντεπίθεση!

 

INTIME NEWS

Ποιο «πρόσημο» είναι πιο «κοινωνικό», της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος μπορεί να κρατήσει την «κοινωνία όρθια και ενωμένη», η «φιλελεύθερη» ή η «προοδευτική διακυβέρνηση»; Ποιος έδωσε τα περισσότερα ψίχουλα, η σημερινή ή η προηγούμενη κυβέρνηση; Με κάτι τέτοια ετοιμάζονται να «κονταροχτυπηθούν» κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, στη συζήτηση για την «κοινωνική πολιτική».

Μια συζήτηση που εν πολλοίς θα αποκαλύψει και το πού βάζουν τον πήχη τα δύο βασικά κόμματα του κεφαλαίου, απέναντι στις ανάγκες του λαού, που όλο διευρύνονται, αλλά και στις σύγχρονες δυνατότητες για την ικανοποίησή τους. Μια συζήτηση που, ειδικά στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας και με το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό, αξιοποιείται για να κρατάει στον πάτο τον πήχη των απαιτήσεων, για να μένει στον αφρό το «μη χειρότερα...».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «larissa.net» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδρεάκη έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

- Καθώς η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας κορυφώνεται, ποιες είναι οι εκτιμήσεις που κάνετε για τις προσεχείς εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο;

- Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν στο λαό τον εφησυχασμό, πως δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Οι ίδιοι αιτιολογούσαν την τουρκική επιθετικότητα, μιλώντας για τον «εκνευρισμένο» Ερντογάν, που είναι «απομονωμένος». Όμως τα ίδια και χειρότερα λέει και η τουρκική αστική αντιπολίτευση, ενώ οι «ισχυροί σύμμαχοι» εδώ και δεκαετίες «βάζουν πλάτη» στις τουρκικές διεκδικήσεις. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας, για το ποιος είναι καλύτερος «κόμβος ενέργειας», ποιος ο «καλύτερος μαθητής» στο ΝΑΤΟ, ποιος καλύτερα υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων, ντόπιων και ξένων, είναι που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, το σίγουρο είναι ότι «μαγειρεύονται» απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με τη λεγόμενη «συνδιαχείρηση» του Αιγαίου.