Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Κολλημένοι

 

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νομοσχέδιο για την παραπέρα διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Πρόληψης, Αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και Κοινωνικής Επανένταξης, υπονομεύοντας ακόμα περισσότερο το σπουδαίο έργο που επιτελούν φορείς του χώρου, παίρνουν «φωτιά» και τα επιτελεία για τη στήριξη της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το συνέδριο με τίτλο «Μην κολλάς», το οποίο στοχεύει στη «διάδοση και προβολή των καλών πρακτικών μείωσης της βλάβης και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην ήπια κατανάλωση και τις υπεύθυνες συμπεριφορές». Δηλαδή, νομιμοποίηση των εξαρτήσεων αλλά με «μικρότερη βλάβη». Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι όσοι πρωτοστατούν στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δωρεάν προγραμμάτων μέσα από τον λεγόμενο «ενιαίο φορέα» που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση: Ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ.ά. Και το καλύτερο; Χορηγοί του συνεδρίου για τις εξαρτήσεις είναι μια εταιρεία διαδικτυακού τζόγου, μια βιομηχανία εμφιαλωμένων ποτών και μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της χώρας! Τέτοιοι πραματευτάδες, τέτοια ...μαντάτα φέρνουν. Τι πιο «λογικό», θα σκεφτεί κανείς... Οσοι κερδίζουν από τη διαχείριση της «βλάβης», να προωθούν και την αντιδραστική ατζέντα της κυβέρνησης. Δηλαδή, οι «κολλημένοι» με τα κέρδη να σου λένε ...«μην κολλάς»!

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ Με αισχρές συκοφαντίες, η κυβέρνηση δεν θα τη βγάλει καθαρή (VIDEO)

 

 
 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα στη βουλή επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενάντια στα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό, αναφέρθηκε στους αγώνες των αγροτών και φοιτητών, τονίζοντας πως έχουν δίκιο που έχουν βγει στους δρόμους του αγώνα και η κυβέρνηση έχει άδικο.

Κατήγγειλε ως λαϊκίστικη την πολιτική της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού χθες, που έφθασε στο σημείο να ταυτίσει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις με τις ληστείες. «Με αισχρές συκοφαντίες, δεν θα τη βγάλετε καθαρή, το μόνο που δείχνετε είναι αδυναμία και δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτα», διεμήνυσε προς την κυβέρνηση, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των αγροτών και φοιτητών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας, ανέφερε: 

Η «πολυγονεϊκότητα» στις ΗΠΑ και το εμπόριο της παρένθετης μητρότητας

 

Θεσπίζοντας τη θολή «γονεϊκότητα» και υπονομεύοντας το δικαίωμα του παιδιού, δηλαδή την κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με τη μητρότητα και την πατρότητα, όπως γίνεται τώρα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για το «γονέας 1», «γονέας 2», αλλά για να αναγνωρίζονται ως «γονείς» περισσότερα από δύο άτομα. Σχετική πρόβλεψη άλλωστε υπάρχει και στο «πιστοποιητικό γονεϊκής σχέσης» που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβρη. Στις ΗΠΑ, όπου οι προσαρμογές στη νομοθεσία έχουν προχωρήσει σε βάθος, κατοχυρώνονται πλέον νομικά οι λεγόμενες «πολυγονεϊκές» οικογένειες, όπου τη γονική μέριμνα μπορούν να μοιράζονται ακόμα και όλοι οι ενήλικες που συμμετέχουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με παρένθετη μητέρα!

Από το 2021 μια σειρά από πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν να αναγνωρίζουν νομικά τις πολυγονεϊκές οικογένειες. Σε αυτό συντέλεσε και η αύξηση των ομόφυλων ζευγαριών που αποκτούν παιδιά με υιοθεσία ή παρένθετη μητέρα. Με τα σημερινά δεδομένα, στη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) μπορεί να εμπλέκονται έως και 5 άτομα (το ζευγάρι, δύο δωρητές γενετικού υλικού και μία παρένθετη μητέρα). Σε πολλές περιπτώσεις, όλα τα μέρη που συμμετέχουν μπορούν να διεκδικήσουν γονική μέριμνα για το παιδί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να κατοχυρώνεται νομικά ως «γονέας» κάποιος που δεν είναι ούτε σύζυγος ούτε σύντροφος του νόμιμου γονέα, αλλά ...συμπεριφέρεται σαν να είναι!

Εμπόριο βρεφών με καλύτερες τιμές... την black friday


 

Δεν είναι ούτε κακόγουστο αστείο, ούτε επινόηση. Είναι αλήθεια και η αποκρουστική πραγματικότητα της εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας από ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. Όπως έχουμε ξαναγράψει η αγορά της παρένθετης μητρότητας ανέρχεται σήμερα στα 14 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και αναμένεται να δεκαπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία.

Σε αυτά τα πλαίσια και ψάχνοντας μεγάλους ομίλους στις χώρες όπου η μπίζνα της παρένθετης μητρότητας δουλεύει εδώ και χρόνια πέσαμε ακόμα και σε προσφορές βρεφών την black friday. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό που διαβάσατε. Κέντρο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ουκρανία - χώρα που αποτελεί διεθνές κέντρο για την παρένθετη μητρότητα - διαφήμιζε ειδικές προσφορές για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητρότητας για την black friday! Όπως αναφέρει το «BiotexCom - Κέντρο για την ανθρώπινη αναπαραγωγή» στην ιστοσελίδα του: