Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Αλλη μια αντικομμουνιστική φιέστα, με «αριστερό» κερασάκι


Από την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας του Μονάχου ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία
Από την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας του Μονάχου ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία

 

Άλλη μια εκδήλωση πραγματοποιεί η ΕΕ σήμερα στη γνωστή προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια να καθιερώσει την 23η Αυγούστου, ημερομηνία που υπεγράφη το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, ως «διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», με την ανιστόρητη - αντικομμουνιστική προπαγάνδα και την προσπάθεια να εξισώσουν τον νέο κόσμο, τον κομμουνισμό, με το έκτρωμα - γέννημα του καπιταλισμού, τον φασισμό. Την εκδήλωση πραγματοποιεί το λεγόμενο «Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας», στο ΔΣ του οποίου συμμετέχει πλέον και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Νέας Αριστεράς Δ. Παπαδημούλης.

Βάζοντας την Ιστορία με το κεφάλι προς τα κάτω, η ΕΕ εμφανίζει χυδαία ως αιτία έναρξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όχι τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, αλλά ...το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, το οποίο υπέγραψε η Σοβιετική Ένωση, μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία, που βοηθούσε τον σχεδιασμό του Χίτλερ να στραφεί προς τη Σοβιετική Ένωση.

Θα ακυρώσει η κυβέρνηση τις παραστάσεις των μπαλέτων Μπολσόι σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη ως… όργανα της ρωσικής προπαγάνδας; (!)



 

Χορηγοί

Εντονη διπλωματική κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες μέρες, ενόψει των παραστάσεων που έχουν προγραμματίσει για τον Οκτώβρη στη χώρα μας τα διάσημα ρωσικά μπαλέτα Μπολσόι. Οπως γράφτηκε, η κυβέρνηση το σκέφτεται σοβαρά να ακυρώσει τις δύο παραστάσεις, επειδή τα φημισμένα μπαλέτα είναι …όργανα της ρωσικής προπαγάνδας!

Με τέτοιες γελοιότητες πάνε να αποκλείσουν την εμφάνιση ορισμένων από τους κορυφαίους χορευτές του κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως, αναπαράγοντας τις αθλιότητες της ευρωατλαντικής προπαγάνδας. Η κυβέρνηση βέβαια δεν πρωτοτυπεί… Αντίστοιχες ακυρώσεις έγιναν στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί κόβουν κάθε σχέση με Ρώσους ανθρώπους της Τέχνης, χαρακτηρίζοντάς τους «ανθρώπους του Πούτιν».

ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ Από τους Αγίους Θεοδώρους τροφοδοτούνται οι πολεμικές μηχανές ΗΠΑ και Ισραήλ

 

Το Oil Terminal της «Motor Oil Hellas» στους Αγ. Θεοδώρους
Το Oil Terminal της «Motor Oil Hellas» στους Αγ. Θεοδώρους
Πηγή: Associated Press

 

Συνεχώς επιβεβαιώνεται ο ρόλος του λιμένα των Αγίων Θεοδώρων Αττικής και των διυλιστηρίων της περιοχής στον ανεφοδιασμό των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και της ισραηλινής πολεμικής μηχανής στη σφαγή που διαπράττει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Οσον αφορά την πιο πρόσφατη εξέλιξη, ναυλομεσίτες έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν, κατ' εντολή του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, τάνκερ ειδικών προδιαγραφών ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 235.000 βαρέλια καυσίμου τύπου JA1 (για αεροσκάφη). Το πλοίο σχεδιάζεται να φορτώσει από τους Αγίους Θεοδώρους και τα διυλιστήρια της ευρύτερης περιοχής, ενώ κατόπιν προορισμός ορίζεται το λιμάνι της Lavera στη νότια Γαλλία.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη», τόσο στους Αγίους Θεοδώρους όσο και στη Lavera προσεγγίζουν δεξαμενόπλοια (π.χ. τα «Overseas Sun Coast» και «Overseas Santorini») της αμερικανικής ναυτιλιακής «Overseas Shipholding Group» (OSG) Ship Management, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανεφοδιασμού με καύσιμα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, βάσει συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ισραήλ.

Το μόνο γιατρικό


Από κινητοποίηση στη Λέρο
Από κινητοποίηση στη Λέρο

 

«Βράζουν» τα νησιά για την άθλια κατάσταση στην Υγεία. Υγειονομικοί, κάτοικοι και επισκέπτες του καλοκαιριού φωνάζουν πως «δεν πάει άλλο» με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των νησιωτών.

Η αγωνία τους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη τώρα που θα σβήσουν τα φώτα της τουριστικής σεζόν και θα επιστρέψει το γνώριμο σκηνικό της εγκατάλειψης. Ειδικά σε εκείνα να νησιά που το καράβι κάνει μέρες να φανεί τον χειμώνα και αν τύχει κι αρρωστήσεις ...κλάφτα Χαράλαμπε!

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αδιέξοδα που οξύνονται είναι άθλια και προκλητική. Οχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο στοιχειώδη αιτήματα υγειονομικών και νησιωτών, αλλά στις καλοκαιρινές επισκέψεις του στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα που ζει ο λαός 365 μέρες τον χρόνο.

«Υπερτουρισμός» ή «η χειρότερη σεζόν»; Απλά, καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη... Το παράδειγμα της Σαντορίνης


Το «SEA DIAMOND» παραμένει ακόμη στον βυθό

Eurokinissi

Το «SEA DIAMOND» παραμένει ακόμη στον βυθό
Η Σαντορίνη αναμφίβολα την τελευταία 20ετία γνωρίζει μία αλματώδη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού. Σε όλη την Ελλάδα το τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και συνολικά μεγάλοι όμιλοι από διάφορους κλάδους πόνταραν στο άλογο του τουρισμού ώστε να βγάλουν πολλά δισ. με υψηλό ποσοστό κέρδους. Στη Σαντορίνη, αξιοποιώντας και το μοναδικό και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους τοπίο, αυτή η τάση κυριάρχησε.

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την αστική τάξη, τα επιτελεία και τις κυβερνήσεις της για την οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό, αλλά κι από τα συστημικά ΜΜΕ με πλήθος αναλύσεων και δημοσιευμάτων. Αλλα από αυτά εκθειάζοντας την καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη, αναφερόμενα στον τουρισμό με τους όρους «τουριστικό θαύμα», «βαριά βιομηχανία», «ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας». Και άλλα - πολλά για τη Σαντορίνη - ανησυχώντας για τα προβλήματα που δημιουργούν οι, δήθεν, «στρεβλώσεις και παρεκκλίσεις» από μια ομαλή και «βιώσιμη», όπως τη λένε, οικονομική τουριστική ανάπτυξη, μιλώντας πότε για «υπερτουρισμό» και πότε για τη «χειρότερη σεζόν».

Η αλήθεια είναι ότι καμία στρέβλωση και παρέκκλιση δεν υπάρχει. Πρόκειται, απλά, για μια κανονική και σύμφωνα με όλους τους νόμους της οικονομίας καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη! Ας δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά της...

Για τους μεγαλοξενοδόχους και επιχειρηματίες

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται μια μεγέθυνση της κεφαλαιοποίησης, κύρια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μέσα από τη δημιουργία ομίλων με συμμετοχή τραπεζών, ναυτιλιακών και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και ξένων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και Τour Operators μέσα από επενδύσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις, ανάληψη του μάνατζμεντ.